Nuri Okutan Kimdir

Milliyetçi Hareket Partisi Isparta Milletvekili olan Nuri Okutan, 1962 yılında Isparta Eğirdir’de doğmuştur.
Nuri Okutan Kimdir

Nuri Okutan’ın Eğitim ve Çalışma Hayatı

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümü’nden mezun olduktan sonra, Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesinde, Yönetim-Organizasyon alanında Yüksek Lisans yaptı.

1986 yılında Bitlis Kaymakam adaylığı, Amasya-Taşova Kaymakam vekilliği, Bursa-Harmancık, Van-Bahçesaray, Erzurum-Narman, Van-Bahçesaray ve Gümüşhane-Kelkit ilçelerinde Kaymakamlık görevlerinde bulundu.

1989-1990 yıllarında bir yıl süre ile İngiltere’de Canterbury ve Margate kentlerinde dil eğitimi aldı.

1996 yılında İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünde Şube Müdürü ve Daire Başkanı olarak görev yaptı. İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü’nde Daire Başkanı ve Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Okutan,  sırasıyla Siirt, Sakarya, Trabzon ve Şanlıurfa Valisi olarak görev yaptı.

Şanlıurfa Valiliğinden 17 Ağustos 2011 tarihinde Resmî Gazetede yayımlanan Bakanlar Kurulu kararıyla merkez valiliğine atandı.

Nuri Okutan,  25. ve 26.  Dönem Genel Seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi Isparta Milletvekili olarak meclise girmiştir.

Okutan, evlidir ve 3 çocuk babasıdır.

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.