Netflix Dizisi Marco Polo Hakkında İnceleme

Bu Yazımızda The Weinstein Company yapımı olan Marco Polo adlı prodüksiyonu inceleyip oyuncu kadrosu, konusu, yapımcıları hakkında bilgi topladık. İşte detaylar.
Netflix Dizisi Marco Polo Hakkında İnceleme

Netflix Dizisi Marco Polo Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Yüzlerce farklı içeriği ile ün kazanmış olan Netflix’in tarihi bir belgesel tadında bizlere sunduğu Marco Polo adlı diziyi inceleyerek hala izlememiş olanlar ve izleyip etkisinden kurtulamayanlar için içerik haline getirdik.


1. 12 Aralık 2014 tarihinde yayın hayatına başlayan dizi 2 sezondan ve toplam 20 bölümden oluşuyor. Bir bölümü ortalama 1 saat olan dizi devam etmesede Netflix’te hala en çok izlenen yapımlar arasında olup %95 eşleşme almış.

marco-polo-01


2.  Macera – Drama ve Tarih karışımı olan kapak fotoğrafından bile hayranlık duygusu uyandıran dizinin oyuncu kadrosu ise şu şekilde; Lorenzo Richelmy (Marco Polo), Benedict Wong (Kubilay Han), Zhu Zhu (Kokachin), Remy Hii (Prens Jingim), Olivia Cheng (Mei Lin), Tom Wu (Hundred Eyes), Joan Chen (İmparatoriçe Chabi), Claudia Kim (Khutulun), Mahesh Jadu (Ahmed Fanakati), Uli Latukefu (Byamba), Rick Yune (Kaldı Khan), Ng Chin Han (Jia Sidao), Michelle Yeoh (Lotus), Amr Waked (Vice Regent Yusuf), Gabriel Byrne (Papa Gregory X), Ron Yuan (Prens Nayan), Oon Shu An (Jing Fei)

marco-polo-02


3. Bir Netflix dizisi olan Marco Polo’nun yayınlanan ilk fragmanı +2.000.000 kişi tarafından izlendi. Bu sebeple iyi bir isim yapan dizinin %95 eşleşme almasına şaşırmamak gerek.

marco-polo-03


4. Yöneticiliğini Daniel Minahan’ın üstlendiği dizinin zengin bir yapım yönetim kadrosu var; Elizabeth Sarnoff, John Fusco, Harvey Weinstein, Peter Friedlander, Blair Fetter, Bob Weinstein, Patrick Macmanus, Joachim Rønning, Espen Sandberg, Dave Erickson, David C. Glasser, Ben Silverman, Chris Grant

marco-polo-04


5. Bu yapım ilk olarak Starz bünyesinde geliştirilip Çin’de çekimlerin başarısız olması sebebiyle The Weinstein Company’ye geri gönderilerek elden çıkarıldı. Netflix’in diziyi beğenip tam 90 Milyon Dolara satın aldı ve Game Of Thrones’tan sonra dünyanın en pahalı yapımları arasına soktu ve 2014 Ocak’ta diziyi duyurdu.

marco-polo-05


6. Espen Sandberg ve Joachim Ronning’in başında durduğu iki pilot bölümüyle beğeni topladı ‘’The Wolf and the Deer’’ ve ‘’The Wayfarer’’. Dolu dolu bir çekim alanına sahip olan dizi Malezya, Kazakistan, Macaristan, Slovakya, İtalya ve Moğolistan bozkırlarında bir döngü şeklinde ele alındı.

marco-polo


7. Dövüş kareografileri için kullanılan dublör Ju Kun çekimden önce bindiği Malezya Havayollarına ait MH370 adlı seferin ortadan yok olmasıyla kayboldu ve dizinin olumsuzluklar serisi burada başladı.

marco-polo-


8. IMDB’den 62.255 kişinin verdiği oy ile 8.0 puana sahip olan ve bizce kaliteli bir dizi. Marco Polo Netflix Yayın Hizmetleri’nin distribütörlüğünü yaptığı prodüksiyon toplam 200 Milyon Dolar bütçeyle çekilip zarara uğradıktan sonra 1 Temmuz 2016 yılında yayın hayatına son verdi.

marcopolo


Netflix Dizisi Marco Polo Hakkında İzleyici Yorumları

👤 Marco Polo'nun Seyahatnamesi zaten abartılı olması ile bilinir. Şimdi siz zaten doğruluk derecesi düşük bir kitabı baz alarak bir film çekiyorsunuz neden iyice abartıyorsunuz? Bari kitabı birebir vermeye çalışsanız da doğruluğu azalmasaydı. İsimler dışında çoğu şey kurgu olması çok üzücü. Böyle bir çalışmayı Netflix değil de History Channel yapmış olsaydı kesinlikle daha başarılı olurdu ve dizi yarıda bırakılmaz devam ederdi. Kanıt isteyenler için ise Vikingler dizisi çok güzel bir örnek. Vikingleri History Channel çekiyor ve reytingleri ortada.


👤 Moğolların yükseliş devrin de Cengiz Hanın torunu Kubilay Hanın tüm çinin İmparatoru olmasını Polo ile dostluklarını, entrikaları, bol savaş ve acayip abartı Kung-fu dövüşleri arasında işleyen bir tarihi drama. Yavaş işlediği açık, pek eğlenceli karakterlerin olmaması, klişenin fazla aktif olması da sürükleyiciliğin pek olmamasını sağlamış. Yine de tarihe meraklıysanız kesinlikle ilgiyi hak eden bir yapım. Harcanan bütçelere göre çok daha iyi bir dizi olabilirmiş ki bu nedenle 2. sezonla birlikte dizi bitirildi.
10/7


👤 Tarih okuyan ve Tarih konulu film/dizi izlemeyi seven biri olarak söylemek isterim ki, çok güzel, akıcı ve görsel şölen denilecek kadar izlerken zevk aldığım nadir yapıtlardan biri olmuş. Moğolların yağmacı, istilacı özelliğine o kadar çok vurgu yapılıyor ki ondan başka bir şey düşünemez hale geldik diyebilirim. Farklı şeyler hakkında farklı düşünmeleri seviyorum. Onun içindir ki Kubilay ve Marco Polo hem oyunculuk bakımından hem de tarihi karakter bakımından çok iyiydi Tavsiye ederim...


👤 Ortalıktaki bir çok diziye göre başarılı, birden fazla iç içe geçmiş hikaye, kareografi, çekimler keyif veriyor. Fakat havada kalan bazı şeyler var; Moğolların bozkır kültüründen pek eser yok sanki adamlar Avrupalının orta Asya’da yaşayanı. Hayatı algılamayla ilgili farklılıklar vurgulanmamış, kadın erkek ilişkisi (çok eşlilik dışında) vurgulanmamış.
ayrıca Kubilay hanın imparatorluğu göze çarpmıyor, nerde o ihtişam? dev imparatorluk hissiyatı verilememiş, sanki adam Bolu beyi.


👤 Kesinlikle izlenmesi gereken dizi. Yarattıkları tarihi atmosfer müthiş, resmen orta Asya'da hissediyorsun. Oyunculuklar şahane. Tek eksik böyle bir dizide Moğolca, Çince diyaloglar olmalıydı. Karakterleri İngilizce konuşturmak yavan geliyor. Yine de dizi çok kaliteli tabi, özellikle Çin Seddi'ni aştıkları sahne ve savaşları müthişti. Jeneriği ayrı bir efsane zaten. 10 üzerinden 8 veriyorum ve devamını bekliyorum.


👤 Kubilay Han'ı bir adet Vakfıkebir odun ekmeğinin oynadığı dizi. Marco Polo’da, Kuzey Güney'de Kuzey'in ilk bölümlerdeki lavuk tipli hallerine benziyor. Adamlar dizi seti diye 13. yy. orta Asyasını yeniden inşa etmişler, her şey güzel. Yalnız Kubi'ye arada Lord denmesi kulak tırmalıyor. O dönem İngiltere'de yulaf tarlası sahiplerine bile Lord denirdi. Adam Hazar'dan Japonya'ya, Sibirya'dan Hindistan'a kadarki toprakların sahabı, Lord keser mi onu.


👤 Şimdi. Dizinin seyircilerden yüksek eleştirmenlerden düşük not almasının sebebi açık: İzlemesi zevkli, ama koftiden bir dizi. İzlemesi niye zevkli? Değişik bir atmosferde geçiyor, değişik kültürler, mekanlar, kostümler vesaire var ve muhteşem aktarılmış. Bunun yanında ufaktan tutarsızlıklar olsa da tarihi olaylar anlatılıyor, o da eğlenceli. . 


👤 Kesinlikle izlenmesi gereken dizidir. Hem konu hem çekimler hem de oyunculuk açısından gerçekten birinci sınıf bir dizi. Marco Polo'nun çizgisinin seyyahtan çok Han'ın baş danışmanı noktasına gelmesi tarihle alakasız ama sonuçta bu bir belgesel değil. Konuşmaların İngilizce olması da bence mantıklı. Zira bütün oyunculara Moğolca veya Çince konuşturmak ve bunu altyazıyla seyirlik hale getirmek hem işi zorlaştırır ve açıkçası izleyiciyi de yorar. Sonuçta adamlar bütün dünya izlesin diye dizi çekiyor ve eminim Amerika'da bu şekilde altyazı ile bir dizi çekilse izlenme oranlarını etkiler. Kısacası izleyin ve izlettirin.


Netflix Dizisi Marco Polo’nun Oyuncu Kadrosu ve Başrolü

Lorenzo Richelmy – Marco Polo

Netflix’in Orijinal dizisi Marco Polo’da başrolü oynayarak herkes tarafından tanınan oyuncu İtalyan kökenli bir aktördür. Marco Polo’da oynamadan önce İtalyan televizyonlarında birçok televizyon şovu ve filminde rol almıştır. Şu an 30 yaşında

Lorenzo Richelmy


Benedict Wong – Kubilay Han

49 yaşında olan İngiliz aktör Marco Polo dizisinde Kubilay Han’ı ve The Martian’da Bruce Ng’ye can vererek ün kazandı. Shang-Chi ve On Yüzük Efendisi adında çekimlerine başlanacak olan bir filmi varken En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülünde adaylığı bulunuyor.

Benedict Wong


Joan Chen – İmparatoriçe Chabi

45 ten fazla film, dizi ve televizyon şovlarında bulunan Çin kökenli Amerikalı oyuncu Joan Chen 1987 yapımı The Last Emperor filminde gösterdiği üstün başarıyla batılı yapımcıların dikkatini çekerek kariyerine farklı bir yön verdi. Şu an 59 yaşında

Joan Chen


Remy Hii – Prens Jungim

Spider-Man: Far From Home’de Brad Davis’i canlandıran ünlü oyuncu Avustralya kökenli olup 3 yıl boyunca Ulusal Dramatik Sanat Enstitüsüne katılarak çeşitli tiyatrolarda rol aldı. Bir Televizyon Dizisinde En İyi Erkek Oyuncu ödülüne adaylığı bulunan oyuncu şu an 34 yaşında.

Remy Hii


Yayın Tarihi: 12 Aralık 2014 – 1 Temmuz 2016

Kategori: Macera – Tarih – Dram

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.