Netflix Lion Filmi Hakkında Bilinmesi Gerekenler ve İzleyici Yorumları

Dev oyuncu kadrosu ve gerçek hayattan uyarlanan başarılı senaryosuyla akıllara kazınan Lion filmi hakkında bilgileri araştırdık. İşte Netflix’in abonelerine sunduğu en iyi filmlerden biri olan Lion filmi hakkında bilinmesi gerekenler ve yorumlar…
Netflix Lion Filmi Hakkında Bilinmesi Gerekenler ve İzleyici Yorumları

Lion Filmi Hakkında Bilgiler ve Film Eleştirisi

Netflix’in abonelerine sunduğu en iyi filmlerden biri olan ve senaryosu gerçek bir hikayeye dayanan Lion filmini NeOldu.com takipçileri için inceledik. Bu inceleme film içeriğimizde Lion filmi hakkında bilinmesi gerekenlere, oyuncu kadrosuna ve izleyici yorumlarına yer verdik. İşte netflix filmleri arasında izleyebileceğiniz en güzel ve dram dolu filmlerden biri olan ve başarılı yönetmen Garth Davis imzalı Lion filmi hakkında bilinmesi gerekenler ve izleyici yorumları …


1. 2016 yılında vizyona giren ve daha ilk günden itibaren izlenme rekorları kıran Lion filmi senaryosunda yaşanmış dram dolu bir hikayeyi barındırıyor. Netflix’in izleyicilerine sunduğu bu eşsiz yapımın başrolünde ise Dev Patel, Rooney Mara ve Nicole Kidman gibi ünlü aktörler yer alıyor.

Netflix


2. Film 5 yaşındaki Hintli bir çocuğun ailesini kaybetmesi ve evlatlık verilmesiyle başlayan hayat hikayesini konu ediniyor. Avustralya’lı bir çift tarafından evlat edinilen küçük çocuk yıllar sonra gerçek ailesini bulmak için bir yolculuğa çıkıyor.

Netflix


3. Saroo isimli küçük çocuk Hintli bir ailenin 3 çocuğundan biri ve kendişinden birkaç yaş büyük abisi Guddu ile gece vakti para kazanmak için tren istasyonuna gidiyor. Ancak küçük çocuk yorgunluktan bir trenin içinde uyuya kalıyor ve gözlerini açtığında kendisini evinden hayli uzakta buluyor.

NEtflix


4. Birçok tehlike yaşamasına rağmen hayatta kalmayı başaran Saroo en sonunda Avustralya’lı bir ailenin evlatlığı oluyor. Gerçek ailesine nazaran lüks bir hayat içinde büyüyen Saroo 25’li yaşlara geldiğinde her zaman aklında olan annesini ve abisini aramaya başlıyor.

Netflix


5. 2016 yılının ve hatta sinema dünyasının en dramatik filmlerinden biri olan Lion tamamıyla gerçek bir hikayeden uyarlanmış. Filmin sonunda da Saroo ile ilgili gerçek bilgiler paylaşılıyor.

Netflix


6. Lion filmi dev oyuncu kadrosu ve muhteşem konusu ile dikkat çekerken senaryonun biraz kısıtlı olduğunu söylemek yanlış olmaz. Her şeye rağmen izlenilesi olan bu filmi Netflix’te bulabilirsiniz.

NEtflix


7. Son olarak film IMDb’de aldığı 8.0’lık yüksek puanla kalitesini ve iyi bir film olduğunu filmseverlere kanıtlıyor.

Netflix


Lion Filmi Hakkında İzleyici Yorumları

Netflix’in abonelerine sunduğu en iyi dram filmlerinden biri olan  Lion hakkında bilgileri paylaştığımız bu içeriğimizde film hakkında izleyici yorumlarına da yer verdik;

İzleyici 1:

İlk saniyesinden itibaren seyirciyi içine çekmeyi başaran ve son ana kadar da bırakmayan bir film. Gerçek bir hayat hikayesi. Sürükleyici ve son derece çarpıcı. Gözle görülür bir eksiği yok bana kalırsa filmin. Duygularınıza o kadar hitap ediyor ve uyarıyor ki izlerken sinema bakış açısıyla değerlendiremiyorsunuz zaten.


İzleyici 2:

film gurmelerinin asla kaçırmaması gereken ete kemiğe dokunan, yaşanmış bir hikayeyi anlatan yapım. yaşanmış olması insanı derinden sarsıyor, kaç insan çocuğu olabiliyorken "dünya üzerinde yeterince insan var önemli olan ailesiz birine aile olmak." diye düşünebilir. kendime çok yakın düşünceler, duygular bulduğum müthiş bir film. peçeteleri hazırlayın, kendini duygusuz sanan birini bile bolca ağlatan bu film size neler yapmaz.


İzleyici 3:

Life of Pi’den sonra en etkilendiğim filmlerden biri oldu. büyüleyici bir arka planı var filmin; yaşanmış bir hayat hikayesi olması. bu filmi izlerken, size filme daha derin anlamlar yüklemenizi, kahramanın acısını hissetmenizi sağlıyor. konu olarak baktığımız zaman bütünlük görebiliyoruz. ardında gerçek bir yaşanmışlık olduğunu bilmesek “hadi ya, bu kadar da olur mu” diyebiliriz. lakin bu gerçeği bilerek filmi izlemek hayatın ne kadar girift bir yapı olduğunu, insanın olmaz diyeceği her şeyin olabileceğini gösteriyor.       


İzleyici 4:

duygu yüklü ve oldukça etkileyici bir film. yaşanmış hikaye seyirciye başarılı şekilde aktarılmış, bu saatte gözyaşlarımın akmasına da sebep olmuştur. kabul ediyorum fazla duygusal ve sulu göz bir erkek olabilirim.


İzleyici 5:

ilk yarısında ara ara ikinci yarısında ise bildiğin aralıksız ağladığım film. en son bu kadar, şeker portakalını okurken ağlamıştım. bu filmin bana bu kadar dokunmasının sebebi gerçek hikaye olması mı yoksa annem ve ablamdan çok uzakta yaşıyor olmam mı bilmiyorum ama çok çok güzel ve hüzün dolu bir film yapmışlar.


İzleyici 6:

netflix’te izlediğim en iyi filmlerde ilk 3’e giren, yaşanmış bir hikayeye dayanan muazzam yapım. Beni hem başında hem sonunda iki kez hüngür hüngür ağlatmış filmdir, ciğerimiz kalmadı. o kadar içime dokundu, titretti ki uzun zamandır böyle bi film izlememiştim. kesinlikle 10/10


İzleyici 7:

izleyip şu an bitirdiğim filmdir. bir kez daha sinemaya hayranlık duymaya sebep çok güzel ve çok etkileyici bir film, şu ana kadar izlememiş olmak gerçekten büyük kayıp. kendimi kınıyorum. gündelik hayat meşgalesi içinde kim bilir daha ne kadar güzel şeyler kaçıyor gözümüzün önünden, bu film de kesinlikle bunlardan birisi. gerek konusunun gerçek hayattan olması gerek oyuncuların kalitesi, sürükleyiciliği ve her bir karede heyecanı canlı tutuyor. bir film olmanın ötesinde aile olma, evlatlık, yoksulluk, ne kadar zaman geçse de insanın içinde bitmek bilmeyen gerçeklik arayışı, dünyanın apayrı noktalarında yaşanan apayrı dünyalar gibi birçok sosyolojik unsur içeren hayattan bir kesit, ama gerçek hayattan. kapitalizmin uydurduğu süslü püslü, toz pembe, lüks ve ihtişamlı hayatları değil görmezden geldiğimiz yaşamın kalbinde olan hayatları anlatan etkileyici bir gerçeklik.


İzleyici 8:

öncelikle, filmi bir şekilde duyan, fragmanına denk gelen ya da bir yerlerden kendisine tavsiye edilen insanlara filmi kesinlikle izlemelerini tavsiye ederek başlamak istiyorum. evet. gerçekten çok güzel bir filmdi. anlatılanların gerçek bir hikayeye dayanıyor olması ve filmin dram ögelerini çok güzel bir şekilde filme yaymış olması ortaya müthiş bir dram filmi çıkartıyor. başlık altında diğer yazarlar her ne kadar değinmiş olsa da sue brierley'in neden çocuk yapmak yerine adını bile bilmediği, dili hakkında hiçbir fikri olmadığı yerden iki tane kaybolmuş çocuğu evlat edindiğini açıkladığı sahne tam bir ders niteliğinde.


İzleyici 9:

film tesadüfen karşıma çıktı, yeni gördüm ve yeni izledim. aslında çok daha dramatik bir konuyu aşırıya kaçmadan, kimi yerde sizin hayal gücünüze bırakarak anlatmış. sıkıcı bir film değil, çok uzun değil, gayet akıcı. başımıza gelmeyecek ne olabilir ki bu dünyada. bizim hikâyemiz de olabilirdi bu film. özellikle nicole kidman'ın oynadığı karakterin sözlerinde kendimi bulduğum yer için bile iyi ki karşıma çıktı bu film. izleyin derim.


İzleyici 10:

film hem gerçek olaydan hareket etmesi, hem de tüm dünyada sorun olan çocukların cinsel istismarı, dilenci çetelerinde zorla çalıştırılan küçük çocuklar, ailesi olmayan çocukların mutlu bir insan yetiştirmek üzere tasarlanan ancak, mutluluktan çok umutsuzluk yaratan yetimhaneler gibi evrensel sorunları güçlü bir şekilde anlatıyor. ayrıca duygusal düzeyi çok yüksek dramatik bir film olarak melodram seven izleyiciler için etkileyici bir seçenek olarak duruyor.

Önerilen İçerik: Gerçek Hayatttan Uyarlanan Acıklı Hikayesiyle Bildiğimiz Rüzgarı Dizginleyen Çocuk Filmi İncelemesi

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum