Nur Erkul Kimdir

Kamera karşısına ilk kez Kasaba isimli dizi ile geçen genç oyuncu Nur Erkul, 17 Nisan 1985’te Bursa’da dünyaya geldi.
Nur Erkul Kimdir

Nur Erkul Biyografisi

Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde eğitim aldıktan sonra kariyerine ilk adımı Kasaba isimli dizi ile attı. Yağmur yıllarca yurt dışında yaşadıktan sonra anne, babası ve ablası vefat ettiği için ve yeğenine sahip çıkmak için çocukluğunun geçtiği kasabaya gelir. Yağmur’un hiç beklemediği olaylar olacak ve genç kadın iki adamın arasında kalacaktır. Dizinin başrollerinde ise Talat Bulut, Lale Yavaş ve Murat Ünalmış yer aldı.

Nur Erkul, 2010’da ise Kılıç Günü isimli dizide Cansu karakterini canlandırdı. Kızının doğduğu gün son 90 gününün kaldığını öğrenen Ali, üstü kapanmamış bir hesabın peşine düşer ve intikamını almak için çabalar. Fakat bu düşündüğü intikam kadar kolay olmayacaktır. Dizinin başrollerinde Tanse Öngel, Melike Güner, Yurdaer Okur, Teoman Kumbaracıbaşı, Ertan Saban ve Nur Erkul yer aldı. 2011’de ise Ay Tutulması isimli dizide Şebnem karakterini canlandırdı. Yıllar önce doğurduğu kızlarını aramaya başlayan Leyla en sonunda onları bulur. İyi bir ailenin yanında büyüyen Şebnem ve hayatı mücadelelerle geçen Ayla  artık büyümüş birer kadındır. Dizinin başrollerinde Kenan Ece, Naz Elmas ve Nur Erkul yer aldı.

2013’te ise Ali Ayşe’yi Seviyor isimli dizide Ayşe karakterini canlandırdı. Aynı mahallede yaşayan Ayşe ve Ali’nin yaşadığı komik ilişkinin anlatıldığı dizinin başrollerinde Hakan Yılmaz ve Nur Erkul yer aldı. Daha sonra ise Bir Yusuf Masalı isimli dizide yer aldı. Dizi amcasını ziyarete gelen Maria’yı gören Yusuf’un Maria’ya  aşık olmasını anlatıyor. Dizinin başrollerinde Nur Erkul ve Ulaş Torun yer aldı.

Rol Aldığı Diziler:

  • Kasaba-2009
  • Kılıç Günü - Cansu - 2010 TV dizisi
  • Ay Tutulması - Şebnem - 2011 TV dizisi
  • Böyle Bitmesin - 2012 TV dizisi
  • Ali Ayşe'yi Seviyor - Ayşe - 2013 TV dizisi
  • Bir Yusuf Masalı - Züleyha (Maria) - 2014 TV dizisi

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.