Sadece Netflix'te İzleyebileceğiniz Ödüllü Filmler | 2024

Netflix'in izlenmesi gereken en iyi ödüllü filmlerini bu içeriğimizde sizler için derledik. İşte IMDb puanı yüksek en iyi Netflix ödüllü filmleri...
Sadece Netflix'te İzleyebileceğiniz Ödüllü Filmler | 2024

Netflix Orijinal Yapımı Ödüllü Filmler Listesi

Netflix online dizi ve film izleme platformu üzerinden izleyebileceğiniz en iyi ödüllü filmleri sizler için listeledik. Hikayesiyle sizleri ekran başına kitleyeceğini düşündüğümüz bu unutulmaz filmleri mutlaka izlemelisiniz. İşte IMDb puanı yüksek gelmiş geçmiş en iyi Netflix ödüllü filmler listesi...

1. The Power Of The Dog

Netflix Ödüllü Filmler
Kitaplardan uyarlanan filmleri sever misiniz? Birbirinden farklı karakterlere sahip olan iki kardeş Phil ve George, Montana vadisinin en büyük çiftliğinin sahibidir. İki kardeş yıllarda aynı çatı altında kalsalar da işin sonunda George gönlünü dul bir kadına kaptırır. George mutlu bir evlilik çekerken Phil bu durumdan haz almaz ve kardeşinin eşini ortadan kaldırmak üzere haince planlar yapar.

TürKovboyDram
IMDb6,8
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenJane
Campion
OyuncularBenedict
Cumberbatch
Kirsten
Dunst
Jesse
Plemons

2. Don’t Look Up

Netflix Ödüllü Filmler
Devasa bir göktaşı gezegeni tamamen yok etmek üzeredir. Bu gök taşının insanlık için olan tüm zararlarını dünyaya duyurmak üzere harekete geçen Kate ve Dr. Randall, hiç beklemedikleri bir bilgi turuna çıkarlar. Sosyal medyaya bu denli büyük bir görev için giren ikili insanlara bilgi ulaştırmak için uğraşsalar da kendilerini de hiç beklemedikleri bir durumun içerisinde bulmaya başlarlar.

TürSosyalBilim KurguKomedi
IMDb7,2
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenAdam
McKay
OyuncularLeonardo
DiCaprio
Jennifer
Lawrence
Meryl
Streep

3. Ailem Robotlara Karşı

Netflix Ödüllü Filmler
Katie, hayalini kurduğu sinema okuluna girmiş olsa da evinden kilometrelerce uzaktaki okuluna karşı yolculuk ederken ailesi de ona eşlik eder. Mükemmel yolculukları sırasında dünyayı robotların istila ettiğini gören bu aile, teknolojinin ayaklanmasını durdurmak ve tüm dünyayı kurtarmak için büyük bir mücadele girişimine bulunması gerekmektedir.

TürKomedi
IMDb7,6
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenMichael
Rianda
Jeff
Rowe
OyuncularAbbi
Jacobson
Danny
McBride
Maya
Rudolph

4. Single All The Way

Netflix Ödüllü Filmler
Peter, Noel’de ailesinin yanına gitmek üzere büyük bir karar verir. Bekar olmasından dolayı ailesi onu sürekli yargılasa da en yakın arkadaşının ikna etmesi üzerine tatil işini kabul eder. Peter ve Nick, bu süreçte bir ilişki içerisindeymiş gibi davranırlar lakin Peter’ın annesi ona yakışıklı bir antrenör ile randevu ayarladığını öğrenince işler ters düz olmaya başlar.

TürRomantikKomedi
IMDb6,1
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenMichael
Mayer
OyuncularMichael
Urie
Philemon
Chambers
Luke
Macfarlane

5. 7 Tutsak

Netflix Ödüllü Filmler
18 yaşındaki Mateus, ailesine iyi bir yaşam sunmak üzere patronu Luca için Sao Paulo’da bir hurdalık işini kabul eder. Ancak Mateus ve birkaç çocuk kendilerini hiç beklemedikleri bir anda insan ticaretinin içerisinde bulur. Bu durumun ardından Mateus, ailesinin geleceği ve kendisinin geleceği arasında büyük bir karar vermesi gerekmektedir.

TürBrezilyaSosyalDram
IMDb7,1
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenAlexandre
Moratto
OyuncularChristian
Malheiros
Rodrigo
Santoro
Lucas
Oranmian

6. Space Sweepers 

Netflix Ödüllü Filmler

Kore yapımı Netflix bilim kurgu filmlerinden biri olan Spacesweepers'ta 2092 yılında uzay çöpçülüğü yapan gençlerin maceraları anlatılıyor. Uzay'da başı boş gezen malzemeleri toplayan bir grup insan kitle imha silahı gören bir insansı robot keşfederler. Bu keşif onları kötü adamların hedefi haline getirir. 

TürBilim KurguAksiyonMacera
IMDb6,6
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenSung-hee
Jo
OyuncularJoong-ki
Song
Tae-ri
Kim
Seon-kyu
Jin

7. The Trial of the Chicago 7 

Netflix Ödüllü Filmler

Netflix'in 2020 yılında yayınladığı en dikkat çekici yapımlardan biri olan The Trial of the Chicago 7'de barışçıl bir protesto gösteri sebebiyle ceza alan masumlar anlatılıyor. Protestolar sırasında yaşanan polis çatışması bu gösterileri ABD'nin en çok konuşulan davalarından birine dönüştürüyor.

TürDramTarihGerilim
IMDb7,8
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenAaron
Sorkin
OyuncularYahya
Abdul-Mateen II
Sacha
Baron Cohen
Joseph
Gordon-Levitt

8. The Call 

Netflix Ödüllü Filmler

Netflix'in en çok izlenen yapımları arasında yer alan The Call'da gizemli bir hikaye konu ediliyor. Senaryoya göre genç bir kadın yeni taşındığı evde bir telefon alır ve bu telefon bir seri katilden gelmiştir. Korkuya kapılan genç kadın kendi kaderini değiştirmek için elinden geleni yapacaktır.

TürKorkuGerilim
IMDb7,1
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenTimothy
Woodward Jr.
OyuncularLin
Shaye
Tobin
Bell
Chester
Rushing

9. Mank

Netflix Ödüllü Filmler

1930'lu yıllara ait bu hikayede ünlü senarist Herman J. Mankiewicz'in yorumuyla döneme şahit oluyoruz. Yurttaş Kane'e karşı olan alkolik yazar başarılı hicivleri sayesinde izleyicilerin takdirine kavuşuyor. 

TürBiyografiDram
IMDb6,9
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenDavid
Fincher
OyuncularGary
Oldman
Amanda
Seyfried
Lily
Collins

10. Old Guard 

Netflix Ödüllü Filmler

Aksiyon dolu bir Netflix filmi izlemek isteyenler için önerdiğimiz bu ödüllü filmde yüzyıllar boyunca insanlığı koruyan bir grup ölümsüzün hikayesi anlatılıyor. Bir grup insan bu ekibin ölümsüz olduğunu keşfedince üzerlerinde bir takım deneyler yapmak isterler.

TürAksiyonBilim Kurgu
IMDb6,7
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenGina
Prince-Bythewood
OyuncularCharlize
Theron
KiKi
Layne
Matthias
Schoenaerts

11. Da 5 Bloods 

Netflix Ödüllü Filmler

Savaş konulu bu unutulmaz filmde Afro-amerikalı 4 adam yıllar önce savaştıkları Vietnam'a geri dönerek orada bıraktıkları mirası almaya giderler. Manga komutanlarının mezarını bulmak ve orada gömülü altın zulasını bulmak isteyen adamlar geçmişlerine döneceklerdir.

TürDramSavaş
IMDb6,5
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenSpike
Lee
OyuncularDelroy
Lindo
Jonathan
Majors
Clarke
Peters

12. I Care A Lot 

Netflix Ödüllü Filmler

Komedi dolu bu Netflix filminde yaşlı insanları dolandırarak mal varlıklarını elde eden bir avukatın hikayesini izliyoruz. Yasal vasi olarak hizmet veren genç kadın hedefindekileri bakım evine kapatarak adeta dolandırıcılık yapar. Bu sırada hedefindeki son isim olayları keşfeder.

TürGerilimKomedi
IMDb6,3
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenJ.
Blakeson
OyuncularRosamund
Pike
Eiza
Gonzalez
Dianne
Wiest

13. The Irishman 

Netflix Ödüllü Filmler

Sadece Netflix'te izleyebileceğiniz bu inanılmaz filmde Robert De Niro ve Al Pacino'nun usta oyunculuklarını izliyoruz. Filmde Frank Sheeran isimli bir tetikçi Bufalino suç örgütüne yıllarca hizmet ediyor. Yaşlandığında da görevini en iyi şekilde devam ediyor. 

TürGerilimBiyografi
IMDb7,8
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenMartin
Scorsese
OyuncularRobert
De Niro
Al
Pacino
Joe
Pesci

14. Uncut Gems 

Netflix Ödüllü Filmler

Eğlenceli bir film izlemek isteyenlere önerdiğimiz bu Netflix ödüllü filminde New Yorklu bir kuyumcunun alacaklıları ile yaşadıklarını izliyoruz. Borçlarını ödeme imkanı olmayan bu adam hem ayakta kalma mücadelesi hem de hayatta kalma mücadelesi veriyor. 

TürGerilimDram
IMDb7,4
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenBenny
Safdie
Josh
Safdie
OyuncularAdam
Sandler
Julia
Fox
Idina
Menzel

15. Wasp Network 

Netflix Ödüllü Filmler

Gerçek bir hikayeden senaryoya aktarılan bu ödüllü filmde 1990'lı yıllarda yaşanan savaş dönemleri konu ediliyor. Küba adasında yaşanan Terör saldırılarını sonlandırmak isteyen bir grup sürgündeki insanların arasına sızarlar. Bu olay onlara ağır bedellere sebep olacaktır. 

TürCasusGerilim
IMDb5,9
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenOlivier
Assayas
OyuncularPenélope
Cruz
Édgar
Ramírez
Gael García
Bernal

16. Roma 

Netflix Ödüllü Filmler

Birden çok ödülü ile adeta rekorlar kıran bu Netflix filminde 1970'li yıllarda bir evde temizlikçilik yapan siyahi kadının hikayesini izliyoruz. Siyasal karışıklıklar sırasında geçen bu hikayede siyahi kadın ve patronu arasındaki bağ anlatılıyor. 

TürDram
IMDb7,7
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenAlfonso
Cuarón
OyuncularYalitza
Aparicio
Marina de
Tavira
Nancy
García

17. A Twelve Year Night 

Netflix Ödüllü Filmler

Biyografi türünde izlenmesi gereken en iyi filmlerden biri olan A Twelve Year Night'da Arjanti'nin efsanesi olan devlet başkanı Jose Mujica'nın hikayesi anlatılıyor. Tupamaro üyesi iki siyasiyle birlikte hüküm giyen Mujica 12 yıl boyunca hayatta kalma mücadelesi vererek ayakta durmaya çalışıyor. 

TürBiyografiMaceraDram
IMDb7,5
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenAlvaro
Brechner
OyuncularAntonio de
la Torre
Chino
Darín
Alfonso
Tort

18. Gun City

Netflix Ödüllü Filmler

Polisiye tarzında efsane bir film olan Gun City'de 1921 Barselonasında yaşanan bir hikayeyi izliyoruz. Anarşistlerle karşı karşıya gelen polisler içlerine sızarak ikili oynama fikri ile çalınan silahların yerlerini bulmaya çalışırlar.

TürAksiyonSuç
IMDb6,3
Gösterim
Tarihi
2018
Yönetmen-
OyuncularLuis
Tosar
Michelle
Jenner
Vicente
Romero

19. First They Killed My Father 

Netflix Ödüllü Filmler

Dramatik bir film izlemek isteyenlere önerdiğimiz bu yapımda Kamboçya'da yaşanan iç savaş felaketi anlatılıyor. O dönemde henüz 5 yaşında olan küçük bir kız annesini ve babasını kaybeder. Bu kayıplar onu bu küçük yaşında büyük bir insana dönüştürecektir.  

TürDramBiyografik
IMDb7,2
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenAngelina
Jolie
OyuncularKompheak
Phoeung
 Sveng
Socheata

20. Beasts of no Nation 

Netflix Ödüllü Filmler

Göz yaşartıcı hikayesiyle dikkat çeken bu ödüllü filmde ailesini iç savaşta kaybeden küçük bir çocuğun hayatta kalma mücadelesini izliyoruz. Batı afrikalı bu çocuk ailesini kaybedince aç kalmamak için paralı asker birliğine yazılmak zorunda kalır.

TürDramSavaş
IMDb7,7
Gösterim
Tarihi
2015
YönetmenCary Joji
Fukunaga
OyuncularIdris
Elba
Abraham
Attah
Emmanuel Nii
Adom Quaye

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.