Yerli ve Yabancı En İyi Netflix Dönem Dizileri | 2024

Listemizde mutlaka izlenmesi gereken aksiyon, macera ve aşk dolu dönem dizileri yer alıyor. İşte tarihe kaynaklık eden en iyi dönem dizileri...
Yerli ve Yabancı En İyi Netflix Dönem Dizileri | 2024

Netflix'te İzlenmesi Gereken En İyi Dönem Dizileri Listesi

Netflix'in en dikkat çekici yapımlarından biri olan dönem dizilerini listeledik. Bu içeriğimizde romantizm, aşk ve savaş dolu en iyi dönem dizileri yer almaktadır. İşte mutlaka izlenmesi gereken en iyi ve en yeni dönem dizileri listesi...

1. Bridgerton 

Netflix Dönem Dizileri

Romandan esinlenen bu romantizm dolu dramada Bridgerton ailesine bağlı 8 kişinin yüksek sosyete içerisinde yaşadıkları maceralar dizide anlatılıyor. Kardeş olan 8 aile üyesi yüksek sosyetenin arasına karışarak gerçek aşkı bulabilmek için mücadele ediyorlar.

TürDramTarihRomantik
IMDb7,2
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenChris Van
Dusen
Shonda
Rhimes
Oyuncular Jonathan
Bailey
Phoebe
Dynevor
Simone
Ashley

2. Anne With an E 

Netflix Dönem Dizileri

Netflix'in en çok izlenen dönem dizilerinden biri olan Anne With an E'de yetim bir kızın hayata tutunma maceraları anlatılmaktadır. Yetimhaneden ayrıldıktan sonra evlenmemiş bir kadın ve bekar erkek kardeşinin yanına yerleşecektir. 

TürDram
IMDb8,7
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenMoira
Walley-Beckett
OyuncularAmybeth
McNulty
Lucas
Jade Zumann
Geraldine
James

3. Las Chicas Del Cable 

Netflix Dönem Dizileri

İspanyol yapımı en iyi diziler arasında yer alan Las Chicas Del Cable'de 1920'li yıllarda yaşanan tatlı bir hikaye konu edilmektedir. Ulusal telefon kurumunda çalışan kadınların biribirleri ile olan muhabbetleri, aşk ve iş hayatları tüm detaylarıyla dizide anlatılmaktadır.

TürDramTarihRomantik
IMDb7,6
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenGema
R. Neira
Ramón
Campos
 Teresa
Fernández-Valdés
OyuncularBlanca
Suárez
Yon
González
Ana
Fernández García

4. The Crown 

Netflix Dönem Dizileri

20. yüzyılın en dikkat çekici insanlarından biri olan II. Elizabeth'in gençliğini anlatan bu dizide genç kraliçenin aşk hayatına ve siyasi hükümdarlığına değiniliyor. 20. yüzyılın büyük olaylarına değinilen bu dizide Elizabeth'in yaptıkları ve yapacakları gözler önüne serilmiştir.

TürDramTarihBiyografi
IMDb8,6
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenPeter
Morgan
Stephen
Daldry
OyuncularOlivia
Colman
 Tobias
Menzies
Helena
Bonham Carter

5. Yunus Emre 

Netflix Dönem Dizileri

En çok izlenen dönem dizileri arasında yer alan Yunus Emre'de 1200'lü yıllarda yaşanan Moğol baskınları ve tasavvuf ehlinin yaşadıkları anlatılıyor. Moğol istilası ile birlikte yurdundan ayrılmak zorunda kalan Yunus Emre Anadolu'ya geçerek burada ilim tahsil etmeye çalışıyor.  

TürTarihBiyografi
IMDb8,0
Gösterim
Tarihi
2015
Yönetmen-
OyuncularGökhan
Atalay
Payidar
Tüfekçioğlu
Baran
Akbulut

6. The Last Kingdom 

Netflix Dönem Dizileri

The Last Kingdom dizisinde henüz çocukken Vikinglere esir düşen Uthred'in özgürlük ve topraklarını geri alma sevdası aksiyon dolu bir senaryoyla anlatılıyor. Bir cinayet sonrası yaşadığı yerden kaçmak zorunda kalan Uthred babasının topraklarına geri döner ve Büyük Alfred'den yardım ister.

TürDramTarih
IMDb8,4
Gösterim
Tarihi
2015
YönetmenStephen
Butchard
OyuncularAlexander
Dreymon
Emily
Cox
Millie
Brady

7. Diriliş Ertuğrul 

Netflix Dönem Dizileri

Gelmiş geçmiş en iyi Türk dizilerinden biri olan Diriliş: Ertuğrul'da 13 yüzyılda yaşayan Kayıların ve Ertuğrul Bey'in özgürlük mücadelesi anlatılmaktadır. Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Gazi'nin babası olan Ertuğrul Bey kahramanlıklarıyla devletin ilk tohumlarını atıyor. 

TürTarihSavaş
IMDb8,0
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenAtilla
Engin
Mehmet
Bozdağ
Eren
Sezer
OyuncularEngin Altan
Düzyatan
Kaan
Taşaner
Esra
Bilgiç

 

8. Marco Polo

Netflix Dönem Dizileri

Dünyaca ünlü gezgin Marco Polo'nun seyahatlerinin aktarıldığı bu dizide dönemim Çin hükümdarı Kubilay Han'ın sarayında geçen maceralar anlatılmaktadır. Sarayda yaşanılan aşk, ihtiras ve cinsel yaşama değinen dizi ünlü seyyahın hikayelerini gerçeğe en yakın bir biçimde aktarıyor.

TürDramFantastikTarih
IMDb8,0
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenJohn
Fusco
OyuncularLorenzo
Richelmy
Benedict
Wong
Chin
Han

9. Peaky Blinders

Netflix Dönem Dizileri

1919'lu yıllarda yaşayan ve İngiltere'nin en büyük mafya ailesi olmaya çalışan Peaky Blinders'lerin suç dünyasındaki ilerleyişi dizide anlatılıyor. Birmingham sokaklarında baş gösteren Tommy Shelby ve kardeşleri kısa süredesuç dünyasında isimlerini duyurmayı başarıyorlar.

TürDramTarihPolisiye
IMDb8,8
Gösterim
Tarihi
2013
YönetmenSteven
Knight
OyuncularCillian
Murphy
Helen
McCrory
Paul
Anderson

10. Vikings 

Netflix Dönem Dizileri

Vikings dizisinde ünlü savaşçı Ragnar Lothbrok'un çiftçilikten krallığa uzanan kan ve vahşet dolu mücadelesi konu edilmiştir. Denizlere açılarak büyük ganimetler kazanmak isteyen Ragnar kendine inananlarla birlikte önce yaşadığı toprakların sahibi olur. Sonrasında ise uzak diyarlara saldırılar düzenleyecektir.

TürMaceraDramTarih
IMDb8,5
Gösterim
Tarihi
2013
YönetmenMichael
Hirst
OyuncularKatheryn
Winnick
Travis
Fimmel
Gustaf
Skarsgård

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum