Netflix Star Trek: Discovery Hakkında Bilinmesi Gerekenler

CBS All Acces tarafından yapılandırılan bilim kurgu dizisi olan Star Trek: Discovery adlı diziyi inceleyerek NeOldu.com okurları için içerik haline getirdik.
Netflix Star Trek: Discovery Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Star Trek: Discovery Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Büyük bir yapım geçmişi olan Star Trek serisinin incelediğimiz son prodüksiyonu Star Trek: Discovery hakkında yazdığımız kapsamlı içeriğimizin detayları şu şekilde.


1. Netflix Yapımı dizi şu anlık 2 sezon 30 bölümden oluşmakta. Bir sezonda 15 bölümü bulunan dizinin ortalama bölüm süresi 52-55 dakika. 24 Eylül 2017 yılında çıkış yapan dizinin çekimleri hala devam ediyor.

Star Trek


2. Star Trek: Enterprise’den (2005) sonra serinin ilk dizisi olan yapım orijinal Star Trek serisinden 10 yıl önceki olayları ele alarak devam ediyor. Netflix yapımı dizinin konusu ise şu şekilde;

Star Trek1


3. Federasyon ve Klingon’un savaşları açık vermiştir. Federasyonun en büyük avantajı Discovery’nin uzay zamanını bükme kabiliyetine sahip icadı sayesinde özgürce yolculuk edebilmesi olur.

Star Trek2


4. Temel olarak Discovery ekibinin her bölümde yeni maceraları olsa da farklı olarak dizinin başrolü ekibin kaptanı değil bir asi olan Michael Burnham (Sonequa Martin-Green) oluyor.

Star Trek3


5. Sabit fikirlere takılmadan hikaye ve senaryo zenginleştirilip olayların gidişatına göre şekil almakta olan dizinin yaratıcıları Bryan Fuller ve Alex Kurtzman oluyor. Dizinin yazarı ise orijinal senaryonun yazarı olan Gene Roddenberry. Normal prodüksiyonlara nazaran fazlasıyla başrol içeren bu dizinin oyuncu kadrosu oldukça kalabalık ve tecrübeli aktörlerden oluşuyor.

Star Trek4


6. Normal prodüksiyonlara nazaran fazlasıyla başrol içeren bu dizinin oyuncu kadrosu oldukça kalabalık ve tecrübeli aktörlerden oluşuyor. Netflix yapımı Star Trek: Discovery’nin oyuncu kadrosu ise; Sonequa Martin-Green (Michael Burnham), Doug Jones (Saru), Anthony Rapp (Paul Stamets), Mary Wiseman (Sylvia Tilly), Emily Coutts (Keyla Detmer), Shazad Latif (Ash Tyler), Oyin Oladejo (Lt. Joann Owosekun), Patrick Kwok-Choon (Lt. Gen Rhys), Julianne Grossman (Discovery Computer), Ronnie Rowe (Lt. R.A. Bryce), Wilson Cruz (Dr. Hugh Culber), Sara Mitich (Airiam ), Michelle Yeoh (Philippa Georgiou), Jason Isaacs (Captain Gabriel Lorca), Anson Mount (Captain Christopher Pike), Mary Chieffo (L'Rell), Ian Alexander (Gray), Jayne Brook (Admiral Cornwell), Hannah Cheesman (Lt. Cmdr. Airiam), Rachael Ancheril (Cmdr. Nhan), James Frain (Sarek), Ethan Peck (Spock)

Star Trek5


7. Normal Star Trek serilerinden farklı olarak Amerika Birleşik Devletlerin’de çekilmeyen ilk Star Trek yapımı olmakla beraber, seri senaryoda geçen ‘’Kelvin Zaman Çizelgesi’’ olarak bilenen alternatif evrende değil, ana evrende geçer.

Star Trek7


8. 22 Temmuz 2017’de yayınlanan ilk fragmanı 2.939.914 görüntülenme alan dizi IMDB’de ise 83.221 kişinin oyu ile beraber 7.3 puan alarak yayınına devam ediyor.

Star Trekk


Netflix Dizisi Star Trek: Discovery İzleyici Yorumları

? Star Trek olsun taştan olsun diyenlerin her halükarda ayıla bayıla izleyecekler yeni Star Trek dizisi. Tos öncesi süreçte geçen Enterpise dizisi var, Enterprise’nin bitişiyle Tos'un başlangıcı arasında geçen aşağı yukarı 110 yıllık bir süre var o arada yaşananlar geriye dönük olduğu için beklentiyi karşılayamayabilir. Aynı şekilde Tos ile Tng arasında da aşağı yukarı 110 yıllık bir süre var. Yeni dizinin bu aralara sıkıştırılmasındansa Tng sonrasını anlatan bir dizi daha güzel olabilir. 


? Yayınlanan teaser'deki Cgi, Syfy'in sağa sola yaptırdığı shitty sci-fi filmlerinin kalitesini andırdı bana. Ent'i mumla aratacak hale getirmeseler iyi. (Bu zamana kadarki St'lerde gemiler her zaman yuvarlak hatlara sahipti. Bunun altı bildiğin üçgen. Ondan beğenmedim herhalde). Senelerdir beklenen efsane bir dizi için "First Look" teaser yapıyorsun, başlangıcı A Space Odyyses çakması. Cgi, sanat okulu 3D animasyon bölümünden yeni mezun olmuşcasına yapılmış gibi sentetik ve pastel. Gönül isterdi ki şu gemiyi bari maketle falan yapın, bari First Look için yapın be. 


? Tasarım ve görüntü yönetmenliği olarak çok sağlam sinematik görselliği olan Star Trek dizisidir. Bunun yanında önceki Star Trek dizilerinin de bol aksiyon soslu ve klişe replikli fragmanları olduğu için diyalog ve karakterlerin olduğu bir fragman çıkana ya da birkaç bölüm izleyene kadar kesin not vermemek gerek bence. Eğer hikayeler Star Trek ruhuna uygunsa ve görsellik dışında devamlılıkta sorun yoksa izlenir bence. Maalesef artık 90’ların sonu ve 2000’lerin başında değiliz, daha 'gerçekçi' görünümlü bilimkurgu dizileri tercih ediliyor. Acı ama gerçek.


? Fragmanda iki replik gayet Star Trek ruhuna uygundu;
'yeni bir tur uçus/seyahat tipi deniyoruz.' kesif ve bilimkurgu odaklı bir replik bana kalırsa.
'sen savaşa neden oldun, bitirmeme yardım etmeye ne dersin?.' bu da dizi de aksiyon olmasına rağmen ana amacın barışı ve iletişimi sağlamak olduğu hissini oluşturuyor.
CBS All Access saçmalığı yüzünden ABD’de izleyici sayısı azalmazsa dizi konusunda umudum var bu sebeplerden.


? Korkarım ki Stargate Universe'nin iptaline neden olan kitle, bu dizinin de başını yiyecek.
bir kısım seyirci, elli sene önceki otuz sene önceki dizilerle karşılaştırıp efendim uniformaların rengi daha pasteldi, yok Vulkanların kulakları daha sivri olması lazımdı da neden böyle olmadı, star trek ruhuna ihanet diyecek; bir kısım da yeni bir şey katmıyor, eskisinin aynısı olmuş diyecek. olan şu dizinin potansiyeline olacak. İkinci sezonun sonundaki preview'e göre dizi çok farklı bir yöne evrilecek. İlk iki bölüm itibariyle ben şahsen tatmin oldum. Gelecekten umutluyum.


? Fena değil diyebileceğim bu diziye. Şimdi öncelikle bu zaman dilimlerinde ki orijinal seriden 10 sene öncesini anlatıyorsa Klingonların bize benzemesi gerekiyor. Yanlış hatırlamıyorsam star trek enterprise'da, kırk zamanı niye bize benzediklerini göstermişlerdi. Tamam yeni dizi ve daha iki bölüm oynadı ama diğer dizilerinde daha en baştan karakterlere ısınıyordun. Bunda da ille kadın lider kasması yapmışlar ki dizilerde en nefret ettiğim şeydir. Hayır ya doğal olsun ya da hiç olmasın. Kasınca çok kötü duruyor. 


? Çok sevdim. İlk iki bölümle hikayeye çok sıkı bir giriş yapıldı, hem Michael Burnham'la tanışmamız sağlandı hem de hikayenin geçtiği dönemin koşulları açık seçik önümüze serildi. Bence Sonequa Martin-Green çok doğru bir seçim olmuş. Prodüksiyon da fıstık gibi. Beğenmeyenin kendi zevkidir tabi ama bunu da beğenmeyen neyi beğenir cidden merak ediyorum.


? Çoğu kişiye haklı olarak komik ya da absürd gelmiş. Ee çünkü oyuncular feci kasılmış. 20 saat süren makyaj bunları robotik bir şeye dönüştürmüş. Bakın burada insansı olmaları gerektiğini söylemiyorum. Canlı olmaları gerektiğini savunuyorum. Canlı gibi değiller. Canlı olma durumu ayrı bir olay. Şu bir gerçek ki uzaylı da olsa, bilmem ne varlığının canlı olduğunu biliriz. Buna en güzel örnek alien'dır. Ya da Jurrasic Park'tır. Hepsi bize yaşayan canlılar olduklarını haykırır.        


Netflix Yapımı Dizi Star Trek: Discovery Oyuncu Kadrosu ve Başrolleri

Doug Jones – Saru

25’in üzerinde film ve birçok televizyon programında rol alan Doug Jones 90’ın üzerinde müzik ve video ödülü kazandı. Tersyüz (2002) adını duyuran oyuncu ABD’de gişe rekoru kıran Hellboy’da Abe Sapien karakterine can vererek kariyerinde zirveye ulaştı.

Doug Jones


Sonequa Martin-Green  - Michael Burnham

The Walking Dead dizisinde Sasha olarak tanıdığımız genç ve güzel oyuncu kariyerine 16 yaşında başladı ve o günden beri birçok film, dizi ve televizyon şovlarında rol aldı. Şu an 35 yaşında.

Sonequa Martin


Anthony Rapp – Paul Stamets

Kariyerine 6 yaşında başlayan profesyonel oyuncu ilk rolünü aldığında sadece 9 yaşındaydı. Başlangıcını Broadway müzikalin’de Mark Cohen rolü ile yaptı.

Anthony Rapp


Çıkış Tarihi: 19 Eylül 2017 - Günümüz

Kategori: Aksiyon - Dram - Macera - Bilim Kurgu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.