Neşe Erberk Kimdir

Kurduğu fotomodel ve mankenlik ajansı ile tanınmaya başlayan Neşe Erberk, 14 Ekim 1964’te İstanbul’da dünyaya geldi.
Neşe Erberk Kimdir

Neşe Erberk Biyografisi

Ailesi Selanik göçmeni olan Neşe Erberk, lise eğitiminden sonra Boğaziçi Üniversitesi’nde İşletme eğitimi aldı. Gençlik dönemlerinde mankenlikten önce profesyonel olarak voleybol oynadı. 1983’te katıldığı güzellik yarışmasının sonucunda Türkiye Güzellik Kraliçesi seçildi. Mankenlik yaptığı dönemlerde aynı zamanda reklam filmlerinde de yer aldı. 1989’da özel olarak Amerika’ya çağrıldı ve mankenlik yapmaya başladı. İlk evliliğini 1990’da Yakup Erden ile yaptı. İkinci evliliğini ise Ayk Gurdikyan ile yaptı. Bu evliliğinden üç kızı dünyaya geldi. Evliliği 2008’de son buldu. 

Neşe Erberk, mankenlik kariyerinin en başarılı noktasında kendine mankenlik, foto modellik ve oyunculuk ajansı kurdu. Dila Danışman, Ezgi Eyüboğlu, Tuğba Özay, Taha Özakıncı gibi oyuncularla çalıştığı birkaç isimden birisi. 1997’de aynı zamanda mankenlik okulu kurdu. Manken olmak isteyen gençlere, kendi bünyesinde yer alan hocalarla eğitim vermekte. 2001’de ise Jolly Full House isimli yetenek geliştirme merkezini hizmete açtı. Çocuklara çok ufak yaşlarda itibaren eğitim vermek isteyen anaokulu zamanla ailelerin özellikle talep ettiği okullardan birisi oldu. 

Neşe Erbek eğitim alanında yenilikler yapmaya devam etmek adına 2002’de Neşe Erberk İlkokulu’nu kurdu. Okul, çocuklara temel eğitimlerin yanı sıra sosyal alanda da eğitimler vermeyi amaçlıyor.  İlkokulun, İstanbul’da 9, diğer illerde ise 17 şubesi bulunmaktadır. Okullar da, servis, yemek, sağlık ve güvenlik alanında ailelerin beklentisini karşılayabilecek boyutta. 

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.