Newark'ta Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Newark ABD'nin New Jersey Eyaleti'nde bulunan yaklaşık 300 bin nüfuslu bir merkezdir. Tarihi, turistik ve kültürel ögeleriyle tanınan Newark'ın gezilecek görülecek yerlerini okurlarımıza sunuyoruz.
Newark'ta Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

New Jersey Sahne Sanatları Merkezi

Burası Amerika Birleşik Devletleri sınırları içerisinde bulunan en büyük sahne sanatları merkezlerinden biridir. 1997 yılında halkın hizmetine sunulan yapı, ünlü mimar Barton Myers tarafından tasarlanmıştır. 3,352 kişi kapasiteli mekan 147 metre yüksekliğe sahiptir. İnşa edilme amacı New Jersey Eyaleti'nin en büyük merkezi olan Newark'ın canlandırılmasına katkı sağlamak olarak açıklanıyor. Her yıl sayısız görsel ve işitsel sanat (tiyatro, müzik, dans, şiir ves.) gösterilerine sahne olan New Jersey Sahne Sanatları Merkezi, yüz binlerce misafir ağırlamaktadır. Kurumda sanat eğitimi programları da geniş bir şekilde gerçekleştiriliyor. Newark gezi rehberinizde kesinlikle yer alması gereken mekanlardan biridir.

new-jersey-sahne-sanatlari-merkezi.jpg

 

Newark Müzesi

newark-muzesi.jpg

ABD New Jersey Eyaleti'nin en büyük müzesi olarak bilinen kurum, 1909 yılında kurulmuştur. Önceleri Newark Halk Kütüphanesi'nin 4. katında hizmet veren kent müzesi şu anda 1920. yılların başında ABD'li ünlü girişimci Louis Bamberger'in kuruma armağan ettiği binada faaliyetini sürdürmektedir. Newark Müzesi; Amerikan sanatının ince koleksiyonları, dekoratif sanatlar, modern sanatlar, Asya, Afrika ve yine Amerikan antik sanat eserlerine ev sahipliği yapmaktadır. Hiram Powers, Thomas Cole, John Singer Sargent ve Albert Bierstadt gibi Amerikan sanatının önde gelen isimlerinin eserlerinin sunulduğu kurum sahip olduğu Tibet Galerileri bölümüyle de adından sıkça söz ettirmektedir. Newark seyahatinizde kentin en turistik mekanlarından biri haline gelen ve her sene yüz binlerce sanatseveri ağırlayan Newark Müzesi'ni mutlaka ziyaret edin.

 

Newark New Jersey Kutsal Kalp Katedral Bazilikası

newark-new-jersey-kutsal-kalp-katedral-bazilikasi.jpg

Bu kutsal mekan Kuzey Amerika'da bulunan en büyük 5. katedraldir. 1 hektarlık alana 1898 ve 1954 yılları arasında konuşlandırılan katedral Jeremiah O'Rourke, Fred Metcalf ve Mr. Waldron gibi mimarların ortak tasarımıdır. Neo-Gotik ve Fransız Gotik mimari tarzlarını yansıtmaktadır ve tam 71 metre yüksekliğe sahiptir. Newark başpiskoposluk merkezi olarak faaliyet gösteren kutsal yapı, bir Roma Katolik kilisesidir. 2 çan kulesi bulunan katedral ibadete açıktır. Newark'ın gezilecek tarihi ve turistik yerlerinden biri olarak meşhurlaşmıştır.

 

Military Park (Askeri Park)

military-park.jpg

Newark'ta bulunan ve yaklaşık 24 bin metrekarelik alanı kapsayan kamusal bir şehir parkıdır. Rector ve Broad Caddesi arasında yer alan ve üçgeni andıran park, yaklaşık 100 yıllık sosyal alandır. Military Park, yürüyüş yolları, bankları, havuzları, çiçekli ve ağaçlı bahçeleri ile ferah bir dinlence mekanı görüntüsü çizmektedir. Ayrıca içerisinde Monsignor George Hobart Doane, Başkan Kennedy, Wars of America Statue (Amerikan Savaşı Heykeli) gibi ABD'nin yakın tarihini yansıtan heykeller bulunuyor. Bu park kesinlikle Newark'ın gezilecek görülecek noktalarından biridir.

 

Newark Aziz Patrik Pro-Katedrali

newark-aziz-patirk-katedrali.jpg

Amerika Birleşik Devletleri'nin en eski Roma Katolik katedrallerinden biridir. 1846 yılında inşa edilen manevi yapı, kentteki diğer bir kilise Kutsal Kalp Katedral Bazilikası'nın tamamlanışına kadar başpiskoposluk merkezi olarak faaliyet göstermiştir. Gotik Revival mimari stiliyle oluşturulan manevi yapı, Washington ve Merkez Caddeleri bölgesinde yer almaktadır. Newark'ın en turistik yerlerinden biri olan katedral, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Ayrıca 1972 yılından bu yana Amerikan Ulusal Tarihi Yerleri listesinde bulunuyor.

 

Fairmount Mezarlığı

fairmount-mezarligi.jpg

Adını bulunduğu mahalleden alan Fairmount Mezarlığı 1855 yılında kurulmuştur. Kısa bir süre önce defin işleminin yasaklandığı mezarlık yaklaşık 150 bin kişinin ebedi istirahatgahıdır. Aralarında Clara Maass, Thomas Dunn English gibi kamu çalışanı ve siyasetçilerin yer aldığı önemli isimlerin kabri de burada bulunuyor. Mezarların büyük çoğunluğu Alman ailelere aittir. Ayrıca mezarlığın içerisinde bölgenin sembollerinden birine çevrilen çinkodan yapılmış bir de anıt yer alıyor. Ağaçlar ve tepelerin çevrelediği mükemmel bir manzaraya sahip olan Fairmount Mezarlığı'na Merkez Caddesi tarafından kolayca giriş yapabilirsiniz. Newark'ın en turistik ve gezilecek yerlerinden birine dönüşen Hıristiyan mezarlığını görmeden kentten ayrılmayın.

 

John Ballantine Evi

ballantine-evi.jpg

Jeannette Boyd ve John Holme Ballantine'nin ikametgahı olarak hizmet veren ev, 1885 yılında inşa edilmiştir. John Holme Ballantine'nin oğlu John Peter Ballantine 'Ballantine Biraları'nın kurucusu olan babasının yaşadığı evin Newark Müzesi'nin bir parçası olmasına katkıda bulunmuştur. Halka ve turizme açık olan ev Washington Caddesi'nde yer alıyor. Kireçtaşı ve tuğladan inşa edilen ev mimar George Harney tarafından dizayn edilmiş ve Victorian mimari sitiliyle oluşturulmuştur. Newark'ın tarihi yerlerinden biri olan John Ballantine Evi, 1985'ten beri Amerikan Ulusal Tarihi Yerleri listesinde yer alıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.