Netflix Filmi Holidate Hakkında İnceleme

Netflix’in Ekim sonunda yayınladığı romantik komedi filmi olan Holidate adlı yapımı sizler için araştırarak hakkında bilinmesi gerekenleri ve incelemesini içerik haline getirdik.
Netflix Filmi Holidate Hakkında İnceleme

Netflix Yapımı Holidate Hakkında Bilinmesi Gerekenler

2020 dizi film içerikleri serisinde NeOldu.com okurları için bu sefer Holidate adlı yeni çıkan filmin oyuncu kadrosunu, yapımcılarını, konusunu ve izleyici yorumlarını derledik. İşte Holidate hakkındaki detaylar.


1. Filmin ilk sürümü 28 Ekim 2020’de Netflix üzerinden yayınlandı. Yapım 1 saat 43 dakika uzunluğundadır. Biz NeOldu yazarları olarak izledik ve bir saniyesinde bile sıkılmadık.

Holidate


2. Filmin fragmanı Netflix’in orijinal YouTube kanalında 29 Eylül 2020’de yayınlandı. Yayınlanan fragmanı 1.085.857 kişi izleyerek olumlu yorum yağmuruna tuttu. Diğer yapımların fragmanından farklı olarak bu fragman 20.000 like aldı.

Holidate 1


3. Yapım Friday the 13th Part VIII: Jason Takes Manhattan (1989) da görev yapan Tiffany Paulsen tarafından yazılıp, Big Mommas Like Father, Like Son ve Big Momma’s House 2 yapımlarında yer alan John Whitesell tarafından yönetilmiştir. Filmin yapımcı koltuğunda ise Charlie’nin Melekleri, Bebek Bakıcısı ve Terminatör Kurtuluş’ta rol alan Joseph Mcginty Nichol ve 5’ten fazla yapımı üstlenen Mary Viola oturuyor. Film şarkıları Dan the Automator tarafından yapılmış olup film sinematografisini Shane Hurlbut üstleniyor.

Holidate2


4. Bu romantik komedi filminin oyuncu kadrosunun bir kısmı şu isimlerden oluşuyor; Emma Roberts (Sloane), Luke Bracey (Jackson), Kristin Chenoweth (Aunt Susan), Frances Fisher (Elaine), Andrew Bachelor (Neil), Jessica Capshaw (Abby), Manish Dayal (Faarooq), Alex Moffat (Peter).

Holidate3


5. Yapımını Wonderland Sound and Vision’un üstlendiği, dağıtımını ise Netflix’in yaptığı filmin odak noktası yalnızlıktan ve bekarlıktan sıkılan iki yabancı insanın birbirleri ile bir yıl boyunca beraber olmayı anlaşma yaparak kabul etmelerinden sonra anlaşmanın onları nereye götüreceğinin etrafında dönüyor.

Holidate4


6. Filmin konusu ise yukarıda bahsettiğimiz anlaşmanın sonucunda aileleri tarafından bir nebzede olsa rahat bırakılan Sloane ve Jackson çiftinin bir yıl boyunca partilere beraber giderler. Bunun sonucunda anlaşma ile yapılan iş bir anda gerçeğe dönmeye başlar. Devamında neler olduğunu izleyerek göreceksiniz…

Holidate5


7. Holidate 28 Ekim’den bu yana Rotten Tomatoes’te %43 Metakritik’te %44 Google üzerinde %88 oy almıştır. Film IMDB’den ise 7227 kişinin verdiği oy ile 6,1 puan almayı başarmıştır. Çıkmasının üzerinden çok az bir zaman geçtiği için puanlara aldanmayıp izlemenizi öneriyoruz.

Holidatee


Netflix Yapımı Holidate Filmi Hakkındaki İzleyici Yorumları

? Bir Richard Curtis filmi değil (örneğin, Notting Hill, Love Actually) ama yine de oldukça iyi bir romantik komediydi. Oyunculuk iyiydi; Emma Roberts iyiydi ve yardımcı oyuncular da öyleydi. Hikaye beklediğim gibiydi ve beni oyalamayı başardı, hatta son sahnede bir veya iki gözyaşı döktüm. 'Derinlik' arıyorsanız, muhtemelen başka bir film türü seçmelisiniz. Yine de, adil olmak gerekirse, film bugün birçok Batı demokrasisinin karşı karşıya olduğu çok önemli bir konuya, yani yalnızlığa değiniyor. Ama bu film sizi en az 90 dakika neşelendirecek.


? Hayır, Oscar ödüllü bir film değildi. Ama havalı olduğunu düşündüm ve hoşuma gitti. Sinematografiye kadar her şeyin oyunculuk, hikaye, kimya, karakter anlamında iyi olduğunu düşündüm. Bir buçuk saati çok iyi geçirdim. Adamın neden Avustralyalı olduğunu Bilmiyorum LoL. Ama bizi kim sevmiyor Aussies tüm eğlenceli filmlerde ve hainler yine kendinizi aşıyor ve kendinizi o kadar ciddiye almayı bırakıyor ki bu filmi değil sizi sıkıcı yapıyor.


? Sadece sevimsiz romları sevmiyor musun? Şu anda her şey devam ederken, bu harika bir karantina filmi. Tatillerde yalnız olmamak ve sadece o günleri yalnız başına gitmek zorunda kalmamak için birlikte geçirecek birine ihtiyaç duymakla ilgili bir hikaye. Bu filmin ne kadar eğlenceli, sevimsiz ve sevimli olmasından keyif aldım. Herhangi bir ödül kazanmayacak, ancak sizi tatil havasına sokacak film çekimleri için harika bir başlangıç.


? İnsanların "neden böyle şeyler hala yapılıyor" gibi şeyler yazdığını görüyorum ve bu beni meraklandırıyor ... ne bekliyordun? Wat ile karşılaştırmayı falan mı? Ve bu soruyu cevaplamak için; Bazı insanlar tatillerde iyi filmleri hissettikleri için bu tür aşkları sevdikleri için yaparlar. Ne olduğunu görün ve keyfine varın çünkü. İyi hissettiren Noel filmlerine gelince, bu film birçok filmden daha iyi. Friends’e benzer bir şeye, tatiller eklenmiş faydalar hikayesini izleyen tipik bir romantik komedi. Kolay gidiş, eğlence ve iyi hisset Bundan daha fazlasını beklemeyin, bundan keyif alacaksınız


? Bir romcom olarak tamamen benzersiz veya taze olmak imkansız, her açıdan ölümüne oynandı, bu çoğunun bir karışımı. Karakterlerin kimyası iyiydi ama oyunculuk özellikle Jackson'ın altındaydı, aile ve arkadaşlar kesinlikle korkunç basmakalıp Amerikan aptallarıydı. Konuşmanın olduğu sahne, bir araya gelme, yanlış anlaşılma fazlasıyla tahmin edilebilir ve sadeydi. Aşırı komik değildi ama komik anları vardı, çok uzundu, üç saat gibi geldi. 


? Kalp kırıklığı yaşayan yirmili ve otuzlu yıllar için romantik bir komedi. Tatilleri geçirecek kimsesi olmayan, bir kadınla anne-babasının evine kadar eşlik eden ve kaosu serbest bırakan ve partilere birisiyle gelmeyen ve onu eski bir hizmetçi olarak etiketlemeye devam eden bir çocuk hakkında. Onlar tanışıp parti arkadaşı olmaya karar verene kadar, her türlü durumu açığa çıkarır. Her tür gibi tahmin edilebilir. Bu yaştaki insanlar için özel şakalar. Hafif cinsel dil ve hafif çıplaklık. Eğlenceli Kalite. Hafif şakalar ve alaylar.


? Bu film o kadar saçma, o kadar klişe ki, işe yaramasının tek yolu, oradaki tüm romantik komedilerin bir parodisi olması olurdu. Aksi takdirde, son zamanlarda izlediğim en kötü filmlerden biri. Hafif yürekli ve komik olan aptalca bir film bile değil. Burada komik anlardan başka hiçbir şey yok. Bu filmden geçen mesaj da korkunç, başka biri yoksa mutlu olamazsın. Karakterlerin sahip olduğu bu yapışkan, muhtaç boşluğu doldurmak önemli değil. 


? Yönetmen tamamen batırdı. Aslında bunda çok fazla komedi ya da komedi yok ve romantizm zorla itiliyor ama işe yaramıyor. Senaryo farklı insanlar tarafından parçalara ayrılmış gibi görünüyor ve doruk noktası en kötülerinden biri. Düşük bütçeli romantik televizyon filmleri bile daha iyidir. Emma Roberts tamamen yanlış oyuncu. Covid can sıkıntısı bile bu felaketi kurtarmak için yeterli değil.


Netflix Yapımı Holidate Filminin Oyuncuları ve Başrolü

Emma Roberts – Sloane

Emma Roberts Scream Queens, American Horror Story, Nerve ve Wild Child gibi yapımların yanı sıra 45’ten fazla yapımda rol almıştır. İlk kez polisiye filmi olan Blow’da oynadıktan sonra Nickelodeon televizyon kanalındaki komedi dizisi Unfabulous’da Addie Singer rolü ile kendini tanıttı. Şu an 29 yaşında.

Emma Roberts


Luke Bracey – Jackson

Monte Carlo, GI Joe: Retaliation, The November Man, Point Break ve Hacksaw Ridge gibi filmlerde ve Westside ve Home and Away gibi televizyon dizilerinde yaptığı çalışmalarla tanınan Avustralyalı bir aktör. 15’ten fazla yapımda parmağı var ve şu an 31 yaşında.

Luke Bracey


Kristin Chenoweth – Aunt Susan

50’den fazla film ve televizyon şovunda yer alan deneyimli aktördür. Bunlardan bazıları Pushing Daisies, The West Wing, RV, Rio2’dir. Kendini 1999’da You a Good Man, Charlie Brown’da ve Broadway’de Sally Brown rolü ile Tony ödülünü kazanarak tanıttı. Şu an 52 yaşında.

Kristin Chenoweth


Çıkış Tarihi: 28 Ekim 2020

Kategori: Romantik – Komedi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.