Nevra Serezli Kimdir

Nevra Serezli Kimdir
01.10.201516:32

Kamera karşısına ilk kez Kara Tren isimli film ile geçen Nevra Serezli, 9 Ağustos 1944’te Ankara’da dünyaya geldi.

Haber güncelleme tarihi 19.05.2017 12:14

Nevra Serezli Biyografisi

Ankara’da dünyaya gelen Nevra Serezli, kolej dönemlerinde tiyatro sahnesine ilk kez çıktı. Daha sonra Amerika’da tiyatro kurslarına gitti. Türkiye’ye döndüğünde ise yarım gün boyunca Dormen tiyatrosunun sekreterliği üstlendiği. Buradan kazandığı parayı ise tiyatronun kursuna yatırdı. Ardından Dormen Tiyatrosu’nda ilk kez sahneye çıktı. Nevra Serezli, 1968’de tiyatro sanatçısı Metin Serezli ile evlendi. Bu evlilikten iki çocuğu dünyaya geldi. 

 

nevra-serezli3.jpg

 

Pek çok tiyatro ve müzikalde yer alan Nevra Serezli, 1966’da vizyona giren Kara Tren isimli film ile ilk kez kamera karşısına geçti. 1983’te Kılıbık isimli filmde Mihrimah karakterini canlandırdı. Dizi, karısının sözünden hiç çıkmayan Kamil isimli bir adamın, uzun zamandır aranan katil olduğu zannedilmesiyle hayatının değişmesini anlatıyor. Filmin başrollerinde ise Kemal Sunal, Nevra Serezli, Ali Şen, Sümer Tilmaç ve Günay Girik yer aldı. 

 

Yeşilçam ve yeni dönem Türk sinemasında başarılı yapımlara imzasını atan Nevra Serezli, dizilerde de başarılı bir performans sergiledi. 2001’de Vay Anam Vay isimli dizide Kibar karakterini canlandırdı. Dizi, Kibar isimli bir kadının kocası öldükten sonra İstanbul’a kızlarının yanına dönmesini komik bir şekilde anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Nevra Serezli, Atilla Olgaç, Sıdıka Şenocak, Burçak Işımer ve Metin Zakoğlu yer aldı. 

 

nevra-serezli4.jpg

 

2003’te Sihirli Annem isimli dizide Dudu karakterini canlandırdı. Dizi, peri kızı Betüş ile fani Sadık’ın evlenmelerini ve ardından yaşananları anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise İnci Türkay, Gül Onat, Şahap Sayılgan, Nevra Serezli ve Defne Joy Foster yer aldı. 2015’te Kocan Kadar Konuş isimli filmde Peyker karakterini canlandırdı. Film, evlenme çağına gelen Efsun isimli bir kadının, geleneksel yöntemlerle çocukluk aşkını tavlamasını anlatıyor. Filmin başrollerinde ise Ezgi Mola, Murat Yıldırım, Nevra Serezli, Ebru Cündübeyoğlu, Eda Ece ve Begüm Öner yer aldı. 

Usta oyuncu Nevra Serezlli," Kocan Kadar Konuş Diriliş" sinema filminde Peyker karakterine hayat verdi.

 

Rol Aldığı Tiyatro Oyunları:

  • Altı Haftada Altı Dans Dersi 
  • Sylvia 
  • Çılgın Sonbahar 
  • Çetin Ceviz 
  • Acaba Hangisi 
  • Şen Sazın Bülbülleri 
  • Aşk Olsun 
  • My Fair Lady 
  • Durdurun Dünyayı İnecek Var 
  • Hisseli Harikalat Kumpanyası (Şan Tiyatrosu) 
  • Paramparça 
  • Cengiz Hanın Bisikleti 
  • Deliler 
  • Işıklar Neden Karardı (Çevre Tiyatrosu) 
  • Olur Böyle Vakalar (Çevre Tiyatrosu) 
  • Şahane Züğürtler

Filmografisi: 

  • 2016- Kocan Kadar Konuş Diriliş
  • 2015- Git Başımdan
  • 2014 - Diğer Yarım    
  • 2013 - Senin Hikayen
  • 2013 - Bebek İşi    
  • 2013 - Salih Kuşu    
  • 2011 - Başrolde Aşk    
  • 2009 - Altın Kızlar
  • 2007 - Sevgili Dünürüm 
  • 2006 - Unutulmayanlar
  • 2003 - Mühürlü Güller 
  • 2003 - Sihirli Annem 
  • 2002 - Anne Babamla Evlensene 
  • 2001 - Vay Anam Vay 
  • 1999 - Kadınlar Kulübü 
  • 1994 - Sonradan Görmeler 
  • 1989 - Ekran Aşıkları 
  • 1988 - Önce Canan 
  • 1987 - Kavanozdaki Adam 
  • 1985 - Şendul Şaban 
  • 1985 - Aşık Oldum 
  • 1984 - Atla Gel Şaban 
  • 1983 - Metres 
  • 1983 - Dönme Dolap 
  • 1983 - Kılıbık 
  • 1980 - Renkli Dünya 
  • 1980 - Zübük 
  • 1979 - N'Olacak Şimdi 
  • 1977 - Şıpsevdi 
  • 1977 - Özgürlüğün Bedeli 
  • 1976 - İntikam Meleği / Kadın Hamlet 
  • 1976 - Saffet Beni Affet 
  • 1976 - Bülbül Ailesi 
  • 1974 - Ahududu 
  • 1971 - Aman Karım Duymasın 

 

NeOldu.com / Özel Haber

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.