Norwich'te Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Notwich İngiltere'nin 800 yıldan uzun zamandır şehir statüsündeki tarihi ve turistik merkezlerinden biridir. Bölgeye yapacağınız gezilere rehber olabilmek adına Norwich'in gezilecek görülecek yerlerini sizlerle paylaşıyoruz.
Norwich'te Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Sainsbury Görsel Sanatlar Merkezi

İngiltere'nin doğusunda yer alan Norwich şehri sınırları içerisinde bulunan bir görsel sanatlar müzesi ve galerisidir. Bölgedeki ilk büyük kamu kuruluşlarından biri olan bina 1978 yılında mimar Norman Foster tarafından tasarlanmıştır. Sainsbury Üniversitesi'nin desteğini de alan kurum her yıl daha da genişlemektedir. Sir Robert ve Lisa, Jacob Epstein, Henry Moore, Alberto Giacometti ve Francis Bacon dahi olmak üzere birçok ünlü ismin binlerce heykeli, resmi burada sergilenmektedir. Aynı şekilde kurumda Asya, Afrika, Kuzey ve Güney Amerika ve Pasifik bölgelerine ait birçok eser sunulmaktadır.

sainsbury-gorsel-sanatlar-merkezi.jpg


Felbrigg Hall

felbrigg-hall.jpg

Orijinalliği tamamıyla korunmuş olan bir 17. yüzyıl kır evidir. William Samwell tarafından tasarlanan şahane konak Jacobian ve ince Gürcü mimarisi özelliklerini aksettirmektedir. Uzun yıllar Wyndam'ların özel mülkiyeti olarak hizmet veren yapı şu anda Ulusal Güven Grubu'na (National Trust) geçmiştir. İçerisine aldığı sera, bahçe ve büyük park alanıyla yaklaşık 7 kilometrekarelik devasa bir sahayı kaplayan bina, bölgenin önemli turistik yapılarından biridir.


Norwich Katedrali

norwich-katedrali.jpg

Norwich'in Norfolk bölgesinde yer alan bir Anglikan katedralidir. Kentin başpiskoposluk merkezi olarak bilinen manevi yapı, Roma Katolik kilisesi olarak hizmet vermektedir. 1096 ve 1145 yılları arasında oluşturulan kutsal bina, İngiltere'nin ve Avrupa'nın en büyük katedrallerinden biri olarak meşhurlaşmıştır. Uzunluğu 148 metre olan devasa Gotik yapının yüksekliği ise 96 metredir. Norwich'in sembolü haline gelen katedral her yıl yüz binlerce insanla buluşuyor.


Norwich Kalesi

norwich-kalesi.jpg

I. William'ın isteği üzerine 1066 ve 1087 yılları arasında inşa edilen bir Ortaçağ yapısıdır. Norman fethi sonrasında surların olduğu bölgede kurulan mükemmel kale savunma amaçlı inşa edilmiştir. Kale şu anda Norwich'in en önemli 12 mirasından biri olarak gösterilmektedir. Dönem dönem cezaevi gibi farklı amaçlara hizmet eden kale 19. yüzyılda büyük bir dönüşümle mimar Edward Boardman tarafından müze olarak tasarlanmıştır. Kale bilhassa arkeolojik kalıntılar bakımından zengin olan Norwich Kalesi Müzesi ve Sanat Galerisi'ne ev sahipliği yapmaktadır. 


Cow Kulesi

cow-kulesi.jpg

1398 ve 1399 yılları arasında savunma amacıyla kurulan kule topçu atışları için inşa edilmiştir. Yerli isyancıların ve Fransızların tehditlerine karşı kurulan kule, tamamıyla çakmaktaşı ve tuğladan yapılmıştır. Askerlerin barınma ve yeme-içme ihtiyaçlarının sağlandığı bir garnizon olarak tasarlanan Ortaçağ kulesi, 15. yüzyılın ortalarına kadar isyancıların elinden büyük zarar görmüştür. 19. yüzyıllarda restore edilen kule birçok arkeolog tarafından 'Ortaçağ'ın en güzel tuğla eserlerinden biri' olarak gösterilmektedir. Norwich'in sembollerinden biri haline gelen ve konumu açısından kentin önemli bir yerinde bulunan tarihi kuleyi mutlaka keşfetmelisiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.