No Country for Old Men Hakkında İlk Kez Duyacağınız 15 Gerçek

Ethan Coen ve Joel Coen kardeşlerin yönettiği ve senaryosunu yazdığı No Country for Old Men hakkında bilinmeyenleri araştırdık ve liste haline getirdik. İşte No Country for Old Men hakkında bilinmeyen bilgi.
No Country for Old Men Hakkında İlk Kez Duyacağınız 15 Gerçek

No Country for Old Men Hakkında Bilgiler
Cormac McCarthy’nin yazdığı aynı isimli eserden alıntılanan film adını en iyi gerilim filmleri arasına yazdırmayı başarmıştır. İşte inceleme film içeriğimize konu olan 2007 yılında 2 kardeşin ortaklık kurması sonucu ortaya çıkan No Country for Old Men hakkında bilinmeyen gerçekler.


1. Chigurh rolüne isim arayışlarına başlayan Coen kardeşlerin ilk konuştuğu isim ise Javier Bardem oluyor. Javier, Coen kardeşlere “Araba sürmeyi öğrenmedim, İngilizce zaten bilmiyorum ve şiddet bana göre değil.” ifadelerini kullandı. Bunu duyan Joel ve Ethan, karşılık olarak “Senin bu özelliklerinden dolayı çalışmak istiyoruz.” diyerek cevap verdi. Bardem bu 2 başarılı isimle çalışmak istediğinden rolü alarak filme katılıyor.

01-204.jpg


2. Bardem’in saçını role uygun bir şekilde ayarladıklarında kendisinin tepkisi ise “Olamaz birkaç ay bir kadınla zaman geçiremeyeceğim.” diyerek sitem etti.  Bu tepki üzerine Coen kardeşlerin istediği oranda korkutucu görünüyordu.

02-227.jpg


3. Filmin akıllara gelmeyecek olan bir masrafı ise 800 dolar maliyeti olan 3,78 litre sahne kan alındı. Josh Brolin’in oynadığı Llewelyn karakteri girdiği silahlı çatışma sonrasında yerde yatan cansız yan oyuncuların çekildiği sahnede harcanan kan miktarını görünce Joel harcadıkları paranın boşa gitmediği için rahatladı. 
03-238.jpg


4. Şeker kullanılan sahne kan böcekleri üzerine çektiği için oyunculara zorlu anlar yaşatacaktı. Aldıkları kaliteli sahne kanla birlikte bu sorun yaşanmadı ve çekimler sorunsuz bir şekilde tamamlanmış oldu.
04-232.jpg


5. Teksas’ta yapılan çekimlerde yalnız olmayan Coen kardeşler, There Will Be Blood filminin çekim sırasında gelen büyük siyah dumanın ortaya çıkmasından dolayı çekimleri iptal etti. Gelen dumanın asıl sebebi filmin yönetmeni olan Paul Thomas Anderson’un test ettiği petrol kulesinden meydana geldi. No Country for Old Men için ancak çekimlere bir sonraki gün devam edebilmişlerdir. Bu iki film çıktıkları zaman Oscar ödüllerine sahip oldu.
05-172.jpg


6. Filmin ismini İrlandalı şair William Butler Yeats’in yazdığı bir şiirin ilk kısmından alan Coen kardeşler aslında mısrada filmin adının böyle yazılı olmadığını söylemişlerdir. Şiirde ise “There is no country for old men.” şeklinde geçmektedir.
06-165.jpg


7. Filmde kurgucu olarak yazılan Roderick Jaynes diye aslında biri yoktur. Bu isim tüm filmlerini beraber yazıp yöneten Coen kardeşlerin takma adıdır. Film ekibinde iki kurgucunun yer almaması yüzünden böyle bir yola başvurmuşlardır. 
07-163.jpg


8. Llewelyn Moss karakterini oynayan Josh Brolin, Coen kardeşlerin yaptığı ilk ABD sınırlarını aşan karakter olmayı başardı. Sadece 2006 yılında çekilen Paris, je t’aime filmine yardımcı olan Coen kardeşlerin Amerika dışında filmleri bulunmuyor.

08-160.jpg


9. Kelly Macdonald’ın canlandırdığı Jean Moss karakterini öldüren kişinin Anton Chigruh olduğunu belirten ipucular vardır. Bu karakter üzerine kan sıçramasını sevmemektedir. Banyoda vurduğu kişinin kanı kıyafetine gelmemesi için perdeyi üzerine alıyor. Otelde öldürdüğü Meksikalıları işini bitirdikten sonra kan lekesinin çoraplarına geldiğini çıkartıyor. Ek olarak Carla Jean’ın annesinin evinden uzaklaştıktan sonra çizmelerinin altına bakmak için duraklaması, Moss karakterini de öldürdüğü düşünülmekte.
09-100.jpg


10. Bir fikre göre Moss’un öldürüldüğü otele giden Sheriff Bell’in açtığı kapının diğer odasında Chigurh bulunmaktaydı. Bunun nedeni Moss ve Meksika çetesi odalarını yakın şekilde tutmuşlardı. Sheriff’in seçtiği odada Chirgurh yoktu.
10-466.jpg


11. Kitaptan uyarlanan bu film sahnelerinin çoğunu eserden alsa bile birkaç kesiti almadan geçiyor. Filmde geçen konuşmalarda kitaptan alınmıştır fakat neredeyse hepsi kısaltılmış olarak seslendirildi.
11-262.jpg


12. Llewelyn rolü için Josh Brolin ile görüşüldüğü zaman Grindhouse filmi çoktan çekilmeye başlamıştı. Bu sebepten dolayı rol için uygun görülmesi için göndereceği videoyu Grindhouse setinde yapıcaktı. Filmin yönetmenlerinden biri olan Robert Rodriguez’e kameraları kullanmak için izin ister. Sonuç olarak Brolin’in seçmeler için çektiği video profesyonel bir kamera ile çekildi ve Coen kardeşler tarafından ışıklandırması çok sevildi.
12-303.jpg


13. Heath Ledger ile görüşen Coen kardeşlerin akıllarında Llewelyn Moss rolünü vermek vardı. Fakat Ledger rolü almak istemeyerek dinlenmek istediğini söyledi. İlerleyen günlerde The Dark Knight filmde Joker rolünü aldı. Wendell karakterini canlandıran Garret Dillahaunt, Llewelyn Moss rolü için 5 kere seçilmek için denemeye girdi.
13-227.jpg


14. En iyi yönetmen Oscar ödülü alan No Country for Old Men, bir filmde iki yönetmen arasında dağıtılan ikinci ödüllü film oldu. Paylaşarak ödülü alan ilk film ise West Side Story’dir. Bu filmin yönetmenleri Jerome Robbins ve Robert Wise’dır.
14-220.jpg


15. Film kitapta olduğu gibi 1980’li yıllarda geçmektedir. Ancak filmde kullanılan bazı silahlar o zamanda üretilmemiş olan silahlardı. Bardem’in kullandığı Glock silahı buna bir örnektir.

15-204.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.