Norbert Gyömber Kimdir

Norbert Gyömber, 3 Temmuz 1992’de Slovakya’nın Revuca kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve Slovakya Milli Takımı’nda orta saha pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Norbert Gyömber Kimdir

Norbert Gyömber Biyografisi

Norbert Gyömber’in Kulüp Kariyeri

Norbert Gyömber, futbol yaşantısına ilk olarak 1997 yılında doğduğu kentin takımı olan MFK Revuca takımında başladı. İlk zamanlar yıldız kadrolarda yer aldı ve daha sonrasında genç takımlara yükseltildi.

2006 yılında ise bu sefer Banska Bystrica takımının alt yapısına geçiş yaptı. 5 yılda burada gelişimini sağladı ve 2011 yılında teknik ekip tarafından as takıma davet edildi. Profesyonel kariyerine başladığı ilk sezonda genç yaşı dolayısıyla çok fazla forma şansı elde edemedi. Bir sonraki sezon daha fazla şans elde ederken toplamda 44 maça çıktı.

norbert gyömber catania

2013 yılına gelindiğinde ülkesinden ayrıldı ve İtalya’ya yönelip Catania kulübünün kadrosuna dahil oldu. İlk sezonunda Catania ile Seri A Ligi’nde mücadele verdi. Takımı ile 19 maça çıkan Norbert Gyömber, sezon sonunda küme düşmekten kurtulamadı ve 2014-2015 sezonu içerisinde takımı ile Seri B Ligi’nde mücadele verdi. Yaşanılan sıkıntılardan dolayı performans düşüklüğü yaşadı ve sadece 9 maça çıkabildi.

2015-2016 sezonun başlangıcında ise sürpriz bir şekilde Roma’nın kiralık teklifi aldı. Kulüplerinde anlaşması sonucunda Norbert Gyömber, 2015-2016 sezonuna Roma forması altında devam etti.

Norbert Gyömber’in Milli Takım Kariyeri

Norbert Gyömber, milli formayı kariyerinde ilk kez 2011 yılında Slovakya U-19 takımında giydi. Burada 4 maça çıktı ve bir sene sonra U-21’e dahil edildi. U-21 forması altında ise 9 maça çıktı. 2015 yılında Avrupa U-21 Şampiyonası’nda oynadı. 2014 yılında ilk kez Slovakya Milli Takımı’na çağrıldı. Kariyeri boyunca milli formayı 7 kez giydi.

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.