Dostluk Konulu 25 Netflix Arkadaşlık Filmi Önerisi | 2024

Bu içeriğimizde sizin için Netflix’te yayınlanan en iyi arkadaşlık filmlerini derledik. İşte izlenmesi gereken en iyi Netflix dostluk filmleri listesi.
Dostluk Konulu 25 Netflix Arkadaşlık Filmi Önerisi | 2024

En İyi Netflix Arkadaşlık Filmleri Listesi

Netflix dizi ve film izleme platformu yayınlanan dostluk konulu en iyi arkadaşlık filmlerini listeledik. Bu içeriğimizde sizin için arkadaşlık temasını işleyen güzel filmleri yer alıyor. İşte Netflix’te yayınlanan macera, komedi ve dram yüklü en iyi arkadaşlık filmleri.

1. Hollyblood

netflix arkadaşlık filmleri

Javi, sıradan hayatını okuluna yeni gelen Sara’dan hoşlanarak değiştirmeye başlar. Sara’nın ilgisini çekmek için elinden gelen her şeyi yaparken; Sara, Javi’nin bir vampir olduğuna kendisini inandırır. Ancak ikilinin de bilmedikleri bir şey vardır ki bulundukları lisede çok köklü bir kan emici topluluğu da yer edinmektedir.

TürKomediKorkuFantastik
IMDb4,2
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenJesus
Font
OyuncularOscar
Casas
Isa
Montalban
Jordi
Sanchez

2. Selam Yabancı

netflix arkadaşlık filmleri

Yanlışlık ile atılan bir mesaj ne kadar hayatınızı değiştirebilir ki? Filmimizde yanlışlıkla atılan bir mesaj efsaneleşen bir sanal arkadaşlığa dönüşür. Vale ve Alex, gerçek hayatta da tanışan ama birbirlerini sanaldan hiç tanışmıyormuş gibi bilen iki gençtir. Bu durum altında arkadaşlıkları her geçen gün büyüyerek romantik bir yakınlaşma haline gelmeye başlar.

TürRomantik
IMDb5,7
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenMaria
Torres
OyuncularAnnie
Cabello
Harold
Azuara
Estefi
Merelles

3. Ayrıcalık

netflix arkadaşlık filmleri

Henüz on yaşında olan Finn televizyon karşısında görmemesi gereken şeyleri görüyor. Henüz küçük olmasından dolayı ailesi onun gördüklerine inanmazken, yedi koca yıl sonra Finn bir gece ansızın geçmişte yaşadığı olayları tekrardan görmeye başlar. Şiddetli kabusları artarken, kendisi devasa bir çıkmaz içinde sürünmeye başlar.

TürKorkuGizem
IMDb4,7
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenFelix
Fuchssteiner
Katharina
Schöde
OyuncularMax
Schimmelpfennig
Lea van
Acken
Tijan
Marei

4. Moxie!

netflix arkadaşlık filmleri

Liselerde bulunan cinsiyetçi kuralları ve okuldaki saygısız erkek arkadaşları protesto etmek için bir devrim başlatmaya ne dersiniz? 16 yaşındaki Vivian bunu sizin yerinize gerçekleştiriyor. Lisesinde bulunan cinsiyetçi kıyafet kurallarından, koridorlarda meydana gelen tacizlerden ve futbol takımının ekstra ilgi almasından sıkılan Vivian her şeyi değiştirebilecek devrimin sonucunu alabilecek mi?

TürKomedi MüzikalDram
IMDb6,7
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenAmy
Poehler
OyuncularHadley
Robinson
Lauren
Tsai
Nico
Hiraga

5. Metalciyiz Biz

netflix arkadaşlık filmleri

Kendilerini yalnızca metal müzik ile ilgilendiren, okudukları okulda grup kurmak isteyen iki genç sizlerle. Hunter, sıkı bir şekilde metal müzik fanıdır. Hayatındaki en büyük hayali iyi bir müzik grubu kurup, ‘Grupların Savaşı’ isimli yarışmayı kazanmaktır. Bunun için en iyi arkadaşı Kevin ile bateri çalarak okul gruplarına katılacak bir basçı aramaya başlarlar. Peki, yarışmayı kazanabilecekler mi?

TürKomediMüzik
IMDb6,7
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenPeter
Sollett
OyuncularJaeden
Martell
Adrian
Greensmith
Isis
Hainsworth

6. Evinde Biri Var

netflix arkadaşlık filmleri

Küçük bir kasaba olan Nebraska’ya taşınan Makani, liseyi bitirmek dışında hiçbir şeyi hedeflemez. Yeni hayatına alışmaya çabalarken, okul arkadaşlarının arasında tüm okulun karanlık sırlarını dünyaya yaymak için hareket etmeye başlar. Bu maskeli stalker her gün Makari ve arkadaşlarını hedef alarak öldürmeye çalışır.

TürKorkuGizemGerilim
IMDb4,8
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenPatrick
Brice
OyuncularSydney
Park
Theodore
Pellerin
Asjha
Cooper

7. Geçen Yaz

netflix arkadaşlık filmleri

16 yaşına basmış olan Deniz için bu yaz diğerlerine göre çok farklıydı. Her yıl ailesinin yazlığına giderek tatilin keyfini çıkartan Deniz, gönlünü bu yaz Aslı’ya kaptırır. Aslı ile yakınlaşmak için büyük mücadeleler veren Deniz, yakışıklılığı ile ün salmış olan Burak’ın da Aslı’dan hoşlandığını fark eder.

TürDramRomantik
IMDb6,3
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenOzan
Açiktan
OyuncularFatih Berk
Sahin
Ece
Çesmioğlu
Halit
Özgür Sari

8. Dude 

netflix arkadaşlık filmleri

Lisenin bitmesine son iki hafta kaldıktan sonra yaşadıkları sıkıntılar ve sevdiklerinin ölümü ile baş başa kalan 4 genç, bu yaşadıkları trajediler ile mücadele etmeye çalışır. Bu dört yakın arkadaş en kısa sürede hayatlarını düzene sokabilmek için ellerinden ne geliyorsa yapmaya hazırdırlar. Dram dolu sahneleriyle hepimizi etkileyen bu yapım en iyi Netflix’te yayınlanan en iyi dostluk filmleri arasındadır. 

TürKomediDram
IMDb5,1
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenOlivia
Milch
OyuncularLucy
Hale
Austin
Butler
Alexandra
Shipp

9. Tall Girl 

netflix arkadaşlık filmleri

Okulundaki herkesten uzun boylu olan Jodi, bu durumu yüzünden her zaman çevresi tarafından dışlanmıştır. Kendini kambur durarak daha kısa göstermeye çalışan bu genç kız bir gün kendisinden daha uzun birini görür. Jodi, çocuğu gördüğü anda etkilenen ondan etkilenir ve onunla konuşmak ister. Stig adlı bu çocuk diğer kızlarında dikkatini çektiği için Jodi’nin işi kolay olmaz. Özgüvenine güvenmeyen Jodi bu durumdan vazgeçmek ister ve fakat kız kardeşinin yardımı ile daha farklı biri olur. Güzel hikayesi ve kaliteli oyunculuk sergileyen aktörlere sahip olan bu yapım güzel arkadaşlık filmlerinden birisidir.

TürKomedi Romantik
IMDb5,1
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenNzingha
Stewart
OyuncularAva
Michelle
GriffinGluckLuke
Eisner

10. Rim of the World 

netflix arkadaşlık filmleri

Birbirinden farklı karakterlere sahip olan dört genç, eğlenebilmek için güzel bir yaz tatili ayarlarlar. Bir süre sonra Dünya’nın uzaylılar tarafından istila edildiğini öğrenen gençler, kendilerini ve dünyayı korumak için onlara verilen bir anahtarın gizemini çözmeye çalışır. Onlara yol gösterecek bir yetişkin olmadığı için kendi başlarına bu zorlu hayat koşullarında korkularını bir kenara atan gençler, kendilerini çetin bir savaşın içinde bulurlar.

TürAksiyonMaceraKomedi
IMDb5,2
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenMcg
OyuncularJack
Gore
Miya
Cech
Benjamin
Flores Jr.

11. Tatsız Tatil 

netflix arkadaşlık filmleri

Amy yakın arkadaşı olan Rebecca’nın doğum gününü kutlamak için eski dostlarını çağırır. Grup, güzel bir tatilde Rebecca’nın doğum gününü kutlar. Tatil ilk başlarda çok güzel gitmektedir. Fakat aldıkları alkol yüzünden geçmişte yaşadıkları kötü olaylar tekrar gün yüzüne çıkar. Gayet iyi giden tatil bu tatsız olaylar yüzünden değişik bir hal alır. Dikkatleri üzerine çeken hikayesi ve güzel temposu sayesinde çok sevilen bu yapım 2019 yılının ses getiren filmlerinden birisi olmuştur.

TürKomedi
IMDb5,4
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenAmy
Poehler
OyuncularAmy
Poehler
Maya
Erskine
Maya
Rudolph

12. Someone Great

netflix arkadaşlık filmleri

Müzik muhabiri olmak isteyen genç kadına reddedemeyeceği bir teklif gelir. Bu teklifi gerçekleştirebilmesi için San Francisco’ya taşınması gereken bu kadının dokuz yıllık sevgilisi uzaktan ilişki istemez. Janny, bunun sonucunda sevgilisinden ayrılmak zorunda kalır. Jany, hayalindeki iş için San Francisco’ya gitmeden önce moralini toparlamaya çalışır ve bunun için arkadaşları ile birlikte son bir maceraya atılır. Komedi dolu sahneleri sayesinde çok sevilen bu yapım en iyi Netflix arkadaşlık filmleri arasında yer almaktadır.

TürRomantikKomedi
IMDb6,2
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenJennifer
Kaytin Robinson
OyuncularGina
Rodriguez
Lakeith
Stanfield
DeWanda
Wise

13. Veronica 

netflix arkadaşlık filmleri2

Babasını kaybeden genç kız evde kardeşlerine bakmak zorunda kalır. Babasının ölümü genç kızı çok üzmüştür. Bunun üzerine genç kız arkadaşları ile birlikte okulda babasının ruhunu çağırmaya çalışır. Ruh çağırmadan sonra eve dönen kız oturduğu binaya kötü bir varlığın girdiğinden şüphelenir. Güzel hikayesi ve kaliteli oyunculuk sergileyen aktörlere sahip olan bu film izleyicileri tarafından çok beğenilmiştir.

TürKorku
IMDb6,
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenPaco
Plaza
OyuncularSandra
Escacena
Bruna
González
Claudia
Placer

14. The Ritual

netflix arkadaşlık filmleri

Yakın arkadaşlarını kaybeden dört eski arkadaş tekrar bir araya gelerek İsveç’in vahşi doğasında yürüyüşe çıkarlar. Yolculuktan sonra geri dönmeye çalışan bu grup yanlış yoldan sapar ve ormanın karanlık ve gizemli bölgesine adım atarlar. Yollarını bulmaya çalışan arkadaşları her daim takip eden bir yaratık vardır. Dikkatleri üzerine çeken hikayesi sayesinde bu yapım 2017 yılının ses getiren filmlerinden birisi olmuştur.

TürKorkuGerilimGizem
IMDb6,3
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenDavid
Bruckner
OyuncularRafe
Spall
Rob
James-Collier
Arsher
Ali

15. Hustlers 

netflix arkadaşlık filmleri

Zor bir durumda olan striptizci ve onun hocası ekonomik kriz sırasında Wall Street’te çalışan zengin müşterilerinden faydalanmak için onlara şantaj yapmaya karar verir. Bunu gerçekleştirmek için çok çabalayan iki striptizci bu uğraşlarının karşılığını alacaklardır. Oyuncuları arasında Jennifer Lopez’in yer aldığı bu yapım en iyi Netflix arkadaşlık filmleri arasındadır.

TürKomediDram
IMDb6,3
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenLorene
Scafaria
OyuncularConstance
Wu
Jennifer
Lopez
Julia
Stiles

16. A Walk in the Woods 

netflix arkadaşlık filmleri

Çok uzun bir süredir yolculuğuna çıkmayan Bill bunun artık sona ermesini ister. Yapacağı yolculuğu araştıran adam 5 ay sürecek uzun bir yürüyüşe atılmak ister. Bunca yolu kendi başına gideceğine cesaret edemeyince kendine bir yol arkadaşı aramaya başlar. Aradığı herkes Bill’in bu teklifini geri çevirir. Ümidini tam kesecekken eski bir dostu onu arar ve onunla birlikte geleceğini söyler. Güzel hikayesi ve kaliteli oyunculuk sergileyen aktörlere sahip olan bu film zaman ayrılması gereken yapımlardan birisidir.

TürDramKomediMacera
IMDb6,3
Gösterim
Tarihi
2015
YönetmenKen
Kwapis
OyuncularRobert
Redford
Nick
Nolte
Emma
Thompson

17. All Together Now 

netflix arkadaşlık filmleri

Amber, annesinin erkek arkadaşı tarafından evden kovulur. Bunun üzerine Amber, annesi ve köpekleri ile bir otobüste yaşamaya başlar. Amber, bu zorlu günleri atlatabilmek için okul hayatında başarılı olmayı amaçlar. Genç kız, kendisinin ve alkolik annesinin hayatını ancak bu şekilde düzene sokabileceğine inanır. 2020 yılının ses getiren yapımlarından birisi olmayı başaran bu filmin dikkatleri üzerine çeken hikayesi ve güzel temposu vardır. Yapım hakkında daha detaylı bilgi almak istiyorsanız "All Together Now Film İncelemesi" linkine tıklayabilirsiniz.

TürKomediDram
IMDb6,4
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenBrett
Haley
OyuncularAuli'i
Cravalho
Carol
Burnett
Justina
Machado

18. The BFG 

netflix arkadaşlık filmleri

Bir sevimli dev kendisinin artık insanları yemeyeceğini söyledikten sonra kendi türünden dışlanır. Yetimhaneden küçük bir kız ile tanıştıktan sonra diğer devlerin onu yememesi için onu korumaya başlar. Bu küçük kızı vahşi dünyanın altında kalmaması için onu büyütmeye ve eğitmeye odaklanan bu dev işinin gerçekten çok zor olduğunu bilmektedir. Sahiplenme duygusunu iliklerimize kadar hissettiren bu yapım en iyi Netflix arkadaşlık filmleri arasında yer almaktadır.

TürFantastikMaceraAile
IMDb6,4
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenSteven
Spielberg
OyuncularMark
Rylance
Ruby
Barnhill
Penelope
Wilton

19. Nerve 

netflix arkadaşlık filmleri

İnternette yayınlanan doğruluk mu cesaret mi oyununa katılan lise son öğrencisi Vee cesareti seçer. Vee, bu sanal gerçeklik oyununda zaman geçtikçe kendi adımlarının başkaları tarafından kontrol edildiğini fark eder. Bu durumdan tek çıkış yolu ise oyunu kazanmak olacaktır. Dikkat çekici bir konusu bu yapım gerilim türündeki kaliteli filmlerden birisidir.

TürGerilimAksiyon
IMDb6,5
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenAriel
Schulman
Henry
Joost
OyuncularEmma
Roberts
Dave
Franco
Emily
Meade

20. Nedimeler 

netflix arkadaşlık filmleri

Annie, bir gün en iyi arkadaşı olan Lillian’ın nişanlandığını öğrenir. Lillian kendisinden baş nedime olmasını istemektedir. Annie gelen bu teklifi kabul eder fakat bir sorunu vardır. Diğer nedimeler ile rekabet içerisinde olan Annie, en yakın arkadaşının büyük gününü mahvetmemek için elinden ne geliyorsa yapar. Dikkatleri üzerine çeken hikayesi ve güzel temposu sayesinde bu film 2011 yılının ses getiren yapımlarından birisi olmuştur.

TürRomantikKomedi
IMDb6,8
Gösterim
Tarihi
2011
YönetmenPaul
Feig
OyuncularKristen
Wiig
Rose
Byrne
Maya
Rudolph

21. Love, Rosie 

netflix arkadaşlık filmleri

5 yaşlarından beri birbirlerinin en iyi dostu olan Rosie ve Alex, çok samimi arkadaşlardır. Bu ikili hiçbir zaman birbirlerine sevgili veya aşk gözüyle bakmamışlardır. İkili, 18 yaşında yaptıkları seçimlerin sonucunda birbirlerinden uzaklaşmak zorunda kalır. Fakat aralarına kilometrelerce mesafe bile girse ikili geçmişteki yaşadıklarını ve anılarını hiçbir zaman unutmamışlardır. Romantik sahneleriyle hepimizi etkileyen bu yapım en iyi Netflix arkadaşlık filmleri arasında yer almaktadır.

TürRomantikKomedi
IMDb7,2
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenChristian
Ditter
OyuncularLily
Collins
Sam
Claflin
Christian
Cooke

22. Okja 

netflix arkadaşlık filmleri

Okja isimli bir sevimli hayvan ile Mija adlı kız birlikte çok güzel bir 10 yıl geçirmişlerdir. Okja’nın peşinde olan bir uluslararası şirket, hayvanın üzerinde deney yapmak ve insanlara göstermek için hayvanı kaçırırlar. Bu duruma çok üzülen Mija, çok sevdiği hayvanı kurtarmak için uzun bir yolculuğa çıkar. Bu yolculukta kızın önüne kötü niyetli insanlar çıkar. Mija olanları bu insanlara anlatır. Bu kapitalist grup Okja’yı kendi çıkarları için kurtarmaya çalışacaklardır. Mija’nın kurtarma görevi bu yüzden daha da zorlu bir hal alır. 2017 yılının ses getiren filmlerinden birisi olan bu filmin dostluk temasının kaliteli yapımlarından birisidir.

TürBilim KurguMaceraDram
IMDb7,3
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenBong
Joon Ho
OyuncularSeo-Hyun
Ahn
Tilda
Swinton
Jake
Gyllenhaal

23. It 

netflix arkadaşlık filmleri

7 genç, hayatlarındaki sorunlar ile baş etmeye çalışırken bir de kasabadaki çocukların kaçırılması haberini duyar. Hem okuldaki sorunlar ile hem de ergenlikle uğraşan bu 7 genç çocuğa korkutucu bir palyaço musallat olmaya başlar. Bu arkadaşlar artık diğer sorunları bir köşeye koyacak ve karşılarına çıkan bu palyaço karşısında hayatta kalma mücadelesi vereceklerdir.

TürKorkuGerilim 
IMDb7,3
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenAndy Muschietti
OyuncularBill SkarsgårdJaeden MartellFinn Wolfhard

24. Can Dostum 

netflix arkadaşlık filmleri

Zamanında zengin bir iş adamı olan Phillippe, yamaç paraşütü sırasında kötü bir kaza geçirir ve felç olur. Boynundan aşağısını kullanamaz hale gelen bu aristokrat hapishaneden yeni çıkmış Driss’i kendisinin bakımını üstlenmesi için yanına alır. İkili bundan sonra hayatı iyisi ve kötüsüyle birlikte yaşayacaklardır. Güzel bir hikayeye ve kaliteli oyunculuk sergileyen aktörlere sahip olan bu film izleyenleri tarafından çok sevilmiştir.

TürDramKomedi
IMDb8,5
Gösterim
Tarihi
2011
YönetmenEric
Toledano
Olivier
Nakache
OyuncularFrançois
Cluzet
Omar
Sy
Anne
Le Ny

25. Esaretin Bedeli 

netflix arkadaşlık filmleri

Başarılı bir bankacı olan Andy, karısını ve onun sevgilisini öldürmek suçundan ömür boyu hapis cezası alır. Shawsank Hapishanesine gelen Andy etrafındaki kötülüklere rağmen iyimser ve umutludur. Kendisinin bu bakış açısını etrafına da yansıtan genç adam hapiste bir arkadaş edinecektir. Onun böylesine hayata bağlı olması etrafındaki insanları etkilemeye yeterli olacaktır. Sıra dışı hikayesi ve kalitesi sayesinde çok sevilen bu yapım en iyi Netflix arkadaşlık filmleri arasında yer almaktadır. Yapımda yer alan çoğu kişinin bilmediği bilgileri öğrenmek istiyorsanız "Esaretin Bedeli Filmindeki Gözden Kaçanlar" içeriğimize göz atabilirsiniz.

TürDram
IMDb9,3
Gösterim
Tarihi
1994
YönetmenFrank
Darabont
OyuncularTim
Robbins
Morgan
Freeman
Bob
Gunton

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.