Netflix'in The Midnight Sky Filmi Hakkında İzleyici Yorumları ve Film Analizi

2021 yılında bizleri ekranlardan ayırmayacak içerikler ile karşımıza çıkmaya devam eden Netflix’in geçtiğimiz senenin sonlarında yayınlamış olduğu The Midnight Sky adlı filmi inceleyerek sizler için içerik haline getirdik.
Netflix'in The Midnight Sky Filmi Hakkında İzleyici Yorumları ve Film Analizi

The Midnight Sky Hakkında Bilinmesi Gereken Bilgiler

2020 Aralık ayında gösterime girmiş olan The Midnight Sky adlı yapımı siz NeOldu.com okurları için araştırarak filmin oyuncu kadrosunu, konusunu, yapımcılarını, izleyici yorumlarını ve IMDb puanını derledik. İşte The Midnight Sky hakkındaki detaylar.


1. Film ilk olarak 9 Aralık 2020 tarihinde Netflix ekranlarında gösterime girmiştir. Film uzunluğu 2 saat 2 dakika, kategorisi ise bilim kurgu ve dramdır.

The Midnight Sky Yayın Tarihi


2. Film fragmanı 27 Ekim 2020 tarihinde Netflix’in orijinal YouTube kanalında yayınlanmıştır. Yayınlanan fragman kısa süre içinde 3.604.000 kişi tarafından izlenip olumlu yorumlar almıştır.

The Midnight Sky Fragman


3. Tarzı ile bir hayli dikkat çeken filmin oyuncu kadrosunun bir kısmı ise şu isimlerden oluşmaktadır; George Clooney (Augustine), Feliciti Jones (Sully), David Oyelowo (Adewole), Caoilinn Springall (Iris), Kyle Chandler (Mitchell), Demian Bichir (Sanchez), Tiffany Boone (Maya), Sophie Rundle (Jean), Ethan Peck (Genç Augustine).

The Midnight Sky Oyuncu Kadrosu


4. 2020 yapımı filmin yapımcılığında ismini The Revenant, Kukla, Yargısız İnfaz ve Triple Nine filmlerinde duyurmuş olan Keith Redmon yer alırken yapımın yönetmen koltuğunda ise filmin başrolü olan ve kendini Ocean’s Eleven, Batman & Robin gibi +45 yapımda tanıtan George Clooney oturuyor.

The Midnight Sky Yapımcıları


5. Film müziklerini Alexandre Desplat tasarlarken sinematografisini Martin Ruhe ele alıyor. Smokehouse Pictures ve Anonymous Content tarafından tasarlanan filmin dağıtıcılığını ise Netflix yapıyor.

The Midnight Sky Yönetmeni


6. Bilim kurgu, dram filminin odak noktası Kuzey Kutbu’nda yalnız yaşayan bir bilim adamı olan Augustine’nin hayatı olurken, yapımın konusu ise gökyüzünü inceleyebilmek amaçlı yıllar boyunca yalnız kalan Augustine adlı gök bilimcinin Iris adlı bir kızla tanışması ve bir şeyler keşfetmesinin ardından hayatının değişmesini ele alıyor.

The Midnight Sky Konusu


7. Film IMDb üzerinden yaklaşık 57.575 kişinin verdiği oy ile 5,6 puan alırken biz NeOldu yazarları olarak filmi izlemenizi şiddetle tavsiye ediyoruz.

The Midnight Sky IMDb Puanı


The Midnight Sky Filmi Hakkındaki İzleyici Yorumları

? Duygusal zırvalıklarla dolu güya bilim kurgu filmi. Görselleri mükemmel ötesi ama içerik tırt. Zeka isteyen hiçbir ayrıntı yok. Gerçek bilimsel ögeler boş bırakılmış. Tek aksiyon sahnesi(buz içindekini saymıyorum) asteroidlerle olan bölümdü ama onun bile anlamlı bir bilimsel altyapısı yok. İzlenmesi önerilmez. Çok istiyorsanız belki atlaya atlaya izleyebilirsiniz. Ey Netflix, inadına mı kalitesiz içerik üretiyorsun?


? Yukarıdaki arkadaşları çok haksız bulmuyorum, herkese hitap edebilecek bir film değil ama kötü bir film olmadığını söylemek isterim. Bu yüzden koşa koşa buraya gelip “ağır” olumsuz yorumlar yazarak insanın filmi izleme şevkini kırdıkları için engeli bastım kendilerine. Film durağan ilerliyor ama durağan olması bana göre kötü film olduğu anlamına gelmiyor. Hatta o kadar durağan ki filmin 3. dakikasından 1 saat 32. dakikasına kadar ana konu ile ilgili hiçbir şey olmuyor. Bence aksiyon katmaya çalıştıkları sahneleri katmasalarmış çok daha iyi olurmuş.


? Sanki Dünya'ya olan her neyse filmde zorla gösterilmek zorunda gibi yorumlara maruz kalmış, yapılan hiç bir bilim kurgu filmine benzemeyen, kendine has, hastalık döneminde gayet güzel vakit geçirmek için ideal bir film. İnsanlarin filmlere, oyunlara, dizilere ve haberlere olan beklentisi ne anlamıyorum gerçekten. Sanki filmin senaryosunu kendi yazmış ama senaryoya uyulmadan çekilmiş. Bu ne itiraz bu nasıl bir nefret? sevmiyorsan para vermezsin bu kadar basit.


? O kadar reklamını yaptınız bu muydu gerçekten? aynı senaryoyu alın normal bir savaş ya da denizcilik ile alakalı bir filme koyun yine gider. Klasik bir dram filmi olmuş. Muhtemelen bu pandemi dolayısıyla ortaya böyle bir şey çıkmış gibi duruyor. Yoksa gerçekten böyle mi olsun dendi? Çekimler ve müzikler hoş ama uzun uzun gereksiz konuşmalar, uzun uzun bitmeyen sahneler insanı çok sıkıyor. Filmin ortasına geliyorsunuz hala senaryonun ana hatları tam belli değil, ne oluyor? Ne bitiyor? Kim nedir? Dünyaya ne oldu? Bu adam kim? Gibi sorular sürekli soruluyor.


? Böyle çuv çuvv, dışın dışın diye silahlar patlayacak, her şey hızlı hızlı akacak, araya seks meks atılacak, işte o zaman iyi film. Tanım: Bu günkü medeniyet 50-60 yıla kalmaz dünyayı hızla yaşanılmaz kılacak, insanlığın kurtuluşu sadece yaşanabilir başka bir gezegen bulup gitmesi olacak, o da ancak çok iyi eğitimli birkaç kişi için (bilim adamı ve mühendis) mümkün temalı bir başka film. Eğitimsiz tayfa siz ölmeye mahkumsunuz, yerin altında bile size yer yok diyor.


? Oo bakıyorum kimler gelmiş, ekşi beğenmeme timi de buradaymış. Size sövmeyi çok isterdim ama bence de film ortalama. Öyle çok kötü demeye gerek yok çünkü abartıldığı kadar kötü ve yavaş değil. Fakat ortalamanın üstüne çıkamıyor. Kitaptan uyarlanan bir film olan the Midnight Sky, George Clooney’nin başrolü ve yönetmeni olduğu filmdir. Zaman geçirmek için izlenebilecek bir film olmasının yanısıra sondaki olay dışında, görsel efektlerin zayıf olmasına rağmen, sınırlı sayıda olan oyuncuların biraz kotardığı film.


? Hikayenin olmamasını anlarım. soru işareti olmasını da anlarım ancak bu filmde eksik bir şey tam açıklayamadığım. Heh, belki budur: Diğer uzay filmlerinden (Pattison’lu Life, Pitt’in ad Astra’sı ve Interstellar en göze çarpanlar) bir şeyler alalım ama özgün kalalım derken ne duyguyu verebilmiş ne de o gelişmiş teknoloji ve uzay macerası hissiyatını. inandırıcılığı eksik. Sonuç olarak film kötü değil ama ortalama kalmış bir film. A’dan b’ye gidecek kadar mantık kuramayalar beğenmeyebilir, doğaldır. Akıcı bir yalnızlık filmi istiyorsanız arctic nefis filmdir.


? Filmin ortalama olduğu yorumuna ben de katılıyorum. Ne iyi ne de gömülecek kadar kötü. görüntüler çok iyi, atmosfer güzel kotarılmış. Ama işte bir olmamışlık var, karakterlere yeterince bağlanamamak, onlarla yeterince özdeşleşememekten ileri gelen bir eksiklik duygusu. Ve Background'ın anlatılmamasından ileri gelen bir tatminsizlik. Ayrıca filmin iki sürprizi de rahatça tahmin edilebiliyor. Yine de izlemesi keyifli. Uzun zamandır uzay bilimkurgusu izlememiştim, o açıdan hoşuma gitti.


The Midnight Sky Filminin Oyuncuları ve Başrolü

George Clooney – Augustine

Amerikalı yönetmen, yapımcı ve aktris olan George Clooney kuzeni sayesinde oyuncu olmuştur. Şu anda 59 yaşında olan usta oyuncu bu zamana kadar 50’den fazla yapımda görev yapmıştır.

The Midnight Sky George Clooney

Felicity Jones – Sully

Aralarında Eşitlik Savaşçısı, Cehennem ve Her Şeyin Teorisi’ninde bulunduğu +45’ten fazla yapımda görev yapan güzel oyuncu şu anda 37 yaşındadır. İngiliz kökenli oyuncu 2021 yılında sürekli karşımıza çıkacak aktörlerden bir tanesidir.

The Midnight Sky Felicity Jones

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.