Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi

İstanbul' un göbeğinde yeşilin her rengine sahip, rengarenk çiçeklerin yetiştiği muhteşem bir bahçe...
Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi

Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi, 1995 yılında eşi Ali Nihat Gökyiğit tarafından hatıra parkı amacıyla kurulmuştur. İlk önce hatıra parkı amaçlı kurulmuş, daha sonra ise ağaçlandırma ve bitkilendirme amacıyla devam etmiştir. Botanik bahçe yolunda ilerleyerek, 2002 yılında halkın ziyaretine açılmıştır.

 

nezahat-gokyigit-botanik-bahcesi.jpg

 

Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi Anadolu Yakası'nda bulunmaktadır. Otoyolun kenarında bulunan botanik bahçe güzelliği ile dikkat çekmektedir. Botanik bahçede bitki sistematiği, botanik tarım, ekoloji, peyzaj ve bahçe bilimleri araştırarak geliştirilmektedir.

 

nezahat-gokyigit-botanik-bahcesi-005.jpg

 

Türkiye ve dünyadaki birçok ülkeden gelen bitkilerin canlı koleksiyonları hazırlanarak sergilenmektedir. Dünyada ve Türkiye’ de tehdit altında olan birçok bitki türü korunmaya alınmıştır.

 

nezahat-gokyigit-botanik-bahcesi-007.jpg

 

Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçe’ nin amacı bitkilerin önemi ve değerini toplumun gözler önüne sererek bilgilendirmek. Bitkilerin çeşitliliğini arttırmak ve tehdit altında olan bitkilerin tükenmesini önlemeyi amaçlamaktır.

 

nezahat-gokyigit-botanik-bahcesi-006.jpg

 

Birçok kurum, kuruluş ve üniversite ile ortak çalışmalar yaparak sosyal sorumluluk alanında önemli yer edinmiştir. İçerisinde 6 farklı bölüm bulunmaktadır. Merkez Ada, Ertuğrul Adası, İstanbul Adası, Mesire Adası, Meşe Adaları ve Arboretum Adası isimleri alanlardır.

 

nezahat-gokyigit-botanik-bahcesi-008.jpg

 

Merkez Ada’ da nilüfer havuzları, soğanlı bitki koleksiyonu, kaya çatlağı bahçesi, kameriya, kaya bahçesi, çitli bahçe, kurak ve çorak bahçe, çokyıllık yastık, kaktüs ve etli bitkiler serası, saklı bahçe ve meyve bahçesi bulunmaktadır.

 

nezahat gökyiğit botanik bahçesi

 

Ertuğrul Adası’ nda anıt zeytin ağacı, tıbbi ve ıtrı bitkiler bahçesi, Ertuğrul anıtı, Karadeniz bahçesi ve yenilebilir bitkiler bahçesi bulunmaktadır.

 

nezahat gökyiğit botanik bahçesi

 

Mesire Adası, keşif bahçesi, mesire alanı ve menfez galeriden oluşmaktadır.

 

nezahat gökyiğit botanik bahçesi

 

İstanbul Adası, ise 18. yüzyıl konak bahçesi, İstanbul Boğazı, Mahalle Çeşmesi, Osmanlı Çadırı, İstanbul bitkileri koleksiyonu ve sergiler yer almaktadır.

 

nezahat gökyiğit botanik bahçesi

 

Bireysel ya da gruplarla bu güzel bahçeyi ziyaret edebilirsiniz. Birbirinden farklı ve çeşitli bitki türlerini görme imkanı bulabilirsiniz. Çocuklarınız için oldukça eğlenceli ve keyifli bir gezinti olacağından emin olabilirsiniz.

 

nezahat gökyiğit botanik bahçesi

 

Yetişkinlerin keyifle gezdiği ve bilgi sahibi olduğu bu alanda güzel vakit geçirebilirsiniz. Bölümlere ayrılmış alanlarda farklı tecrübeler edinme imkanı bulacaksınız.

 

nezahat gökyiğit botanik bahçesi

 

Ayrıca Merkez Ada’ da bulunan 3 – 9 yaş arası çocuklar için hazırlanan Keşif Bahçesi' nde çocuklarınızın oyun oynayarak, bitkiler hakkında bilgi edinmesine sağlayabilirsiniz.

 

nezahat-gokyigit-botanik-bahcesi-010.jpg

 

Çocuklarınızın çevreci olarak yetişmesinde küçük adımlar atmanızı sağlayacak bu mükemmel bahçe yapısıyla sizleri mutlu edecek.

 

nezahat-gokyigit-botanik-bahcesi-009.jpg

 

Birçok eğitim kurumu çocukların botanik bahçeyi görmesi için etkinlikler düzenliyor. Gruplar halinde bahçeyi ziyaret ediyor.

 

nezahat-gokyigit-botanik-bahcesi-012.jpg

 

Yetişinler ve çocuklar için hazırlanan bölümlere kayıt yaptırıp, eğitim alabilirsiniz.

 

Adres: Atatürk Mah. Fatih Sultan Mehmet Cad. TEM Otoyolu Kavşağı Ataşehir / İstanbul

İletişim: 0216 456 44 37

Bahçe Açılış Saati : 09:30

Bahçe Kapanış Saati: (Kış aylarında) 17:00 ( Yaz aylarında) 19:00

Otopark bulunmaktadır. Otopark ve Botanik Bahçe girişi ücretsizdir.

 

Şeyma TOKUR / NeOldu.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.