Netflix'in Türk Filmi Azizler Hakkında Film İncelemesi

2021 yılında Netflix’in çıkaracağı yüzlerce içerikten bir tanesi olan ve Türk’ler tarafından yaratılan Azizler filmini araştırarak hakkında bilinmesi gerekenleri sizler için içerik haline getirdik.
Netflix'in Türk Filmi Azizler Hakkında Film İncelemesi

Azizler Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Dram, komedi filmlerine yeni bir soluk getiren 2021 yapımı film Azizler’in oyuncu kadrosu, yapımcıları, konusu ve izleyici yorumlarını siz NeOldu.com okurları için derledik. İşte Azizler hakkındaki detaylar.


1. Türk yapımı film ilk olarak 8 Ocak 2021 tarihinde Netflix’te yayınlandı. 1 saat 36 dakikalık uzunluğa sahip olan filmi biz NeOldu yazarları olarak çerezlik bulduk.

Azizler yayın tarihi


2. 18 Aralık 2020 tarihinde Netflix Türkiye orijinal YouTube hesabından yayınlanan film fragmanı 674.266 kişi tarafından görüntülendi. Gündeme oturan fragman yorumları ise filmin bomba gibi geleceğinin habercisiydi.

Azizler fragman


3. Imaj International şirketi adı altında yapılan filmin yönetmen koltuğunda Vavien, Küçük Kıyamet ve Okul gibi yapımlarında yönetmenliğini yapmış olan Taylan Biraderler otururken film senaryosunu Berkun Oya kaleme almıştır.

Azizler yapım


4. Burak Kanbir’in görüntü yönetmenliğini üstlendiği filmin müziklerini ise Emin Yasin Vural namı diğer Veyasin hazırlamıştır. Netflix’in dağıtıcılığını yaptığı bu Türk filmi dün yani 8 Ocak tarihinde çıktığı an gündeme oturmayı başardı.

Azizler yönetmen


5. Günden güne gelişen Türk sinemasının kaliteli örneklerinden biri olan Azizler’in ünlü oyuncu kadrosunun bir kısmı ise şu isimlerden oluşuyor; Engin Günaydın (Aziz), Haluk Bilginer (Erbil), Öner Erkan (Alp), Binnur Kaya (Kamuran), Fatih Artman (Cevdet), İrem Sak (Burcu), İlker Aksum (Rıza), Gülçin Santırcıoğlu (Vildan), Hülya Duyar (Rüya), Okan Yalabık (Psikolog), Halit Ergenç (Necati), Bergüzar Korel (Füsun), Helin Kandemir (Cansu), Göktuğ Yıldırım (Caner).

Azizler oyuncular


6. İzlediğinizde beğeneceğinize emin olduğumuz Azizler filminin odak noktası rutin düzeninden sıkılmış olan Aziz’in bu düzenden uzaklaşma çabasının etrafında dönüyor.

Azizler odak noktası


7. Taylan Biraderler’in ele aldığı filmin konusu ise zorlu bir dönemde sıkışıp kalan Aziz gençliğinde hayalini kurduğu meslekten oldukça uzak istemediği ve mutsuz yaptığı işte çalışmaktadır. Burcu adlı kahramanımızla 4 yıllık ilişkisi bulunan Aziz çevresindeki her şeyden uzaklaşarak ilişkisine son vermeyi düşünür. Bu düşüncesinin ardından karşısına çıkan ilk fırsatı değerlendirmek istemesinin sonrasında Aziz’in yapması gereken tek şey yalan söyleyip ortaya çıkarmamaktır, fakat Aziz’in söylediği bu yalan hayatının değişmesine vesile olacaktır…

Azizler konusu


8. Yayınlandığı gün içinde IMDb üzerinde 1.286 kişinin verdiği oy ile 6,2 puan alan Azizler bizce izlemesi oldukça eğlenceli ve keyifli, Türk sinemasının gelişmişliğini gösteren nadir yapımlardan bir tanesidir.

Azizler IMDb Puanı


Azizler Filmi Hakkında İzleyici Yorumları

👤 İskandinav tarzı bir kara mizah denemesi olmuş sanki, ama yer yer o tarzla çelişen bir diyalog yoğunluğu var. Bu tarzın Norveç, İzlanda filmlerinde absürdlükler genelde minimum diyalogla, uzayan sessiz sahnelerle derinleşir, seyredene de o anı sorgulama, tadına varma, hayatın saçmalıklarına-derinliklerine dair düşünme zamanı verir. Bizim filmde derine ve yüzeye iniş çıkışlar çok hızlı, haddinden fazla diyaloglu, bazen ardı ardına gelen Mükremin abi tarzı esprilerle sanki tadını yitirmiş. Yine de esaslı oyunculuklar filmi belli bir kalitenin üstünde tutmuş bence.


👤 Ya bu absürt ısrarı niye? Neden bu yıldızlar karması oyuncular, bu parlak yönetmenler bu saçma senaryolarda ısrar ediyor? 80lerin entel olmaya çalışan iç sıkıcı karanlık filmleri gibi şimdi de bu moda oldu. Hadi 80lerdeki moda, Avrupa sineması özentiliği, uluslararası festivallerde belki ödül alırız hevesiydi. Bu ne peki? hakikaten anlamıyorum. İzlemeyin izlettirmeyin gerçekten bilmem kaç yılın ardından hayal kırıklığı…


👤 Beklentisiz izledim dersem yalan olur. Karantinadan dolayı malum pek bir şey çıkmaz oldu adam gibi, hevesliydim biraz ama fragmandan da hissetmiştim. Güzel gibi ama çok da güzel olmayacaktı; sever gibi olacaktım ama eleştirecektim de. Aynen de öyle oldu. Sevdiğim şeyler, özellikle Erbil'in ev dekorasyonu ve Kamuş'la olan diyalogları. Oralarda inceden bir Amelie havası vardı, konu olarak değil de absürtlük olarak. Kolye nerede repliğinin takılı kalması da fena değildi ve çocuk oyuncunun Denyoluğu, psikolog tarafından teşhis edildiği üzere, değişikti. İnşallah çocuk rolü fazla içselleştirmez.


👤 Absürtlük demişken o noktada da kararsız kalmış film. Bir bakıyorsun gerçekçi gibi bir bakıyorsun absürt gibi ama sonra saçma bir diyalog oluşuyor, saçma derken hakikaten saçma yani. Mesela "Alkol var mı?" esprisi hiç komik değildi ve garson kız kötü oynayarak daha da kötü hale getirmiş. Sonra Fatih Artman'ın karakteri, Cevdet midir bilmiyorum aklımda yer bile etmemiş, neydi amacı, hangi unsura hizmet ediyordu bilinmez. Adamı harcamışsınız. Neyse bir köfte ekmek yemiş oldu adam. Behzat Ç.'de çok güzel yerlerdi, insanın canı çekerdi yerken.


👤 Eksik kalmış pek çok şey fakat izlerken ben güldüm. Caner’in dayısıyla sahnelerinde ve Erbil’in konuşmalarda söylenenlere yan anlamını düşünüp cevap verdiği yerlerde. Yine de tabii ki azizle burcunun ilişkisini, Cevdetin hayatını öğrenmek isterdim. Netflix yapımı olunca da alp bey de azize yazıyor muydu yoksa diye düşünmedim değil ama bir şey çıkmadı. Filmin devamını da merak ettim. Bence boş vakitte izlenebilecek, kara mizah yapan bir film.


👤 Bir Ezel Akay hayranı olarak, 9 Kere Leyla hayal kırıklığıydı. Bu detayı özellikle belirtiyorum çünkü benzer zamanlarda çıkmış, beklentinin yüksek olduğu iki filmden bir diğeri de oydu. Fakat azizleri çok beğendim. Herkese hitap etmeyebilir, ama frekansı tutanlar için oldukça iyi bir film olduğunu söyleyebilirim. Öyle filmde mesaj vardı falan da demeyeceğim, zira herkesin film okuması farklıdır. Kaldı ki film yönetmenin olduğu kadar, seyircinindedir. Diğer taraftan sanat eserine didaktik yaklaşmayı da sevmem, ama filmde yakaladığım temaları sevdim.


👤 Başıma bir iş gelmeyecekse beğendiğim film. Ve evet 30 yaş üstüyüm. Hikaye beni anlattığı için çok sevdim belki de. Yalnızlık bu kadar net ve basit anlatılırdı ancak. Uzun çok uzun yıllardır yapayalnız olduğum için anlıyorum bunu. Yalnızlığın da her çeşidini anlatmış Berkun Oya. Mesela Halit Ergenç'in oynadığı karakterin kızının yalnızlığı, Alp'in yalnızlığı, Cevdet'in yalnızlığı, Aziz'in yalnızlığı, Aziz'in ablasının yalnızlığı, Denyonun yalnızlığı, Erbil'in yalnızlığı... en çok da Erbil'in yalnızlığı. Velhasılıkelam yalnızsanız ve orta yaş iseniz seveceksiniz. 


👤 Beğenip beğenmemek konusunda biraz kararsız kaldım. Filmden beklentim daha fazlaydı. Bu filmi sevmeniz için hem kafada hem fiziksel olarak, hayatınızda yalnızlıkla alakalı bir derdiniz olması lazım. Yani idare eder bir absürd komedi ama bunun iyisi after life zaten. Bu filmde bu kadro ile çok daha kara komedi diyebileceğimi ve işlediği tema ile bir yerinde ağlatabilen bir film olabilirdi ama olmamış...


Azizler Filmi Oyuncuları ve Başrolü Hakkında Bilgi

Engin Günaydın – Aziz

Türk komedyen, tiyatro ve sinema oyuncusu olan Engin Günaydın kendini en çok 2004 – 2009 yılları arasında yayınlanan Avrupa Yakası’nda tanıtmış ve beğendirmiştir. 48 yaşında olan usta aktör İçimdeki Ses, Vavien, Aile Arasında, Galip Derviş, Yazgı, G.O.R.A, Muhteşem Yüzyıl, Bir Demet Tiyatro adlı yapımlarda da yer almıştır.

Azizler Engin Günaydın


Haluk Bilginer – Erbil

Günümüzde 66 yaşında olan oyuncu 1990 yıllarında Tiyatro Stüdyosu’nun kurucuları arasında yer almış ve 1966 yılında Oyun Atölyesi’ni kurmuştur. Kadis Has Üniversitesi Tiyatro Bölümü Kanışma Kurulu Üyeliği yapan ünlü aktör Uluslararası Emmy En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’ne sahiptir. Bu zamana kadar +50 filmde rol almıştır.

Azizler Haluk Bilginer


Binnur Kaya – Kamuran

Bilkent Üniversitesi mezunu 48 yaşındaki profesyonel oyuncu aslen Elazığ’lıdır. Aramızda Kalsın, Cinayet Süsü, Avrupa Yakası, Türk Malı, Kaynanalar, Yabancı Damat, Vavien filmlerinde kendini oldukça tanıdan oyuncu günümüzde Kırmızı Oda adlı psikolojik bir dizide yer alıyor.

Binnur Kaya Azizler


Öner Erkan – Alp

Bir Başkadır, Bornova Bornova, Organize İşler, İtirazım Var, Kağıt, Yalan Dünya, 7 Kocalı Hürmüz, Ahlat Ağacı, Son Osmanlı Yandım Ali gibi yapımlarda rol alan oyuncu günümüz gençleri tarafından kendini Çukur dizisinde tanıtmayı başardı. 41 yaşındaki usta oyuncu bu zamana kadar 30’dan fazla yapımda rol edindi.

Öner Erkan Azizler


Çıkış Tarihi: 8 Ocak 2021

Kategori: Dram - Komedi - Psikolojik 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.