Nur Fettahoğlu Kimdir

Muhteşem Yüzyıl isimli dizide canlandırdığı Mahidevran karakteri ile başarılı bir performans sergileyen Nur Fettahoğlu, 12 Kasıın 1980’de Almanya’da dünyaya geldi.
Nur Fettahoğlu Kimdir

Nur Fettahoğlu Biyografisi

Almaya’da doğduktan hemen sonra Türkiye’ye ailesi ile birlikte yerleşti. Haliç Üniversitesi’nde Moda Tasarımı eğitimi aldı. Daha sonra çeşitli bankalarda çalıştıktan sonra kamera karşısına ilk kez borsa spikerliği yaparak geçti.İlk evliliğini borsacı  Murat aysan ile yaptı. 2011’de evliliğine son verdi. İkinci evliliğini ise iş adamı Levet Veziroğlu ileevlendi. 2015’te ise boşandılar. 

2008’de Aşk- Memnu isimli dizide rol aldı. Peyker karakterini canlandırdığı dizi Halit Ziya Uşaklıgil’in aynı adlı romanından günümüze uyarlandı. Yayınlandığı dönemde büyük bir hayran kitlesine sahip olan dizinin başrollerinde Beren Saat, Kıvanç Tatlıtuğ ve Selçuk Yöntem yer aldı. 

2011’de ise üzerine çok konuşulan dizi Muhteşem Yüzyıl’da rol aldı.Kanuni Sultan Süleyman dönemini anlatan dizinin başrollerinde ise Halit Ergenç, Meryem Uzerli, Nur Fettahoğlu gibi oyuncular yer aldı. Sinemadada kendini gösteren Nur Fettahoğlu Kurtlar Vadisi Flistin’de rol aldı. Filmde Simone karakterini canlandırdı. Fettahoğlu’na filmde Necati Şaşmaz eşllik etti. 

2014’te ise Hayat Yolunda isimli dizide Şafak karakterini canlandırdı. Dizide Şafak karakterini canlandırdı. Başrolleri ise İlker İnanoğlu, Burak Yamantürk ve İpek Kara Pınar ile paylaştı. 2015’te ise Filinta isimli dizide ro aldı. Osmanlı dönemi polisiyesi olan dizide başrolleri ise Naz Elmas, Serhat Tutumluer ve Nur Fettahoğlu paylaştı. 

Rol Aldığı Film ve Diziler

  • 2015 - Filinta (Süreyya)
  • 2014/2015 - Hayat Yolunda (Şafak Günay) (Tv dizisi) 
  • 2011/2013 - Muhteşem Yüzyıl (Mahidevran Sultan) 
  • 2008/2009 - Aşk-ı Memnu
  • 2007 - Benden Baba Olmaz
  • 2007 - Gönül Salıncağı

Rol Aldığı Filmler

  • 2011 - Gişe Memuru
  • 2010 - Kurtlar Vadisi Filistin

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.