Netflix Blood of Zeus Hakkında İnceleme

Dizi film içerikleri üzerine hazırladığımız listemizde yer alan ve Netflix’in en yeni yapımlarından bir tanesi olan Blood of Zeus animasyonunu inceleyerek sizler için içerik haline getirdik.
Netflix Blood of Zeus Hakkında İnceleme

Netflix Yapımı Blood of Zeus Dizisi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Bir Macera kurgu dizisi olan Blood of Zeus adlı yapımın konusunu, oyuncu kadrosunu, yapımcılarını ve hakkında bilinmesi gerekenleri NeOldu.com okurları için liste haline getirdik. İşte Blood of Zeus hakkındaki detaylar.


1.  Netflix’in distrübütörlüğünü yaptığı Blood of Zeus adlı çizgi dizi ilk olarak 27 Ekim 2020 tarihinde yayınlanmıştır. 1 Sezon 8 bölümden oluşan dizinin ortalama bölüm süresi 30 dakikadır.

Blood of Zeus


2. Yapımın fragmanı Netflix’in orijinal YouTube kanalında 5 Ekim 2020 yılında yayınlanmıştır. 4.744.277 kişi tarafından izlenen fragman izleyicide olumlu etki bırakmıştır.

Blood of Zeus1


3.  Dizi Immortals ve Death Note adlı yapımlarında da görev almış Charley Parlapandies ve yine aynı yapımlarda görev almış Vlas Parlapandies tarafından yazılmıştır. Dizinin yönetimini ise Storyboard sanatçısı olan Shaunt Nigoghossian üstlenmiştir.

Blood of Zeus2


4. Çıktığı günden beri büyük bir izleyici kitlesine ulaşan mitoloji dizisinin seslendirme kadrosunun bir kısmı şu şekildedir; Jason O’Mara (Zeus), Derek Philips (Heron – Zeus’un oğlu), Jessica Henwick (Alexia), Claudia Christian (Hera), Elias Toufexis (Seraphim), Adetokumboh M’Cormack (Kofi).

Blood of Zeus3


5. Netflix yapımı fantezi dizisinin odak noktası Yunan mitolojisi dünyasında geçer. Cennet ve Dünya’yı kurtarmaya çalışan Zeus’un yarı tanrı oğlu Heron’un etrafında döner.

Blood of Zeus4


6.  Bu macera dolu çizgi dizinin konusu ise Antik Yunan’da sıradan bir yaşam süren Heron’un kendisinin Zeus’un oğlu olduğunu öğrenmesiyle karmakarışık bir hal alır. Zeus’un oğlu olmasının yanı sıra kendinin bir görevi olduğunu keşfeden Heron Dünya’yı şeytani bir ordudan kurtarmak zorundadır. Kendini hiç tahmin edemeyeceği bir savaşın ortasında bulur.

Blood of Zeus5


7. Kısa süre içinde büyük bir ilgiye maruz kalan bu dizi IMDB’de 2135 kişinin verdiği oy ile 8,1 puan alarak yüksek denilebilecek bir puana sahip olmuştur. Dizi aynı zamanda Rotten Tomatoes’te %100 Google’de ise %95 eşleşme ve beğeni aldı.

Blood of Zeus6


Netflix Yapımı Blood of Zeus Hakkındaki İzleyici Yorumları

👤 Fragmanına bakılırsa oldukça iyi olacağa benzeyen Netflix animesi. Fragmanda hiç zenci olmaması beni büyük bir hayal kırıklığına uğrattı onu da eklemeden geçemeyeceğim, itiraf etmeliyim ki 1-2 Olimpos zencisi görmeyi umuyordum. umuyorum ki dizinin ilerleyen zamanlarında olay örgüsüyle hiç alakası olmayan birkaç zenci eklerler de bu ayıplarını telafi ederler, neredeyse izleme fikrinden vazgeçecektim yoksa. LoL


👤 Daha önce Castlevania gibi müthiş bir seri çıkarmış olan PowerHouse stüdyosundan çıkacak Netflix animesi. Hatırlatıcıyı açtık, heyecanla beklemedeyiz. Edit: az önce bitirdim. Umduğumdan da daha iyi çıktı. Mitoloji manyağının teki olarak bana görsel şölen yaşattı diyebilirim. Zeus, Ares ve Apollon çizimleri müthiş olmuş. Şu çizimlerle ve şu stüdyoyla Ragnarok konulu bir İskandinav mitolojisi serisi de yapılsa keşke, valla efsane olur.


👤 Yeni Netflix çizgi filmi (bkz: Toon) ve izlenesi, güzel bir animasyon. Şu haliyle bir anime değil, anime olmaya özenen sert ve kanlı bir 18+ çizgi filmdir. Sertlik isteyen ve sert anime nasıl olur diye merak eden Hellsing izleyebilir. Ayrıca cidden bir anime değildir. cartoon'dur veya 2d animasyon falan denebilir. Anime'nin ise kendine has çizim, motion ve renk kullanımları, senaryo, karakter vs konuları vardır. Biraz aşina olan için Amerikan akımı ve Japon akımı çizgi filmler çok farklıdır. Tıpkı Fransız ve Rus akımlarının da farklı akımlar olması gibi. 


👤 Dizi yavaş başlıyor ama bir şekilde sizi bağlamayı başarıyor ve daha sonra ne olacağını bilmek istemenizi sağlıyor. Bu seriye sadece bu nedenle başarılı diyeceğim, pek çok şov veya film sizi en baştan bağlamayı başaramaz. Dizi sonunda hızını kazanır ve daha iyi olmaya başlar ve son bölüm bir ŞOK! Bu dizi, bunda gereksiz klişe anlar olmadığını söyleyebilirim, hikaye her zaman konuya açık ve kısa. Blood of Zeus'u mükemmel bir ara sahne yapan da budur. PS, başlıkta gerçekten mitolojik olarak doğru olmadığını söylüyor.


👤 Animasyon hem bazı eleştirmenler için büyük bir sorun hem de diğerlerinin en sevdiği zevk gibi görünüyor. Bence bu, zaman zaman gereksiz / aceleye gelmiş gibi görünen animasyonla karşılaştırıldığında fantastik ve güzel. Arka planlarla çok ilgisi var. Bu yüzden, başka bir şey yaparken bu diziyi pasif bir şekilde izleyen biri ara sıra yukarı bakar ve güçlü bir skorla güzel arka planları görür. Destansı olduğunu düşünürken, aktif olarak dikkatini veren biri animasyondaki kusurları fark eder ve skoru öyle görürdü.     


👤 Tartışmasız 4 ana karakter ve 4+ yardımcı karakter var ve bu da kimseyi geliştirmemiş gibi görünen çok şeyle dolu. 8 bölüm 30 dakikalık uzuklukta düzgün bir şekilde gelişmek için çok fazla zaman var gibi görünüyor. Genel olarak, gelişim eksikliği nedeniyle anlamsız karakterler gibi hissettiren şeyler arasında nasıl parçalanıp bölündüğü için acı çeken bir hikayeydi. Bence bu hikaye, 2 saatlik bir film uzunluğuna, iki bölümlü bir "sınırlı seri" olarak kısaltılsaydı veya aynı zamanda hikayeyi ileriye taşıyacak şekilde daha az karakter geliştirmesi olsaydı ve bölüm başına daha fazla zaman verilseydi daha iyi anlatılabilirdi.


👤 Buraya, popüler "Castlevania" Netflix dizisinin arkasındaki yaratıcı güçlerin Blood of Zeus ile bunu tekrar yapıp yapmadığını öğrenmek mi istiyorsunuz? Kısa cevap, evet. Bu Castlevania kadar iyi mi? Hayır, ama kötüde değil. Castlevania arasındaki mesafe, kaliteli televizyon için hala çok yer bırakıyor. Karşılaştırmalar yeter, hadi Blood of Zeus'tan bahsedelim. Arka plan, Yunan mitolojisinin hayranlarının tanıyacağı benzerliklere açılıyor. Yarı tanrı kahraman dünyayı kurtarmak ve gerçek potansiyellerini fark etmek için yetiştirilmiş.


👤 Çok olgun hikaye, genel olay örgüsü ve kan kullanımı bu dizi için bir artıydı. Yunan mitolojisini anlatan bir yetişkin, sinemada son derece eksiktir ve sinemanın bu seviyelere taşındığını görmek rahatlatıcıdır. Bu seride hiç boşluk yok. Sizi doğrudan bir olay örgüsünden diğerine, neredeyse sonsuz bir ölümlü savaş, yıkım ve ihanet saldırısında götürür. Hikaye, Dünyevi ıvır zıvırlar hakkında olmaktan ziyade Olympus için oldukça hızlı bir şekilde savaşa doğru ilerlediğinden, muhtemelen bu hikayedeki insan emsallerinden daha fazla tanrılar etrafında dönüyor.


Netflix Yapımı Blood of Zeus Dizisinin Başrolleri ve Oyuncuları

Jason O’Mara – Zeus

İrlanda kökenli ünlü aktör OLAN Jason O’Mara kendini ABD kanalı In Justice, Life on Mars Terra Nova, Vegas ve Agents of SHIELD dizilerinde rol alarak tanıttı. En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dalında İrlanda Film ve Televizyon Ödülü’nü kazandı. 50’den fazla yapımda rol alan oyuncu şu an 48 yaşında.

Jason O’Mara


Derek Philips – Heron

Kendini NBC televizyon dizisi Friday Night Lights adlı yapımdaki Billy Riggins rolüyle tanıttı. Şu an 44 yaşında ve toplam 15 adet yapımda rol aldı.

Derek Philips


Jessica Henwick – Alexia

28 yaşındaki İngiliz aktris ve yazar olan Jessica Henwick kendini İngiliz televizyon dizisinde başrol oynayan ilk Doğu Asya kökenli oyuncu olarak tanıttı. Spirit Warriors’da rol aldı. Iron Fıst ve Defenders gibi MARVEL yapımlarında görev yapan oyuncunun 25’ten fazla prodüksiyonda rolü var.

Jessica Henwick


Çıkış Tarihi: 27 Ekim 2020

Kategori: Fantastik – Macera – Mitoloji – Animasyon – Aksiyon

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.