Nil Karaibrahimgil Kimdir

Ekranlara ilk kez Özgür Kız reklamıyla çıkan ve popüler olan Nil Karaibrahmgil, 17 Ekim 1976’da Ankara’da dünyaya geldi.
Nil Karaibrahimgil Kimdir

Nil Karaibrahimgil Biyografisi

Çocukluğunun bir bölümü Ankara’da geçen Nil Karaibrahimgil, daha sonra ailesi ile birlikte İstanbul’a göç etti. Küçük yaşlarından itibaren müzikle iç içe olan Nil Karaibrahimgil, piyano ve gitar çalmayı öğrendi. Lise eğitiminden sonra Boğaziçi Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler eğitimi aldı. Üniversite eğitimi sırasında reklam ajansında staj yapmaya başladı. Bu sayede reklam sektörüne adım attı. 2010’da Sertap Erener’in kardeşi Serdar Erener ile evlendi. Bu evliliken bir çocuğu dünyaya geldi. 

Reklam ajansında çeşitli reklamların müziklerini yaptığı sırada Kristal Elma Ödülünün sahibi oldu. Daha sonra Özgür Kız reklamında yer almasıyla herkesin dikkatini çekti. Ardından Nil Dünyası isimli ilk albümünü çıkardı. Albümde yer alan XL, Kek, Erkekler Yüzünden ve Evlenmek Gerek isimli şarkıları piyasaya çıktığında popüler şarkılar arasına girdi. 

İlk albümünden sonra reklam çalışmalarına devam etti. Bir yıl sonra ikinci albümü Nil FM’i çıkardı. Albümün tüm şarkı ve müziklerinin kendisi yapan Nil Karaibrahimgil’in, Bütün Kızlar Topladık, Gitme Yoksa, Akbaba isimli şarkıları o sene en beğenilen şarkılar arasına girdi. Müzik kariyerinden önemli bir gelişme de avrupanın en önemli müzik klübü Carling Academy Islington’da konser verdi. Film ve dizi müziklerinde de sesini duyduğumuz Nil Karaibrahimgil, Organize İşler, Sınav, Saturno Cuntro, Hadi İnşallah, Bir Küçük Eylül Meselesi gibi yapımların müziklerini hazırladı. 

Albümleri

  • Nil Dünyası
  • Nil FM
  • Tek Taşımı Kendim Aldım
  • Nil Kıyısında
  • Hakkında Her Şeyi Duymak İstiyorum
  • Ben Buraya Çıplak Geldim

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.