Nesrin Ulema Kimdir

25. Dönem Adalet ve Kalkınma Partisi 2. Bölge İzmir Milletvekili olan Nesrin Ulema, 1971 yılında Çankırı'da doğmuştur. Babasının adı Enver, annesinin adı Ayşe'dir.
Nesrin Ulema Kimdir

Nesrin Ulema Biyografisi

Nesrin Ulema’nın Eğitim ve Çalışma Hayatı

1993 yılında Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesinden mezun olduktan sonra İzmir’in Bornova ilçesinde Eczacı olarak meslek hayatına atıldı. 

2002 yılında kuruluşunun ardından AK Parti’de aktif siyasete katıldı. AK Parti İzmir İl Yönetim Kurulu Üyeliği ve Kadın Kolları İzmir İl Başkanlığı görevlerinde bulunan Ulema, 12 Haziran 2011 Milletvekili Genel Seçimlerinde İzmir Milletvekili seçildi. 

24. Dönem TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu Üyesi ve Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi olan Ulema, AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcılığı görevini de yürüttü.

Türk Eczacılar Birliği, İzmir Eczacılar Odası, EDAK Ecza Kooperatifi, İzmir Eğitim Gönüllüleri Derneği, Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) gibi çok sayıda sivil toplum kuruluşunun üyesi oldu.

25.  Dönem Genel Seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi 2. Bölge İzmir Milletvekili olarak meclise yeniden giren Nesrin Ulema, 26. Dönemde yapılan seçimlerde meclise girememiştir. 

Ulema, evli ve iki çocuk annesidir.

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.