Hayal Gücünüzü Zorlayacak En İyi Netflix Uzay Dizileri 2024

Sizin için hazırladığımız bu liste içeriğinde Netflix’te yer alan kaliteli uzay dizilerini derledik.
Hayal Gücünüzü Zorlayacak En İyi Netflix Uzay Dizileri 2024

Netflix Uzay Dizileri

Uzaya çıkmak ve orayı kolonileştirmek her zaman insanların istediği bir şey olmuştur. Bu içeriğimizde sizin için bu konuları işleyen en kaliteli dizileri derledik. Ayrıca bu listeyi hazırlarken de en büyük sıralama sitelerinden faydalandık. İşte sizin için hazırladığımız en iyi Netflix uzay dizileri listesi.

1. Nightflyers

Netflix Uzay Dizileri

Dünyanın sonunun gelindiğine inanan bir grup bilim insanı ve bir telepat, 2093 yılında en modern ve donanımlı uzay gemisiyle birlikte uzun bir yolculuğa çıkarlar. Güneş sisteminin yakınlarına kadar gelen 8 bilim insanı ve telepat korkutucu olaylar yaşarlar. Grup, korktukları şeyin uzay olduğunu düşünürler fakat aslında içinde bulundukları uzay gemisidir. Bu durumdaki grup çok zorlu bir hayatta kalma mücadelesi verirler. Korku dolu öğeleriyle çok sevilen bu yapım Netflix’te yayınlanan en iyi uzay dizilerden birisidir.

TürDramKorkuGizem
IMDb5,9
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenJeff
Buhler
OyuncularEoin
Macken
David
Ajala
Jodie
Turner-Smith

2. Away 

Netflix Uzay Dizileri

Mars’a yapılacak bu zorlu yolculukta uluslararası ekibin başına getirilen Emma Green, kocasını ve kızını arkasında bırakmak zorunda kalır. Üç yıl sürecek olan Mars yolculuğunda bu ekip çok zorlu bir hayatta kalma mücadelesi vermek zorundadır. Bu yapım konusu itibariyle çok dikkat çekmiş ve en iyi Netflix uzay dizilerinin arasına girmeyi başarmıştır.

TürDramBilim KurguRomantik
IMDb6,6
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenAndrew
Hinderaker
OyuncularHilary
Swank
Josh
Charles
Vivian
Wu

3. Space Force

Netflix Uzay Dizileri

Space Force adı verilen özel birime verilen görev uzaydaki Amerikan varlığını güçlendirmektir. Fakat bu birimin asıl amacı, uzaydaki çeşitli işleri halletmek ve Amerika’nın kendi uydularını saldırıdan korumaktır. Komedi dolu sahnelere ve kaliteli oyunculuk sergileyen aktörlere sahip olan bu yapım hayatınız boyunca en az bir defa izlemeniz gereken dizilerden birisidir.

TürKomediBilim Kurgu
IMDb6,8
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenSteve
Carell
Greg
Daniels
OyuncularSteve
Carell
John
Malkovich
Ben
Schwartz

4. Star Trek: Discovery 

Netflix Uzay Dizileri

Uzun yıllardır uzayda yeni bir şeyler arayan USS Discovery, yeni dünyalar ve medeniyetler keşfetmiştir. Dizi, Star Trek’te daha önceden bahsedilen ancak keşfedilmemiş olan bir olayın etrafında dönüyor. Dikkatleri üzerine çeken hikayesi ve güzel temposuyla sayesinde çok sevilen bu yapım en iyi Netflix uzay dizileri listemizde 7. ırada yer almaktadır.

TürMaceraBilim Kurgu
IMDb7,3
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenBryan
Fuller
Alex
Kurtzman
OyuncularSonequa
Martin-Green
Doug
Jones
Anthony
Rapp

5. Lost in Space 

Netflix Uzay Dizileri

Dizide yeni bir gezegende yaşam hakkı kazanmış bir ailenin hikayesi anlatılıyor. Robinson ve ailesi, aldıkları eğitim ve geçtikleri testler sayesinde daha iyi bir hayat yaşamaya hak kazanır. Uzayda yeni bir koloni kurmak isteyen bu aile yolculuk sırasında hiç beklemedikleri bir olay ile karşı karşıya kalırlar. Yabancı bir gezegene mecburen iniş yapmak zorunda kalan Robinson ve ailesi, o gezegenden çıkmak isterler. Fakat gezegende bir uzaylı türü bulunmaktadır ve zorlu koşullarda hayatta kalmaları gerekmektedir.

TürMaceraDramBilim Kurgu
IMDb7,3
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenMatt
Sazama
Burk
Sharpless
OyuncularMolly
Parker
Toby
Stephens
Max
Jenkins

6. Star Trek: Voyager 

Netflix Uzay Dizileri

Dünya’ya dönmeleri için 75 yıl gerekince uzayın bilmedikleri bölgelerine gitmek isteyen mürettebat, Maquis isyancıları ile birlikte iş birliği yaparlar. Mürettebat, bu bilinmeyen bölgeye yaklaştığı zaman bilinmeyen değişik türlerle karşı karşıya kalır. Dikkat çekici hikayesi ve zamanının ötesinde kaliteye sahip olan bu dizi, 1995 yılının dikkat çeken yapımlarından birisidir.

TürDramBilim KurguAksiyon
IMDb7,8
Gösterim
Tarihi
1995
YönetmenJeri
Taylor
Rick
Berman
Michael
Piller
OyuncularKate
Mulgrew
Robert
Beltran
Roxann
Dawson

7. Challenger: The Final Flight 

Netflix Uzay Dizileri

Amerika’da 1986 yılında gerçekleşen Challenger Uzay Mekiği büyük bir felakete sürüklenmiştir. Mürettebatın aileleri, mühendisler ve yetkililer Uzay Mekiğindeki insanları kendi bakış açıları ile açıklıyor. Belgesel türündeki yaşanmış olaydan ilham alan bu yapım en iyi Netflix uzay dizileri listemizde 4. sırada yer almaktadır.

TürBelgeselTarih
IMDb7,9
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenDaniel
Junge
Steven
Leckart
OyuncularJune Scobee
Rodgers
William
Harwood
Frederick
D. Gregory

8. Star Trek: Derin Uzay Dokuz 

Netflix Uzay Dizileri

Galaksideki yerleri işgal etmek isteyen Dominion, uzay gemileri ile çok zorlu bir savaşın içine girer. Her iki tarafında çok güçlü olması savaşın sonucunu bir hayli zorlaştırır. Bu dizi 1993-1999 yıllarında yayınlanmıştır ve zamanında çok ses getiren yapımlardan birisidir.

TürDramBilim KurguMacera
IMDb8,0
Gösterim
Tarihi
1993
YönetmenRick
Berman
Michael
Piller
OyuncularAvery
Brooks
Nana
Visitor
Rene
Auberjonois

9. Star Trek: Orijinal Seri 

Netflix Uzay Dizileri

Dizi Kaptan Kirk’ün başında olduğu Atılgan adlı yıldız gemisinin mürettebatını anlatmaktadır. Kaptan Kirk ve mürettebatı daha önce kimsenin gitmediği yerlere cesur bir şekilde gitmeği istemektedir. Bunun için de Kaptan Kirk ve ekibi 5 yıllık bir göreve çıkarlar. Yayınlanmasından sonra 5 seriye ve on farklı filme konu olan bu yapım en iyi Netflix uzay dizilerinden birisidir.

TürMaceraBilim KurguAksiyon
IMDb8,3
Gösterim
Tarihi
1996
YönetmenGene
Roddenberry
OyuncularWilliam
Shatner
Leonard
Nimoy
DeForest
Kelley

10. Star Trek: Yeni Nesil

Netflix Uzay Dizileri

Mürettebatının maceralarından yıllar sonra yeni Atılgan gemisi hiç bilinmeyen dünyaları ve evreni keşfetmek için yola çıkar. Geminin başında ise Kaptan Jean-luc Picard vardır ve kaptan çıktığı bu yolda çok değişik varlıklar görecektir. Bol aksiyonuyla ve macera dolu sahneleriyle bu yapım 1987 yılının en dikkat çeken dizisidir.

TürBilim KurguAksiyonMacera
IMDb8,6
Gösterim
Tarihi
1987
YönetmenGene
Roddenberry
OyuncularPatrick
Stewart
Jonathan
Frakes
 Brent
Spiner

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.