Neslişah Alkoçlar Kimdir

Sporculuğun yanı sıra televizyon sunuculuğa da yapan Neslişah Alkoçlar, 2 Aralık 1988 tarihinde İzmir’de dünyaya geldi.
Neslişah Alkoçlar Kimdir

Neslişah Alkoçlar’ın Biyografisi

Eski sinema oyuncusu Gülşah ve Ender Alkoçlar’ın kızı, Selim Soydan ve Hülya Koçyiğit'in ise torunudur. Eğitimine ilk olarak Bursa’da başladı ancak sonrasında İstanbul’da devam etti. Sonraki yıllarda ise İngiltere’ye giderek Somerset Te Millfield Koleji’nde okudu.

Liseyi bitirdikten sonra Londra’da bulunan Westminster Üniversitesi’ne gitti ve Uluslararası İşletme Bölümü’nde lisansını tamamladı. Üniversite eğitimini aldığı yıllarda spora ilgi duydu ve voleybol okul takımında oynadı.

Eğitimini aldığı dönemde her yaz Doğan Holding’e ait medya kuruluşlarında reklam ve satış alanında staj yaptı.

Neslişah Alkoçlar, ailesinin sahibi olduğu Alkoçlar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi olarak da görev almaktadır.

Voleybola veda ettikten sonra sporun farklı bir dalı olan kayakçılığa başladı. Türkiye Şampiyonası’nda birinciliği bulunmaktadır. Aynı zamanda Türkiye'yi aynı anda olimpiyatlarda 2 dalda temsil eden ilk bayan kış sporcusudur.

Neslişah Alkoçlar, 2011 yılında Doğan Yayın Holding’e bağlı CNN TÜRK televizyonunda spor haberlerini sunmaya başladı. Bu süre içerisinde usta oyuncu Can Gürzap’tan diksiyon dersleri aldı.

 

Özel Hayatı

Neslişah Alkoçlar, 2009 yılında ilk evliliğini Batu Aksoy ile yaptı ve çift 2010 yılında boşandı.

2014 yılında ise ünlü oyuncu Engin Altan Düzyatan ile dünya evine girdi. 2016 yılında çiftin Emir isminde erkek çocuğu oldu.

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.