Netflix His House Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Dağıtımını Netflix’in yaptığı 2020 yılı korku filmlerinden bir tanesi olan His House adlı yapımı bu yazımızda sizler için detaylıca inceledik.
Netflix His House Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Netflix Yapımı Korku Filmi His House Hakkında İnceleme

COVID-19 salgın hastalığı yüzünden evden çıkmadığımız günlerde Netflix, Amazon Prime Video gibi dizi film platformlarına artan ilginin sonucu son zamanlarda oldukça fazla sayıda dizi ve film yayınlanıyor bizde NeOldu.com okurları için His House adlı yapımın konusunu, oyuncu kadrosunu, yapımcılarını ve izleyici yorumlarını derledik. İşte His House hakkındaki detaylar.


1. Filmin ilk sürümü 23 Ekim 2020’de Birleşik Krallıkta yayınlanmıştır. ABD ve Türkiye sürümleri 30 Ekim 2020’de yayınlanan filmin uzunluğu ise 1 saat 33 dakikadır.

His House


2. Filmin orijinal fragmanı Netflix’in resmi YouTube kanalında 30 Eylül 2020’de yayınlanmıştır. Yayınlanan fragman 947.062 kişi tarafından görüntülenerek 25.000 like almayı başarmıştır.

His House1


3. Prodüksiyonun yönetmen koltuğunda Remi Weekes oturuyor. Filmin yapımcılığını ise Aidan ElliotT, Martin Gentles, Arnon Milchan, Ed King, Roy Lee gibi isimler üstleniyor. Senaryosunu yönetmen Remi Weekes yaparken hikayeyi kaleme alan isimler Felicity Evans ve Toby Venables. Sinematografiyi Jo Willems genel düzenlemeyi ise Julia Bloch yapıyor.

His House2


4. Korku dram filmi His House’nin oyuncu kadrosunun bir kısmı şu şekilde; Sope Dirisu (Bol), Wunmi Mosaku (Rial), Malaika Wakoli-Abigaba (Nyagak), Javier Botet (The Witch), Matt Smith (Mark),  Bradley Banton (Philip), Mevis Birungi (Aid Worker) ve Vivien Bridson (The Queen).

His House3


5. 2020 yapımı filmin odak noktası ise; Bol (Sope Dirisu) ve Rial (Wunmi Mosaku), kızları Nyagak ile birlikte savaştan zarar gören Güney Sudan'dan kaçan mülteciler. Kaçmak için önce bir kamyonetin paketlenmiş düz yatağına binerler, ardından aşırı kalabalık bir motorlu teknede fırtınalı sularda yol almalarından sonra yaşadıkları şeylerin etrafında dönüyor.

His House4


6. Filmin konusuna gelecek olursak konu bir mülteci çiftin, savaşın berbat ettiği Güney Sudan’dan zor bir şekilde kaçarlar. Kaçmalarının ardından kaçtıkları sırada yaşadıkları olaylar sonucu şeytani bir gücün peşlerine takılması ve yaşanan olaylar zinciri.

His House5


7. Film Rotten Tomatoes’ten %100 Google Kullanıcıları’ndan %86 eşleşme almıştır. IMDB üzerinde ise film 6.688 kişinin verdiği oy ile 6,4 puanla geçerli notu almayı başarmıştır.

His Housee


Netflix Yapımı His House Filmi Hakkında İzleyici Yorumları

👤 Netflix'te bugün gösterime giren film. Ama hiç beğenmedim filmi. Ciddi kurgu ve tempo sorunları var. Sadece yarısına kadar dayanabildim. Doğaüstü filmlerden pek hoşlanmamamın da etkisi var. Sudan'daki iç savaştan kaçıp İngiltere'ye giden sığınmacı bir karı koca var. Devlet tarafından Londra'da köhne bir eve şartlı olarak yerleştiriliyorlar. Ancak memleketlerinden kaynaklı kabus ve hayallerden bir türlü kurtulamıyorlar.


👤 İlk yarısı salt gerilim. İkinci yarısında ise bir korku filminden beklenmeyecek şekilde düşündürücü sosyal meselelere değinilmiş. İngilizlerin mültecilere olan bakış açısı, varoş Londra mahalleleri, nasıl kendini beğenmiş bir millet oldukları filmde açık açık gösterilmiş. The End of the F***ing World dizisinden tanıdığımız siyahi abla ise yine efsane oynamış. İzlenmez değildir kesinlikle.


👤 2020'de Britanya'daki göçmenlik sisteminden geçen iki siyahi mülteciyi anlatan bir film, nasıl bir şey olabilir ama olmasını bekliyorum? Ama yanılmışım ve olduğuma çok memnunum. Başka bir eleştirmen bunun "uyandı" ve göçle ilgili bir yorum olduğunu söyledi, hiç de değil. Bu, ırk ya da ırk farklılıkları ya da yeni bir ülkede yaşamaya alışmanın zorlukları hakkında bir film değil, göçmenlik sistemi hakkında hiçbir şey söylemeye çalışmıyor, sadece bir ülkeye yeni göçmenlerin dahil olduğu bir hikaye anlatıyor. 


👤 Bu film, insanların hayatta kalmak için yapacakları çaresiz şeyler ve bu eylemlerin sonuçları hakkında doğaüstü bir korku ve gerçekten rahatsız edici bazı sahnelerle birlikte uzun süredir gördüğüm en eğlenceli korkulardan biri. Bir filmi yöneten siyah karakterler olduğunda hayali gündemler gören birkaç cahil eleştirmen yüzünden bunu göz ardı etmeyin.
8/10


👤 Filmin büyük bir kısmında bunun sadece bir sığınma arama teması olduğunu düşündüm; kötü bir şeyden kaçan ve Britanya'nın güzel olmayan bir tarafına gelen bir çift, adam yeni bir kültüre uyum sağlamaya çalışıyor ve ardından kadın, görünüşte perili bir evin anlatısı boyunca köklerine tutunuyor. Herhangi bir sorun çıkarırlarsa veya düzgün bir şekilde entegre olmazlarsa "geri" gönderilebilecekleri konusunda açıkça uyarılan çift, bu temayı vurguladı.


👤 İyi bir oyuncu kadrosuydu ve çok iyi oynandı, bu aslında şu anda yayınlanan birçok filmde olan kadar da klişe değil. Matt Smith işin içinde ama bir yan karakter olarak: Sadece iyi bilinen ismi kullanmak için onu hoş karşılamasının ötesinde zorlamaya çalışmıyorlar; ayrıca rahatlatıcı. Kendi adına iyidir, ancak iki başrolün parlamasına izin verildi sadece. Pek sanatsal bir eleştirmen değilim ama atmosferi mükemmel bir şekilde inşa ettiklerini ve koruduklarını hissettim. Görsel mi, müzik mi, ışık mı olduğunu bile söyleyemem çünkü ben bunu inceleyecek türden bir seyirci değilim.


👤 Bu mükemmel bir korku filmiydi. Parçalar halinde gerçekten dehşet verici. Ve ayrıca insan kaynaklı korku, kayıp, keder, çaresizlik, çaba ve umudu kapsayan bir insan deneyimi dünyasına bir bakış açısı veriyor. Bu karakterlere ve onlara olanlara, hikayelerine gerçekten değer verdim. Birbirleriyle mücadelelerinde, birbirlerine olan sevgilerinde, trajik topluluk ve bağlarını kaybetmelerinde, garip bir diyarda soğuk, zayıf, yabancılaştırıcı, yalnız yeni bir hayata itilmelerinde çok gerçek ve inanılır olduklarını hissettim.


👤 Fikri sevdim, konsept sağlam (spoiler yok,) ama uygulaması düz. Netflix'teki bir Korku'dan çok yarı pişmiş bir BBC dizisi gibi geliyor. Oyuncu kadrosu iyi, ezilmiş ama 'tamamen boş olmayan bir şekilde' sevilir. Bence gerçek bir dehşetten çok sosyal bir yorum olmak istiyor ... Ve bence sorunun bir parçası da bu. İnsanların kaçtığı dehşeti ve yolculuğun tehlikelerini ve kaybını göstermek istiyor, ancak bu (doğru yapılırsa) yeterli, hatta burada bulduğumuzdan daha iyi.


Netflix Yapımı His House Adlı Film Oyuncuları ve Başrolü

Sope Dirisu – Bol Majur

İngiliz aktör olan Sope Dirisu ilk filmini 2016 yılında Sand Castle, Criminal ve The Huntsman: Winter’s War ile gerçekleştirdi. 2015 – 2018 Humans adlı dizide ve 2020 de Gangs of London’da yer alarak kendini iyice tanıtan ünlü oyuncu şu anda 29 yaşında.

Sope Dirisu


Wunmi Mosaku – Rial Majur

Kendini 2006’da yayınlanmanaya başlayan The Women of Troy filmindeki Helen of Troy rolüyle tanıtan Wunmi Mosaku 34 yaşındadır. Moses Jones, Vera ve Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerelerde Bulunurlar? Adlı yapımlarda önemli rollerde yer almıştır. Şu zamana kadar 45’ten fazla yapımda kendine yer edinmiştir.

Wunmi Mosaku


Çıkış Tarihi: 30 Ekim 2020

Kategori: Dram – Korku – Gerilim

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.