Nick Viergever Kimdir

Nick Viergever, 3 Ağustos 1989’da Hollanda’nın Capella aan den Ijssel kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve Hollanda Milli Takımı’nda defans pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Nick Viergever Kimdir

Nick Viergever Biyografisi

Nick Viergever’in Kulüp Kariyeri

Nick Viergever, futbol kariyerine ilk olarak Sparta Rotterdam takımının alt yapısında başladı. Uzun yıllar genç takımlarda forma giydi ve burada kendisini geliştirerek isminden söz ettirmeye başladı. 2008 yılında dönemin teknik direktörü tarafından As takıma davet edildi. Bu sayede profesyonel bir sözleşmeye imza atarak kariyerini profesyonelleştirdi. İlk sezonunda sadece 1 kez formasını giydiği takımı ile 2009-2010 sezonunda 33 maçta görev aldı.

nick viergever az alkmaar

Yaşadığı bu patlama sayesinde birçok takımın transfer listesine girdi ve 2010-2011 sezonunda ligin bir başka ekibi olan Az Alkmaar’a 1,25 Milyon Euro’ya transfer oldu. Az Alkmaar ile maçlara çıktığı ilk sezonda Avrupa Ligi’nde mücadele etti ve kariyerinde bir ilki gerçekleştirdi. Sezon içerisinde ise ortalama bir performans sergileyerek 19 maçta sahne aldı.

2011-2012 sezonunda ise takımı ile arasındaki uyum sorununu sıfıra indirip 49 maça çıktı ve bu maçlarda 3 kez fileleri havalandırdı. 2012-2013 sezonunda 39 maça çıkarken, takımı ile kariyerinin ilk başarısını elde etti ve Hollanda KNVB Kupası’nı kazandı.

nick viergever ajax

Bir sezon daha burada oynadıktan sonra takımda ayrılma kararı aldı. Ajax ile transfer görüşmelere oturan Nick Viergever, 2 Milyon Euro karşılığında transfer oldu. Eski takımında gösterdiği performansından bir şey kaybetmeyen Nick Viergever, 39 maça çıkıp 3 gol attı ve kariyerinin ilk Şampiyonlar Ligi karşılaşmasına da bu sezonda çıktı. Nick Viergever, 2015-2016 sezonu itibariyle kariyerine Ajax forması altında devam etmektedir.

Nick Viergever’in Milli Takım Kariyeri

Nick Viergever, milli formayı kariyerinde ilk kez 2009 yılında Hollanda U-21 takımında giydi ve burada 5 maçta forma terletti. Bir sene burada oynadıktan sonra milli takımlara 2 sene ara verdi ve 2012 yılında Hollanda A Milli Takımı’na çağrıldı. Kariyeri boyunca A milli formayı sadece 1 kez giyebildi.

Nick Viergever’in Başarıları

AZ Alkmaar

Hollanda KNVB Kupası: 2012-13

Ajax

Eusebio Kupası: 2014

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.