Nokia ve Alcatel-Lucent Güçlerini Birleştirdi

Yakın geçmişte Dünya'nın en güçlü telefon üreticilerinden biri olan ve bu gücü yavaş yavaş kaybeden Nokia Şirketi yeni bir atılım yaptı. Nokia, Fransa ve ABD şirketi olan Alcatel-Lucent'i satın aldı.
Nokia ve Alcatel-Lucent Güçlerini Birleştirdi

ABD Dış Yatırımlar Komitesi Finlandiya'nın Nokia Şirketi'ne Alcatel-Lucent Fransa-ABD Şirketi'ni satın almasına izin verdi. Bu konu ABD Adalet Bakanlığı tarafından onaylandı ve Nokia Şirketi'nin sitesinde de teyit edildi. Yapılan açıklamalara göre, şirketler diğer düzenleyici organların da anlaşmasını bekliyor. Bu anlaşmanın sağlandığının Nokia hissedarları tarafından da onaylanması bekleniyor.  
 
nokia-alcatel.jpg

Avrupa Komisyonu Onayladı

Bu yıl Nisan ayında Finlandiya üreticisi Nokia Alcatel-Lucent şirketini 15,6 milyar Euroya satın aldığını açıklamıştı. 2016 yılının ilk çeyreğinde tamamlanması planlanan anlaşma Lucent Technologies Şirketinin Ascend Communications şirketini 21 milyar dolara satın aldığı 1999 yılından bu yana telekomünikasyon alanında en büyük anlaşma olacak. Ayrıca Nokia tarihinde ise bu satış en büyük satış olarak görülüyor. Temmuz'un sonunda anlaşma Avrupa Komisyonu tarafından da doğrulandı. 
 
Alcatel-Lucentin satın alınması Finlandiya üreticisine elektronik alanında birçok dünya deviyle rekabeti kızıştırmaya imkan tanıyacak. Bu iki şirketin geçtiğimiz yılki geliri 27 milyar doları geçmiştir ve bu kurumların bünyesinde yaklaşık yüz bin kişi çalışmaktadır. 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.