Nikola Kalinic Kimdir

Nicola Kalinic, 5 Ocak 1988 yılında Hırvatistan’ın Solin kentinde dünyaya gelen kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve Hırvatistan milli takımında forvet pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Nikola Kalinic Kimdir

Nikola Kalinic Biyografisi

Nikola Kalinic’in Kulüp Kariyeri

Nikola Kalinic, futbol kariyerine ilk olarak 1998 yılında Hajduk Split takımının alt yapısında başladı. Uzun yıllar burada mücadele verdikten sonra 2005 yılında as takıma davet edildi. As takıma çıkartıldıktan sonra ilk sezon çok fazla forma şansı bulamadı ve 2006 yılında Pula takımına kendisini geliştirmesi için kiralık gönderildi. Bir sezon sonra ise Sibenik takımına kiralanan Nikola Kalinic, sezon sonunda Hajduk Split’e geri döndü.

nikola kalinic hajduk split

Birkaç sezon burada oynadıktan sonra 2009 yılında İngiliz ekiplerinden Blackburn Rovers görüşmelere başladı ve 3 yıllık sözleşemeye imza attı. 2 sezon İngiltere’de formasını giydiği takım ile 44 maça çıkıp 7 kez fileleri havalandırdı.

nikola kalinic dnipro

2011-2012 sezonu öncesinde ise yolunu Ukrayna’ya çevirdi ve Dnipro Dnipropetrovsk’a transfer oldu. 2011-2015 yılları arasında takımı ile beraber çok fazla forma şansı bulamasa da sahada 86 lig maçına çıkıp 37 kez fileleri havalandırdı.

Burada oynadığı oyun ile dikkatleri bir kez daha üzerine çekti ve İtalyan ekiplerinden Fiorentina ile anlaşarak Seri A’da mücadele etmeye başladı.

Nikola Kalinic’in Milli Takım Kariyeri

Nikola Kalinic, formayı ilk olarak 2003 yılında Hırvatistan U-16 takımında giydi ve burada 2 maça çıkıp bir gol attı. 2004-2005 sezonunda ise Hırvatistan U-17 takımına davet edildi. 18 maça çıkıp 15 gol atan Nikola Kalinic, burada dikkatleri üzerine çekti ve sonraki yıllarda sırasıyla U-19, U-20 ve U-21 takımlarında yer aldı. 2008 yılında ise Hırvatistan A Milli Takımı’na yükseltilen genç futbolcu burada takımı ile birçok şampiyonada yer aldı ve 22 maça çıkıp 6 kez fileleri havalandırdı.

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.