Nurettin Demir Kimdir

Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Milletvekili olan Nurettin Demir, 14 Nisan 1953'de Muğla Fethiye Göçek'te doğdu. Babasının adı Mehmet, annesinin adı Gülsüm'dür.
Nurettin Demir Kimdir

Nurettin Demir’in Eğitim ve Çalışma Hayatı

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesini bitiren Demir,  SSK Ege Doğumevi ve Kadın Hastalıkları Araştırma ve Eğitim Hastanesinde kadın hastalıkları ve doğum alanında uzmanlığını almıştır.

1992-1994 tarihleri arasında SSK Ege Doğumevi ve Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği görevinde bulundu. Türkiye'nin ilk "Bilgi İşlem ve Hastane Otomasyon Sistemini" kurdu. 1989'da Kadın Hastalıkları ve Doğum ABD'de doçent, 2000'de Harran Üniversitesi Tıp Fakültesinde profesör oldu. 1998'de İzmir'in ilk özel tüp bebek merkezinin kuruculuğunu yaptı. 2008'de Muğla Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum ABD öğretim üyeliğine ve 2009'da Tıp Fakültesi Kurucu Dekanlığına atandı.

Yurt içi ve yurt dışında akademik yayınları ile yayınlanmış 2 kitabı bulunmaktadır.

Demir, evli ve 2 çocuk babasıdır.

24. Dönem Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Milletvekili olan Nurettin Demir, 25. ve 26. Dönem Genel Seçimleri sonucuna göre görevine devam etmektedir.

 

NeOldu.com / Özel Haber

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.