Nihat Hatipoğlu Kimdir

Ekranların sevilen yüzü, din alimi ve televizyon yorumcusu Nihat Hatipoğlu, 11 Mayıs 1955 tarihinde Diyarbakır’da dünyaya geldi.
Nihat Hatipoğlu Kimdir

Nihat Hatipoğlu Biyografisi

Haydar Hatipoğlu’nun oğlu olarak dünyaya gelen Nihat Hatipoğlu, çocukluğunu Diyarbakır’da geçirdi. Babasının müftü olması sebebiyle her tayin çıktığında farklı bir şehre gitti ve ilk olarak Siirt ve Malatya’da eğitim gördü.

Lise tahsilini ise 1975 yılında Uşak İmam Hatip Lisesi’nde okudu. Liseden başarılı bir şekilde mezun oldu. Sonrasında üniversite sınavlarına girerek 1975 yılında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ni kazandı. 6 sene eğitim gördüğü okuldan 1981 yılında mezun oldu.

 

Nihat Hatipoğlu’nun Kariyeri

Mezun olduğu üniversiteden Hadis Ana Bilim dalında "Kur'an-ı Kerim'in Anlaşılmasında Hadislerin Rolü" adlı çalışmasıyla doktorasını yaptı. Doçentliğini 2010 yılında alırken, 2012 yılında ise profesör oldu.

Din alimi yolunda ilerleyen Nihat Hatipoğlu, 1985 yılında Mısır’a Arapça eğitimi almak için gitti ve iki sene kaldı.

nihat hatipoğlu din profesörü

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı olarak görev yaptı. Yayınlanmış birçok eseri bulunmaktadır ve en büyük yankıyı “Rüya” ve “Kerbela” isimli eserleri uyandırdı.

Uzun yıllar televizyon ekranlarında programlar yapan Nihat Hatipoğlu, ATV ekranlarında her hafta ve ramazan ayı içerisinde her gün program yapmaktadır.

Yazı ve makaleleri, panel, Diyanet Dergisi, İslami Araştırmalar ve benzeri dergilerde yayınlandı.

Nihat Hatipoğlu, evli ve üç çocuk babasıdır. Kendisinin yolunda oğlu Said Hatipoğlu devam etmektedir.

 

NeOldu.com / Enes Som

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.