Nihan Okutucu Kimdir

Kamera karşısına ilk kez Yedi Numara isimli dizi ile geçen Nihan Okutucu, 1 ocak 1984’de İstanbul’da dünyaya geldi.
Nihan Okutucu Kimdir

Nihan Okutucu Biyografisi

Oyunculuk üzerine eğitimini Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde alan genç oyuncu Yedi Numara’da yer aldı. Üniversite eğitimi almak için İstanbul’a gelen 4 kız arkadaşın ev bulmaları ve sonrasında yaşananları anlatan dizi, yayınlandığı dönemin sevilen dizilerinden oldu. Dizinin başrollerinde ise Şebnem Sönmez, Engin Alkan, Olgun Şimşek, Ruhi Sarı ve Tuba Erdem yer aldı.

2006’da ise Ezo Gelin isimli dizide Meryem karakterini canlandırdı. Dizi, severek evlendiği kocası Ömer’i kaybettikten sonra İstanbul’a gelen Ezo isimli genç ve güzel bir kadının yaşadıklarını anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Nurgül Yeşilçay, Serhat Tutumluer, Özgür Özberk ve Ahmet Mümtaz Taylan yer aldı. 2008’de ise Vicdan isimli filmde rol aldı. Film, üç yakın arkadaş olan Mahmut, Songül ve Aydanur’un yaşadıklarını anlatıyor. Üç yakın arkadaştan Mahmut ve Songül evlenirler. Aydanur Mahmut’a olan tüm duygularını saklar ve hayatına devam etmeye çalışır. Yıllar sonra Mahmut’la karşılaşan Aydanur’u farklı bir macera bekliyordur. Filmin başrollerinde ise Nurgül Yeşilçay, Tülin Özen ve Murat Han yer aldı.

2011’de ise başarılı yönetmen Nuri Bilge Ceylan’ın Bir Zamanlar Anadolu’da isimli filminde rol aldı. Film, Anadolu’nun küçük bir beldesinde yaşanan bir cinayeti ve sonrasında yaşanan karmaşayı anlatıyor. Filmin başrollerinde ise Fırat Tanış, Yılmaz Erdoğan, Muhammet Uzuner, Taner Birsel ve Ahmet Mümtaz Taylan yer aldı. Aynı zamanda Mor Menekşeler isimli dizide Sabiha karakterini canlandırdı. Dizi, üç yakın arkadaşın yaşadığı maceraları anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Sarp Levendoğlu, Umut Kurt, Ömür Arpacı, Sinan Tuzcu ve Güven Kıraç yer aldı.

Rol Aldığı Diziler ve Filmler :

  • 2000-Yedi Numara
  • 2004-Canım Benim
  • 2005-Beşinci Boyut
  • 2006-Ezo Gelin
  • 2008-Vicdan
  • 2011-Bir Zamanlar Anadolu’da
  • 2011-Mor Menekşeler
  • 2012-Görünmeyenler

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.