N'Golo Kante Kimdir

N'Golo Kante, 29 Mart 1991’de Fransa’nın Paris kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında orta saha pozisyonunda görev alan futbolcudur.
N'Golo Kante Kimdir

N'Golo Kante Biyografisi

N'Golo Kante’nin Kulüp Kariyeri

N'Golo Kante, futbol kariyerine ilk olarak JS Suresnes takımın alt yapısında başladı. Kısa süre burada oynadı ve sonrasında US Boulogne takımının alt yapısına geçiş yaptı. Boulogne’de oynadığı dönemde performansına olumlu yönde katkı sağladı ve 2011-2012 sezonu öncesinde dönemin teknik direktörü tarafından As takıma davet edildi.

n'golo kante caen

İlk sezonunda genç yaşının verdiği tecrübesizlikle çok fazla forma şansı elde edemedi ancak bir sonraki sezon uyum sıkıntısını aşarak maçlara genel olarak ilk 11’de çıktı. Toplamda 38 maça çıkıp 3 kez fileleri havalandırdı.

2013-2014 sezonunda ise SM Caen, futbolcunun kendisi ile ilgilendiğini açıkladı. İki sezon mücadele verdiği takımda büyük bir sıçrayış göstererek, 82 maçta sahne aldı. Takımın sürekli oynayan futbolcularından birisi olan N'Golo Kante, toplamda 6 kez fileleri havalandırma başarısı gösterdi.

n'golo kante leichester city

Caen'de oynadığı oyun ile dikkatleri üzerine çekti ve İngiliz ekiplerinden Leichester City’e 9 Milyon Euro’ya transfer oldu. 2015-2016 sezonunda takıma dahil olan başarılı futbolcu, sezonu başından itibaren takımın ilk 11 oyuncusu oldu ve 14 maça çıkıp 1 kez fileleri havalandırma başarısı gösterdi.

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.