Nevzat Aypek Kimdir? & Hakkında Bilgi

Nevzat Aypek 1961 yılında Ankara’da doğdu. Bu içeriğimizde MHPli siyasetçi Nevzat Aypek hakkında merak edilenleri bir araya getirdik.
Nevzat Aypek Kimdir? & Hakkında Bilgi

Nevzat Aypek Biyografi

Milliyetçi Hareket Partisi için Ankara Bölgesinde önemli bir kişilik olan Nevzat Aypek 1961 yılında memleketi olan Ankara’da dünyaya gelmiştir.


Nevzat Aypek Eğitim Hayatı

Ankara’nın Akörençarsak köyünde ilköğretim eğitimini tamamlamıştır. Başarılı bir eğitim hayatı olmasından dolayı sınavlara girerek devlet parasız ve yatılı okullarından bir tanesine yerleşmeyi başarmıştır. Niğde’de orta öğretim eğitimini tamamladıktan sonra Konya’da ise lise eğitimine devam etme kararı almıştır. Devamında lisans eğitimi almak istemesinden dolayı Gazi Üniversitesi’ne yerleşmiştir. İktisadi ve idari bilimler fakültesinden mezun olmuştur. Aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde yüksek lisans eğitimini de bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi’nde doktora eğitimini almıştır. 1991 yılından sonra ise doktora sonrası çalışmaları ile ilgili olarak İngiltere’de bulunmuştur.


Nevzat Aypek Çalışma Hayatı

Öğrenci olduğu dönemlerden başlayan özel sektör çalışmaları bir taraftan devam ederken diğer taraftan da akademik çalışmalarına devam etmiştir. Ardından Gazi Üniversitesi’nde araştırma görevlisi olmuştur. 1991 yılında yardımcı doçent, 1997 yılında doçent ve 2003 yılında da profesör olan Aypek çalışmaları ile büyük başarılara imza atmıştır. Gazi Üniversitesi'nde Turizm fakültesinin kurulmasına katkı sağlayan ve geçici olarak rektörlük de yapan Aypek her zaman siyasi hayatı ile çalışma hayatının bir arada yürütülmesi için gereken özveriyi göstermiştir.


Nevzat Aypek Siyasi Hayatı

24 yıllık öğretim görevlisi tecrübesine Milliyetçi Hareket Partisi'nden aday olmak için son veren Aypek, 25. dönem Milletvekili Genel Seçimleri sırasında öğretim hayatına ara verdi. İyi derecede İngilizce ve orta derecede Fransızca bilen profesör evli ve iki çocuk babasıdır. Parti içinde aldığı önemli görevleri başarı ile yerine getiren Aypek yeni seçim döneminde de aynı şekilde adaylık için ismi anılan önemli adaylar arasında gösterilmektedir. Bundan dolayı tekrar dikkatleri üzerine toplamaya hızlı şekilde başlamıştır.

Önerilen İçerik;

 MHP MYK Üyeleri

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.