Nokia'nın Android Telefonu C1

Nokia yaptığı sözleşme gereği akıllı telefonu satışa çıkartamasa da yeni cihazı C1’i tanıttı.
Nokia'nın Android Telefonu C1

Bilindiği gibi Nokia’nın akıllı telefon pazarındaki yerini Microsoft aldı ve yapılan anlaşma gereği 2016’nın ilk çeyreğine kadar Nokia kendi markası altında akıllı telefon çıkartamayacak.

2016 yılıyla birlikte akıllı telefon pazarına girebilecek olan Nokia bomba gibi gelmeye hazırlanıyor. İlk olarak N1 adlı tabletini tanıtan Nokia büyük ses getirdi. Firma şimdi de Android işletim sistemli Nokia C1’i tanıtarak etkinlikteki insanları büyüledi.

Nokia C1

Tasarım olarak gayet şık olan telefon ekranında çok ince bir çerçeve kullanılmış bu da telefona çerçevesiz havası vermiş. Kenar kısımları da oval şekilde gelen telefon bazı teknoloji uzmanları tarafından Apple’ın iPhone cihazına benzetildi.

Performans olarak ise piyasaya uygunlukta olan telefon üzerinde 5 inçlik ekran taşıyacak ve bu ekran HD kalitesindeki görselleri kullanıcısına aktaracak. Android işletim sistemi kullanılacak olan telefon Marshmallow serisinde gelecek.

C1’de Intel Atom işlemcisi kullanılacak. Çoğu Android cihazın dışında Snapdragon kullanılmayan nadir telefonlardan olacak. Intel Atom işlemcisini de 2 GB kapasitesindeki RAM destekleyecek ve böylece cihaz işlem yaparken hiç zorlanmayacak.

Nokia C1

Telefonun kamerasında cimrilik yapan firma C1’de 8 megapiksellik arka kamera kullanacak. 5 megapiksel ön kamerası bulunacak olan telefon için geliştiriciler çıkış tarihine kadar arka kameranın daha yüksek performansta olabileceğini açıkladı.

Fiyat olarak herhangi bir bilgi verilmese de Nokia’nın pazardaki eski günlerine dönebilmesi için fiyatı çok yüksek tutmayacağı tahmin edilebilir bir durum. Tam olarak ne zaman satışa çıkacağı ise henüz netlik kazanmış değil.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.