Nihat Özdemir Kimdir

Eski Fenerbahçe Spor Kulübü yöneticisi ve iş adamı Nihat Özdemir, 5 Nisan 1950 tarihinde Diyarbakır’da doğdu.
Nihat Özdemir Kimdir

Nihat Özdemir’in Biyografisi

Nihat Özdemir, aslen Bitlisli bir ailenin çocuğudur. İlkokul, ortaokul ve liseyi Diyarbakır’da okuyan Özdemir, lisans eğitimini ise Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Akademisi'nden makine yüksek mühendisi olarak tamamladı.

Üniversiten mezun olduktan sonra aynı üniversitede asistan olarak görev aldı. 1973 yılında ise Ege Üniversitesi’ne gitti ve Endüstri Bölümünde master yapıp asistanlığa devam etti.

Asistanlığının ardından kendisinin ilk şirketi olan Limaki Holding’i kurdu ve ortak olarak Sezai Bacaksız ile çalıştı. Bu şirket ile beraber Türkiye’nin önde gelen resmi ve özel kuruluşlarının Baraj, Sulama Tesisleri, Boru Hatları, Arıtma Tesisleri, Yollar ve Anahtar Teslimi Fabrika işlerini tamamladı. Nihat Özdemir ve ekibi bu şirketi sadece inşaat alanında değil, aynı zamanda Enerji, Turizm, Çimento ve Gıda sektörlerine de yöneltmiştir.

nihat özdemir iş adamı

1990 yılında Ankara Sanayi Odası Başkanı seçilen Nihat Özdemir, 1995 yılına gelindiğinde Ali Şen yönetimindeki Fenerbahçe yönetimine girdi. 2000 yılından itibaren ise yeni başkan Aziz Yıldırım ile yola devam etti. Bu görevinden 2014 yılında kendi isteği doğrultusunda ayrıldı.

Nihat Özdemir, Türkiye’nin en büyük havaalanı olan Sabiha Gökçen Havaalanı’nın da hissedarıdır. Aynı zaman yapılacak olan İstanbul 3. Havaalanı’nda yapımcı şirketlerinden bir tanesidir.

2016 yılı itibarıyla LİMAK Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı olan Nihat Özdemir, Gülseren Özdemir ile evlidir. Batuhan Özdemir adında oğlu ve Ebru Özdemir adında kızı vardır.

 

Neoldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.