Nevin Taşlıçay Kimdir? & Hakkında Bilgi

Milliyetçi Hareket Partisi tarafından Ankara 2. bölge bölgesinin ikinci sıradan milletvekili adayı olan Nevin Taşlıçay hakkında merak edilenleri bu içeriğimizde bir araya getirdik.
Nevin Taşlıçay Kimdir? & Hakkında Bilgi

Nevin Taşlıçay Biyografisi

27. dönem milletvekili yerel seçimlerinde, Milliyetçi Hareket Partisi tarafından Ankara 2. bölge bölgesinin ikinci sıradan milletvekili adayı olan Nevin Taşlıçay şu anda Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Başdanışmanı olarak görev almaktadır.


Nevin Taşlıçay Nerelidir? Kimdir?

Nevin Taşlıçay, 1974 senesinin sonbahar aylarından biri olan on birinci ayın dokuzuncu gününde Kırşehir ilinin Kaman ilçesinde dünyaya gelmiştir. Nevin Taşlıçay 2018 yılı itibari ile 48 yaşını doldurmuş olmasına rağmen hala kariyerinde istediği yere gelmediğini düşündüğü için yaşlanana kadar çalışacağını her fırsatta röportajlarında açıklamaktadır.


Nevin Taşlıçay'ın Eğitimi ve Özel Hayatı Hakkında

Nevin Taşlıçay ilkokul, ortaokul ve lise temel öğrenimlerini doğduğu ve büyüdüğü il olan Kırşehir ilinin Kaman ilçesinde tamamlamıştır. Sonrasında üniversite okumak için 1992 senesinde Ankara'ya taşınmış ve 1996 senesinde Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesinden mezun olmuştur. Mezun olduktan sonra 1 yıl içerisinde serbest olarak eczacılığı Ankara ilinde halen daha yapmaktadır. Nevin Taşlıçay evli ve üç çocuk annesi bir kadın olarak kariyerine halen daha devam etmektedir.


Nevin Taşlıçay'ın Siyaset Yaşamı

Nevin Taşlıçay siyaset hayatına başlamak önce Türk Eczacıları Vakfının 38. dönem genel kurulunda delege olmamasına rağmen aday gösterilse de denetleme kurulunun üyeliğine tarihte ilk kez en yüksek oyla seçilerek üye olmuştur. 2011 senesinde de Eczane Gereçleri Anonim Şirketinin başkan yardımcılığı görevine atanmış ve 2011 yılından beri bu görevini halen daha yerine getirmektedir.  Sonrasında ise 2014 yılında yapılmış olan Pharmetic Girişimci Eczacılar Derneğinin Genel Kurulunda Yönetim Kurulu üyeliğine seçildikten bir süre sonra Başkan yardımcısı olarak görev almıştır. Burada edindiği çevreyle kendi siyasi ideolojisine en uygun olan Milliyetçi Hareket Partisinde üye olarak çalışmaya başlamıştır. Milliyetçi Hareket Partisi üyesiyken 2015 yılının 21 Martında yapılan 11. Olağan Büyük Kurultayda MYK üyesi olarak seçilerek göreve başlamıştır.

Önerilen İçerik;

 MHP MYK Üyeleri

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.