Neşe Baykent Kimdir

Kamera karşısına ilk kez Yeraltında Dünya Var isimli dizi ile geçen Neşe Baykent, 2 Haziran 1975'te İzmir'de dünyaya geldi.
Neşe Baykent Kimdir

Neşe Baykent Biyografisi

İzmir'de dünyaya gelen Neşe Baykent, lise eğitiminden sonra Hacettepe Üniversitei'nde tiyatro üzerine eğitim aldı. Mezun olduktan sonra oyunculuğa başlaya Neşe Baykent, kamera karşısına ilk kez Yeraltında Dünya Var isimli dizi ile geçti. Ardına pek çok dizi ve filmde rol almaya başlayan Neşe Baykent, günümüzde Kara Sevda isimli dizide Vildan karakterini canlandırmaktadır. 

 

2001'de Şellale isimli filmde yer aldı. Film, Antakaya'da yaşanan bir olayın döneminde siyasi koşullarını ve sonrasında yaşananları anlatıyor. Filmin başrollerinde ise Hülya Koçyiğit, Aykut Oray, Nurgül Yeşilçay, Fikret Kuşkan Tuncel Kurtiz ve Ege Aydan yer aldı. 2008'de ise Unutma Beni isimli dizide Mehtap karakterini canlandırdı. Dizi, birbirlerine kavuşamayan iki insanın yıllarca yaşadıklarını anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Osman Karakoç, Uğur Çavuşoğlu, Didem Özkavukçu, Şahap Sayılgan ve Eren Oray yer aldı. 

nesee.jpg

2013'te Beni Deli Etme isimli dizide yer aldı. Dizi, küçük bir ailesi olan ve sorunları hiç bitmeyen psikolog Engin'in yaşadıklarını eğlenceli bir şekilde anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Alpay Ulusoy, Ayşe Berna Konur, Ünsal Coşar, Deniz Sipahi ve Nora Tokhosepyan yer aldı. 2015'te ise Kara Sevda isimli dizide Vildan karakterini canlandırdı. Dizi, yıllar önce ayrılmak zorunda kalan bir çiftin yaşadıklarını anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Kaan Urhancıoğlu, Burak Özçivit, Neslihan Atagül, Zerrin Tekindor ve Burak Sergen yer aldı. 

 

Yer Aldığı Dizi ve Filmleri

  • Kara Sevda-2015
  •  Beni Deli Etme-2013
  •  Beni Affet -2011
  • Deniz Yıldızı-2013
  • Unutma Beni-2008
  •  Kınacılar Konağı-2008
  •  Şellale-2001
  •  Yeraltında Dünya Var-2001

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.