Noam Chomsky Kimdir

Noam Chomsky, 1928 yılında Philedelphia'da Yahudi bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelmiştir.
Noam Chomsky Kimdir

Noam Chomsky Biyografisi

İlk ve orta öğrenimini Philedelphia'da tamamladıktan sonra Pennsylvania Üniversite'nde dilbiliminin yanı sıra matematik ve felsefe okuyan Noam Chomsky, dilbilimi konusunda Zellig Harris'in etkisinde kalmıştır. Chomsky, 1955 yılından beri Massachuset Teknoloji Enstitüsü'nde çalışmaktadır ve 1976'dan beri bu enstitüde profesördür.

Londra Üniversitesi ve Chicago Üniversitesi tarafından Onursal Doktorluk ile ödüllendirilen Chomsky, aynı zamanda ABD'den Foreign Policy ile İngiltere'den Prospect dergilerinin internet üzerinden okuyucu anketleri ile oluşturduğu Dünya'nın İlk 100 Entellektüeli listesinde 2005 yılında 1. ve 2008 yılında 11. sırayı almıştır.

chomsky

Asıl adı Avram Noam ​Chomsky olan dilbilimci ve yazar Chomsky, Amerikan kamuoyu tarafından sol-liberal bir aydın olarak bilinir ve Chomsky'ın Amerika'nın iç ve dış politik meseleleri ile ilgili birçok kitabı vardır. Bu konuda en tanınmış eserleri:

American Power and New Mandarins (1969)

The Backroom Boys (1973)

Human Rights and American Foreign Policy (1978)

The Fateful Triangle: The United States, Israel and the Palestinians (1983)

Necessary Illusions: Thought Control in Democtatic Societies (1989)

Deterring Democracy (1991)

NeOldu.com / Özel Haber

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.