Nokia Android ile Geri Döndü

Akıllı cihaz pazarındaki yerini Microsoft firmasına sattıktan sonra Nokia ilk cihazıyla pazara Android işbirliğiyle yeniden giriş yaptı. İşte karşınızda Nokia N1!
Nokia Android ile Geri Döndü

Akıllı cihaz teknolojisine ayak uyduramayan Nokia bilindiği gibi piyasadaki yerini Microsoft firmasına sattı. Satışın hemen ardından daha güçlü ve kendinden emin olarak geri geleceğinin sinyallerini veren firma Nokia N1 tablet ile piyasaya giriş yaptı.

Pazara güçlü bir giriş yapmak isteyen Nokia yeni tabletinde Android ile işbirliği yaparak Android 5.0 işletim sistemini kullanıyor. İntel Atom işlemcisi kullanılan cihazı 2 GB RAM destekliyor. Böylece tablet daha hızlı işlem yapabiliyor.

Nokia N1

32 GB dahili hafızası bulunan Nokia N1 hafıza kartı desteği taşımıyor. 8 MP arka kamerası bulunan cihazda 5 MP de ön kamera bulunuyor. Wi-Fi ve bluetooth gibi bağlantıları destekleyen cihaz üzerinde 5300mAh gücünde bir batarya taşıyor. 7.9 inç ekran büyüklüğü bulunan cihazın kalınlığı ise 6.9 mm. Bu şimdiye kadar üretilmiş olan en ince tablet ünvanını da almasını sağlıyor.

Microsoft satış sözleşmesine göre 2016 yılının son çeyreğine kadar kendi bünyesinde cihaz üretemeyecek olan Nokia yeni tableti N1’i anlaşma gereği Faxconn firmasına yaptırdı ancak kendi imzasıyla tanıttı.

Dün itibarıyla Avrupa’da satılmaya başlayan cihazın fiyatı ise 340 dolar olarak belirlendi. Cihazın Türkiye’ye ne zaman geleceği ve fiyatının ne olacağı bilinmiyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.