Norfolk'ta Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Yaklaşık 250 bin nüfusun yaşadığı Norfolk, ABD Virginia Eyaleti'nin yaklaşık 250 bin nüfuslu tarihi ve turistik açıdan önemli merkezlerinden biridir. Norfolk'un gezilecek görülecek yerlerini sizler için araştırdık.
Norfolk'ta Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Nauticus

Ulusal denizcilik merkezi olarak bilinen Nauticus, Norfolk'ta kıyı noktasında deniz temalı mükemmel bir bilim merkezi ve müzedir. 1994 yılında hizmete başlayan Tuğamiral Jackson Knowles Parker'ın emekleriyle oluşturulmuş meşhur mekan, Norfolk'un en turistik yerlerinden biridir. 80 bin metrekarelik alanı kapsayan merkez, yüzlerce deniz canlısına ev sahipliği yapmaktadır. Norfolk'un en turistik yerlerinden biri haline gelen merkezde köpekbalığı laboratuvarları büyük ilgi görmektedir. Norfolk seyahatinizde Nauticus'a giderek deniz canlıları hakkında geniş bilgiler edinebilirsiniz.

nauticus.jpg

 

Norfolk Botanik Bahçesi

norfolk-botanik-bahcesi.jpg

Norfolk'ta 155 dönümlük geniş bir alana kurulan arboretum ile botanik bahçe kombinasyonundan oluşan büyüleyici bir alandır. 1938 yılında ilk önce 75 dönümlük bir sahaya kurulan bahçe, daha sonra bahçe alanı, bitki sayısı ve çeşitliliği artırılarak faaliyetini sürdürmüştür. 4 bin açelya, 2 bin civarında orman gülleri, nergisler, çalılar ve ağaçlarla dolu olan botanik bahçe Norfolkluların ve kenti ziyaret eden doğa tutkunlarının uğrak mekanlarından biridir. Norfolk'un görülmesi gereken yerlerinden olan botanik bahçe, Norfolk gezi rehberinizde kesinlikle yer almalıdır.

 

Chrysler Sanat Müzesi

chrysler-sanat-muzesi.jpg

1933 yılında 4 hektarlık alana kurulan sanat müzesi, 1971 yılından bu yana bu isimle faaliyet göstermektedir. Walter P. Chrysler Jr. un yaptığı bağışlar ve katkılar nedeniyle müze, onun adıyla anılmaya başlanmıştır. ABD'nin Güneydoğusunda en önemli sanat müzelerinden biri haline gelen kurum, bugüne kadar koleksiyonlarını artırarak gelmiştir. 5000 yıllık geniş bir tarihi içeren müze, 30 bin civarında öge barındırmaktadır. Bilhassa Ortaçağ heykellerinin, Amerikan ve Avrupa resiminin temelerinin atıldığı müze, her yıl birçok ziyaretçi çekiyor. Norfolk'un gezilecek yerleri içerisinde resim, heykel gibi değerli çalışmalarıyla dikkat çekiyor.

 

Hampton Roads Deniz Müzesi

hampton-roads-deniz-muzesi.jpg

1979 yılında kurulan müze, Deniz Tarih ve Miras Komutanlığı tarafından yönetilen ülkedeki 10 donanma müzelerinden biridir. ABD Donanması'nın uzun geçmişini konu alan müze Norfolk'un en prestijli kurumlarından biridir. Müze kalıcı sergileri Chesapeake (1781), Hampton Roads Amerikan İç Savaşı, Büyük Beyaz Filo, II. Dünya Savaşı ve Soğuk Savaş dönemlerine ait nesneler içermektedir. Müze çeşitli holdinglerin deniz baskıları, gemi modelleri ve sualtı arkeolojisi çalışmalarını da sergilemektedir. Denizciliğe ilgi duyanlar Norfolk'un yarihi yerlerinden biri olan bu şahane müzeyi muhakkak keşfetmelidir.

 

Aziz Paul Kilisesi

norfolk-.jpg

1739 yılında inşa edilen kilise, 8,094 metrekarelik bir sahaya kurulmuştur. Georgian mimari tarzının belirgin şekilde hissedildiği manevi yapı, Amerika Birleşik Devletleri'nin en tarihi ibadethanelerinden biri olarak önemlidir. Norfolk'ta yaşanan savaş ve çeşitli sömürge dönemlerine tanıklık eden kilise, tarih boyunca çeşitli mezheplere ev sahipliği yapmıştır. Şehre yıllarca başpiskoposluk merkezi olarak hizmet veren yapı, Amerika Ulusal Tarihi Yerleri listesinde de bulunuyor. Bu kilise Norfolk'un tarihi yerlerini dolaşırken atlamamanız gereken noktalardan biridir.

 

Town Point Park

town-point-park.jpg

Norfolk kenti Elizabeth Nehri'nin kenarında yaklaşık 3 hektarlık alana kurulmuş olan mükemmel bir kıyı parkıdır. Her sene onlarca kutlamalara, büyük açık hava konserlerine, ödüllü festivallere ve birçok özel etkinliğe ev sahipliği yapmaktadır. Şehir merkezinde bulunan park, Norfolk'ta gitmek isteyeceğiniz tarihi ve turistik yerlere yürüme mesafesindedir. Bu kamu parkını özel yapan durumlardan biri de Homecoming ve Silahlı Kuvvetler Anıtı'nın burada bulunmasıdır. Norfolk seyahatiniz için en ideal gezi mekanlarından biridir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.