Niğde'de Gezilip Görülmesi Gereken 15 Yer

Niğde, doğal güzellikleri ve tarihi yapıları ile ülkemizin görülmesi gereken yerlerinden biridir. İşte Niğde'de görmeniz gereken yerler...
Niğde'de Gezilip Görülmesi Gereken 15 Yer

Zengin bir tarihe sahip olan Niğde, İç Anadolu bölgesinin dikkat çeken şehirleri arsında yer alıyor. Antik çağlarda ismi Nahita olan Niğde, M.Ö 5000 yılına kadar olan kalıntılarıyla köklü bir geçmişe ev sahipliği yapıyor. Eğer sizde Niğde'nin tarih dolu yerlerini gezip görmek istiyorsanız gitmeden önce listemize göz atmanızı öneriyoruz.

Niğde'nin Gezilecek Yerleri Listesi

SıraMekanBölgeÖne Çıkan
1Niğde Kalesiİstasyon Cd.Tarihi
2Niğde MüzesiYukarı KayabaşıEserler
3Roma HavuzuBorTarihi/Mimari
4Aladağlar Milli ParkıÇamardıDoğası
5Alâeddin Camiiİstasyon Cd.Tarihi/Mimari
6Çinili GölÇamardıDoğası
7Gümüşler ManastırıGümüşlerTarihi/Mimari
8Tyana Ören YeriBorTarihi
9Kocapınar KaplıcasıÇamardıŞifalı Suyu
10Sungurbey CamiiMerkezTarihi/Mimari
11NarlıgölNarköyDoğası
12Andaval KilisesiAktaşTarihi
13Göllü DağÇiftlikDoğası
14Hudavent Hatun TurbesiYeniceMimari
15Niğde Saat KulesiÇayırMimari

Niğde'de Gezilip Görülmesi Gereken 15 Yer

İşte Niğde'ye gittiğinizde görmeniz gereken tarihi ve doğal güzellikler...

1. Niğde Kalesi

Niğde'de Gezilecek Yerler

Niğde'de gezilecek yerler arasında ilk sırada yer alan Niğde Kalesi, tam tarihi bilinmese de M.Ö. 8. yüzyılda yapıldığı tahmin ediliyor. 3 adet sura sahip olan bu kale, Arap ve Bizans dönemine ait kalıntılara sahip olduğundan dolayı birçok turistin ilgisini çekiyor.

Saat08:00-18:00
AdresKale, İstasyon Cd. No:36, 51100 Niğde Merkez/Niğde

Google Yorumları

👤 Ayakta kalan yapılardan biri. Niğde'yi sevdiğim için mekan güzel geliyor. Kale çevresinde 2 adet cami var.

👤 Niğde'yi de kalesini de çok beğendim. Ben bu kadar yeşil bir Niğde beklemiyordum. Hemen yanıbaşındaki Hançerli köde muhteşem güzellikler barındırıyor.

2. Niğde Müzesi

Niğde'de Gezilecek Yerler

Niğde'de yapılan kazılarda bulunan eserlerin sergilendiği Niğde Müzesi, 1957 yılından beri tarih severlere kapılarını açıyor. Niğde'de mutlaka görülmesi gereken yerler arasında bulunan bu müze, Neolotik Çağ, Tunç Çağı, Hitit Dönemi, Roma, Helenistik ve Bizans dönemine ait eserler yer alıyor.

Telefon(0388) 232 33 90
Saat08:30-17:15
AdresYukarı Kayabaşı, Dışarı Cami Sk. No:11, 51000 Merkez/Niğde

Google Yorumları

👤 Niğde kent müzesi şehri ziyaret edenler için mutlaka gezilmesi gereken yerlerden biridir. Tarih öncesi dönemlerden Osmanlı ' ya kadar Niğde'nin bir çeşit hayat hikayesi niteliğinde.

👤 Müze şehir merkezinde yer alıyor. Oldukça temiz ve düzenli bir yer. Müze içinde bulunan materyallerin isimleri, açıklamaları yeterli seviyede.

3. Roma Havuzu

Niğde'de Gezilecek Yerler

Niğde'de gezilecek yerler arasında bulunan Roma Havuzu, M.S. 2. ve 3. yüzyılda inşa edilmiş Roma döneminin en iyi eserleri arasında gösteriliyor. Dikdörtgen şeklinde olan bu havuz kesme mermerden inşa edilmiştir. Ayrıca havuzda kaynayan su kemerler sayesinde Kemerhisar'a ulaştığından dolayı oldukça dikkat çekiyor.

AdresCumhuriyet, 51710 Bahçeli/Bor/Niğde

Google Yorumları

👤 Biz az daha uğramadan devam edecektik. Baktık çok yakınız bakalım dedik. Sonra da iyi ki dedik. Etkileyici bir havuz. Görülmeye değer.

👤 Şubat ayında gittiğim için kimse yoktu ve genel olarak temizdi. Havuz kısmı gerçekten görülmeye değer. Ancak Roma Havuzuna gidiş yolunda daha sık yön gösteren tabela olması gerekir.

4. Aladağlar Milli Parkı

Niğde'de Gezilecek Yerler

Niğde'nin doğal güzellikleri arasında yer alan Aladağlar Milli Parkı, aynı zamanda Kayseri ve Adana'nın da sınırları içerisinde yer alıyor. 1995 yılından beri koruma altında olan Aladağlar, Toros dağlarının zirvelerinden biri. Jeolojik yapısıyla dikkat çeken bu milli park, trekking ve dağcılık gibi kış sporları açısından da elverişli olmasıyla yoğun ilgi görüyor. Ayrıca güneşin doğuşunu ve batışını izlemek içinde oldukça keyif veren bu milli park, Kapuzbaşı Şelaleleri, Yedi Göller, Hacer Ormanı ve Demirkazık Tepesi gibi ünlü yerleri bünyesinde barındırıyor.

Telefon(0312) 207 50 00
Adres51660 Demirkazık/Çamardı/Niğde

Google Yorumları

👤 Dağcılık faaliyetleri için tam bir merkez. Her tür tırmanış için zirve koşullarına sahip. Ayrıca belirli kamp alanlarına sahip.

👤 Dağcılığa ilgi duyan herkesin mutlaka uğraması gerekiyor. 2 günde 3 zirve yaptık, çok etkileyiciydi.

5. Alâeddin Camii

Niğde'de Gezilecek Yerler

1223 yılında Selçuklular zamanında yapılan Alâeddin Camii, Niğde'nin en dikkat çekici tarihi yerleri arasında bulunuyor. Sultan Alaaddin Keykubad adına yapılan bu cami, kalenin içinde yer aldığından dolayı oldukça merkezi bir konumdadır. Tamamı kesme taştan inşa edilen bu caminin sabah erken saatlerde kapısında beliren insan yüzüyle birçok efsanelere konu oluyor.

AdresKale, İstasyon Cd. No:36, 51100 Niğde Merkez/Niğde

Google Yorumları

👤 Niğde Alaaddin camii. Çok güzel bir Selçuklu eseri. Taş ustalığı malum. Kapısı muhteşem. Muhakkak görmeye değer. Namaz vakti gitmek lazım. Diğer zamanlarda kapalı olabilir. Hissetmek için namaz kılmak iyi olur.

👤 800 yıldan beri tarihe tanıklık eden ihtişamıyla mükemmel bir Selçuklu eseri.

6. Çinili Göl

Niğde'de Gezilecek Yerler

Bolkar dağlarında yer alan en ünlü buzul göllerden biri olan Çinili Göl, Doğa sevenlerin Niğde'de uğradığı yerler arasında bulunuyor. Trekking ve kamp sevenlerin mutlaka gitmesi gereken bu göl, deniz seviyesinden 2600 metre yüksekte bulunuyor. Halk arasında dipsiz gölde denilen Çinili gölün yaz aylarında bile sıcaklığı 5 dereceyi geçmiyor.

Telefon(0212) 326 46 46
Adres38500 Demirkazık/Çamardı/Niğde

Google Yorumları

👤 Çok güzel büyüleyici bir göl

👤 Muhteşem

7. Gümüşler Manastırı

Niğde'de Gezilecek Yerler

Ortaçağ'da inşa edildiği tahmin edilen Gümüşler Manastırı, büyük bir kaya oyularak yapıldığından dolayı oldukça dikkat çekiyor. Meryem ana ferskleriyle Dünyaca ünlü olan bu manastır, o dönemlerden günümüze kadar gelen en büyük manastır olma özelliğini taşıyor.

Telefon(0388) 232 33 90
Saat08:30-17:15
AdresEfendibey, 51310 Gümüşler/Niğde Merkez/Niğde

Google Yorumları

👤 Niğde de görülmesi gereken yerlerin en başında gelir. 7. yüzyılda yapılmış ve çok güzel korunmuş. Manastır içindeki resimlerle ilgili dijital bilgilendirme ekranı var. Oldukça uzun bir yapı 1.5 Km olduğu yazıyordu.

👤 Kesinlikle gezilmeli. Özellikle Ürgüp te ki yer altı şehirlerine benziyor. Farklı olarak yer üstünde de gezilebilecek bir alanı ve seyir terası gibi bir üst bahçe var.

8. Tyana Ören Yeri / Tyana Antik Kenti

Niğde'de Gezilecek Yerler

Antik Tyana Ören Yeri, Niğde'nin Kemerhi­sar Kasabasında bulunuyor. Roma Havuzu'nda yer alan suların surlarla geldiği kemerlerin yer aldığı bu antik kent, 1,2 ve 3. dereceli sit alanı olarak korumaya alınmıştır. Birçok eserin kasaba altında olduğu bilinen bu antik kentte Hititler ve Romalılara ait kalıntılara da rastlanmıştır.

Telefon(0212) 326 46 46
AdresKemer, Tyana Cd. No:2, 51730 Kemerhisar/Bor/Niğde

Google Yorumları

👤 Tyana su kemerleri imparator Caracalla döneminin en önemli eserlerinden biridir ve halen ayaktadır. Roma havuzundan Tyana'ya su sağlayan kemerler bölgede görülmesi gereken en önemli eserdir.

👤 Tarihin ve sanatın doğa ile insan etkenine karşı dim dik ayakta kalışının simgesi

9. Kocapınar Kaplıcası

Niğde'de Gezilecek Yerler

Niğde'nin şifa dolu kaplıcaları arasında yer alan Kocapınar Kaplıcası; mideye, bağırsağa ve cilt sağlığına iyi geldiği söyleniyor. Etrafında yer alan birçok tesisle Türkiye'nin dört bir yanından şifa bulmak için gelen turistleri ağırlayan Kocapınar, Niğde'ye gidildiğinde deneyimlenmesi gereken yerler arasında bulunuyor.

AdresKocapınar, 51662 Kocapınar/Çamardı/Niğde

Google Yorumları

👤 Niğde'ye geldiyseniz bu şifalı suyu denemeniz gerekiyor.

👤 Mide ve cilde çok iyi geldiği söylenen bu bölge Niğde'de denenmesi gereken yerler arasında bulunuyor.

10. Sungurbey Camii

Niğde'de Gezilecek Yerler

1335 yılında yapıldığı tahmin edilen Sungurbey Camii, o zamandan beri hala orijinal haliyle tüm ihtişamını koruyor. Kuzey panosunda 37 güney panosunda ise 42 hayvan figürüne sahip olan bu cami, taş ve ahşap işçiliğinin en güzel örnekleri arasında bulunuyor.

AdresNiğde Merkez, 51100 Merkez/Niğde

Google Yorumları

👤 Niğde de Gezilmesi ve Görülmesi gereken Tarihi eserlerin başında gelir. Taş işçiliği çok güzel..

👤 Selçuklu eserlerinin önemli derece en çok korunduğu illerden biri Niğde'dir diyebiliriz. Bu önemli eserlerden biri olan Sungurbey Camii, gerçekten tarihi havasıyla ve mimari sanatıyla insanı etkilemiyor değil.

11. Narlıgöl/Acıgöl

Niğde'de Gezilecek Yerler

Niğde'ed görülecek doğal güzelliklerden biri olan Narlıgöl ya da bir diğer adıyla Acıgöl, Kapadokya bölgesinin tek krater gölü olmasıyla dikkat çekiyor. 70-80 metre derinliğe sahip olan bu göl, krater gölü olmasına rağmen içerisinde kükürt barındırmıyor. Üstten bakıldan kalp şeklini andıran bu göl, fotoğraf tutkunlarının Niğde'de uğradığı yerler arasında bulunuyor.

Telefon(0212) 326 46 46
AdresAcıgöl, 51070 Narköy/Niğde Merkez/Niğde

Google Yorumları

👤 Yol üzerinde tesadüfen gördüm. Krater içinde bir göl. Çok güzel manzarası var. Piknik yapabilirsiniz. Yolu bozuk değil. Mutlaka uğrayın.

👤 Bence kesinlikle görülmesi gereken yerlerden biri 👍

12. Andaval Klisesi

Niğde'de Gezilecek Yerler

Antik döneme ait olan Andaval Klisesi, Constantinus ve annesi Helena adına yapılmıştır. Birçok bölümü yok olmuş olan bu kilise, 1923 yılından sonra bölge halkının elma deposu olarak kullanmasıyla daha da çok tahrip olmuştur. Niğde'ye gittiğinizde görmeniz gereken bu kiliseye müze kartla giriş yapabilirsiniz.

Adres51000 Aktaş/Niğde Merkez/Niğde

Google Yorumları

👤 Çok tarihî ve harika figürleri hâlâ bu zamana kadar korunmuş ve kalmış kilise çok otantik

👤 Güzel ve görülmesi gereken bir yer

13. Göllü Dağ

Niğde'de Gezilecek Yerler

Niğde'ye gittiğinizde doğa keşifleri yapmak istiyorsanız eğer tam da size göre olan Göllü Dağ, sönmüş bir volkanik dağ olmasıyla dikkat çekiyor. Krater çukurunu dolduran gölle gidenlerin beğenisini kazanan bu dağ, kamp içinde oldukça uygundur.

AdresGöllü Dağ, 51070 Çınarlı/Çiftlik/Niğde

Google Yorumları

👤 Çok güzel bir yer. Kömürcü köyü insanları da oldukça yardımseverler. Zirvede krater gölü manzarası muhteşem.

👤 Gezmeyen bin pişman. Dünya'nın 8. harikası 👍🏼

14. Hudavent Hatun Turbesi

Niğde'de Gezilecek Yerler

Selçuklu Sultanı IV. Rukneddin Kılıç Aslan'ın kızı olan Hudavent Hatun, Erzurum'a Çifte Minareli medreseyi yaptırmasıyla anılıyor. Hudavent Hatun'un mezarının bulunduğu bu türbe, taş işçiliğinin önce çıkıyor. Konumuyla da oldukça merkezi olan türbe Niğde'de görülmesi gereken yerler arasında bulunuyor.

AdresYenice, Arapdede Cd No:11, 51200 Niğde Merkez/Niğde

Google Yorumları

👤 Niğde Merkezde bulunan türbe Selçuklular zamanında yapılmıştır . Muhteşem bir taş işçiliği vardır . Özellikle pencerelerindeki Kartal başlı kadın resimlerini görmenizi tavsiye ederim . Aynı adla anılan parkın içerisinde yer almaktadır .

👤 Muhteşem bir kümbet, bayıldım. Tam bir sanat eseri.

15. Niğde Saat Kulesi

Niğde'de Gezilecek Yerler

Niğde'nin simgesi haline gelen Saat Kulesi, kale yer alan eski burçlardan birine inşa edilmiş. Tam olarak inşa edildiği tarih bilinmese de 19. yüzyıla ait olduğu tahmin edilen bu saat kulesi, 41 metre yüksekliğiyle dikkat çekiyor.

AdresÇayır, Mustafa Üçler Cd. No:1, 51100 Niğde Merkez/Niğde

Google Yorumları

👤 Çok güzel tarihi eser olma özelliğini kaybetmemiş.

👤 Niğde saat kulesi oldukça değerli bir yapıt.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Niğde'nin En İyi OtelleriNiğde'nin Meşhur Lezzetleri

Niğde'nin gezilecek nereler var?

Niğde'de gezilecek yerler arasında; Niğde Kalesi, Niğde Müzesi, Roma Havuzu, Aladağlar Milli Parkı, Alâeddin Camii, Çinili Göl, Gümüşler Manastırı, Tyana Ören Yeri, Kocapınar Kaplıcası, Sungurbey Camii, Narlıgöl, Andaval Kilisesi, Göllü Dağ, Hudavent Hatun Turbesi ve Niğde Saat Kulesi Niğde'de görülmesi gereken yerlerdir.

Niğde'den ne hediye alınır?

Niğde'ye gittiğinizde sevdikleriniz için alabileceğiniz hediyeler arasında; bal, pekmez, misket elması, tahinli ekmek ve yöresel hediyelik eşyalar bulunuyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.