Netflix Yapımı Blackpink: Light Up the Sky Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Dünyanın en popüler film ve dizi izleme platformu olan Netflix’in yapımını üstlendiği filmlerden bir tanesi olan Blackpink: Light Up the Sky adlı yapımı sizler için inceleyerek içerik haline getirdik. İşte detaylar.
Netflix Yapımı Blackpink: Light Up the Sky Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Netflix Yapımı Blackpink: Light Up the Sky Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Belgesel film tadında kaliteli yapımlardan olan Blackpink: Light Up the Sky Ekim 2020 yılında vizyona girerek Netflix’te zirveye oturmayı başardı. Bir grup için çekilen film hakkında bilinmesi gerekenler, oyuncu kadrosunu, konusunu ve izleyici yorumları.


1. 14 Ekim 2020 tarihinde yayınlanan belgesel filmi kısa diye adlandırabileceğimiz yapımlardan. 1 saat 19 dakikalık uzunluğu ile ne sıkılacağınız nede tadı damağınızda kalacak bir yapım.

blackpink


2.  Çıkış tarihinden 9 gün önce yani 5 Ekim 2020’de yayınlanan Orijinal fragmanı 2.418.761 görüntülenme alan prodüksiyon hem bu kız grubunun dinleyicilerinin hem de dizi film delilerinin arasında büyük ses getirdi.

blackpink1


3. Belgesel olarak çekilen filmin yapımını YG Entertainment ve RadicalMedia üstleniyor. Yönetmen koltuğunda Caroline Suh’un bulunduğu filmin yapımcılığını ise Dave Sirulnick yapıyor.

blackpink2


4. Filmin oyuncu kadrosunda ise gerçek grup üyeleri bulunuyor onlar ise; Jennie Kim (Rapçi), Lalisa Manoban (Rapçi), Ji-soo Kim (Baş Vokalist), Rosé (Vokalist)

blackpink3


5. Dünyada her üyenin kişiliğini vurgulayan sevimli bir belgesel olarak tanınan yapımın konusu ise Güney Kore menşeili kız grubunun grup arkadaşlıklarını ve yükselişlerini içeriyor.

blackpink4


6. Blackpink’in 2016 yılındaki patlayıcı çıkışından bu ana kadar geçer dört yılı, eğitimlerindeki video görüntülerini, günlük yaşamlarını, çekimlerinin perde arkasını, üyelerin bireysel hikayelerini kapsayan yapım aynı zamanda K-pop yıldızı olmanın zorluklarını ve grubun çıkarmış olduğu ilk albümün kayıt sürecini anlatıyor.


7. Netflix’te Top 10 sıralamasında bulunan yapımın IMDB puanı ise 2.806 kişinin verdiği oy ile 7,9 olarak kaydedilmiş. K-pop dinlemeyi seviyorsanız veya hayranıysanız izlemeniz gereken bir yapım.

blackpink5


Blackpink: Light Up the Sky Hakkında İzleyici Yorumları:

? Bu YG denen oluşum baya baya çocukları toplayıp bir bina içinde saatlerce eğitip prodüktörlerin önüne sunuyormuş meğer. Ben de masum masum bu K-pop gruplarının "Demek ki çok iyi arkadaşlardı ve grup kurmaya karar verdiler hehe" diye karar aldıklarını falan düşünüyordum saf saf. İşin arkasında bu kadar büyük ve sistemli bir oluşum olması beni şaşırttı açıkçası. 


? Sadece bu kızların nasıl oluştuğunu öğrenmek harika ve motive edici. Son zamanlarda her üyenin diyet ve egzersiz rutinini denedim, daha önce hayatım boyunca hiç bu kadar şaşırmamıştım, sonuçlarım inanılmazdı! Her neyse, bu belgesel kesinlikle zirvede. İdollerimin hayatları boyunca ne hikayeler paylaştığını öğrenince çok motive oluyorum. Gerçekten motive ediciydi, çünkü hayallerinizi gerçekleştirmek için asla pes etmemenizi öğretiyor. BLACKPINK'i seviyorsanız ve belgeselleri de seviyorsanız, o zaman bu yapım tam size göre.

? Kızların nereden başladıkları, eğitimleri, aylık değerlendirmeleri, grup olarak nasıl bir araya geldikleri ve çıkış yaptıkları gibi tüm süreci tanımak aslında oldukça şaşırtıcıydı. Her birinin şarkı söyleme, rap yapma ve dans etme becerilerine nasıl başladığını ve ustalaştığını, izleyiciler için nasıl harika müzikler ve ilgi çekici müzik videoları hazırladıklarını, sahnedeki varlıkları ile sahneye nasıl hükmettiklerini ve bu sırada kendilerini nasıl eğlendirdiklerini görüyoruz. Bizim için neler yaptıklarını da... Kesinlikle izlemenizi tavsiye ederim çünkü şimdiye kadar iki kez izledim.

? Bir Blackpink hayranı olmasanız bile, bu belgesel gerçekten de kızlarla oradaymışsınız gibi hissetmenizi sağlıyor. Kızların yıllar içinde nasıl büyüdüklerini ve bugün bulundukları yere gelmek için aldıkları riskleri görmek çok büyüleyici. Neredeyse tüm belgesel boyunca ağlamanın eşiğinde olduğumu itiraf edeceğim çünkü kızların yolculukları hakkında gerçekleri görmek içimde bir şeylere çarptı. Kızlar son derece yetenekli. Keşke belgesel biraz daha uzun olsaydı çok güzeldi. Bu belgeseli izledikten sonra onları sevmemek imkansız, 10/10 izlemek isteyen herkese tavsiye edin. 

? Blackpink: Light Up The Sky bana hiçbir şeyin imkansız olmadığını fark ettirdi, eğer bir şey istiyorsan ya da o rüyayı gördüysen, sadece kendine inanmalı ve onu gerçekleştirmelisin. Tıpkı Jen Chu Li Chaeng'in hayallerinin peşinden gitmek için çok çalıştığı gibi ve şimdi en büyük K-pop kız grubu! Bu harika belgesel için teşekkür ederim, onları daha çok tanımalıyım.

? 4 yıldır Blink olduğum için onları şimdiden sadece şovlarını ve performanslarını izleyerek tanıdığımı sanıyordum ama bu belgesel bana gerçekten bir gün göreceğimi hiç düşünmediğim farklı bir Blackpink gösterdi. Onları daha önce olduğu gibi çok sevmiştim ama bu film sayesinde onları, on kat daha fazla sevdim.

?Büyük bir K-pop hayranı değilim, ama Blackpink tamamen farklı. Hayatımın en kötü döneminde bana ilham verdiler. İlk başta bazı şarkılarını dinledim ve "Bu şarkılar yanıyor" diye düşündüm, sonra bazı realite şovlarını izledim, yani beni çok etkiledi. Hikayeleri ve düşünme biçimleri gerçekten benim özellikle Jennie ile empati kurmamı sağladı, çünkü ben de yabancı bir ülkede tek başıma yaşıyorum. 

? Bu film kesinlikle benim gibi Hayalperestler için. Sadece bir bütün olarak Kore Pop hakkında konuşmak ya da başarılarından övünmekle kalmıyorlar, aynı zamanda sıkı çalışmanın onları şu anda bulundukları yere nasıl getirdiğinden bahsediyorlar. Kızların her şeye rağmen ne kadar alçakgönüllü ve iyi olması gerçekten harika. Popüler olsalar bile, geride tuttukları ve bu kuşağın tamamen ilgili olabileceğinden korktukları şeyler var (Sabit fikirlilik gibi). 

Blackpink: Light Up the Sky Oyuncuları ve Başrolü

Jennie Kim

Daha çok Jennie adıyla tanınan Güney Kore menşeili Blackpink adlı grubun rapçisi. Şu anda 24 yaşında.

Jennie Kim


Lalisa Manoban

Lisa adıyla adını duyuran ünlü şarkıcı Blackpink grubunun rapçisidir. Aynı zamanda dansçı olan güzel şarkıcı şu anda 23 yaşında.

Lalisa Manoban


Ji-soo Kim

Blackpink grubunun en yaşlısı, 25 yaşında olan güzel şarkıcı aynı zamanda aktörlük yapıyor. Jisoo olarak tanınan Ji-soo Kim 4 farklı televizyon şovunda yer aldı.

Ji-soo Kim


Roséanne Park

Rosé olarak tanınan Yeni Zelanda kökenli şarkıcı YG Entertainment bünyesi altında 4 yıl eğitim aldı ve Blackpink grubunun 2. Vokalistliğini yapıyor. Şu an 23 yaşında

Roséanne Park


Çıkış Tarihi: 14 Ekim 2020

Kategori: Belgesel

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.