Nergis Öztürk Kimdir

Yönetmenliğini Zeki Demirkubuz’un yaptığı Kıskanmak isimli dizi ile dikkatleri üzerine çeken başarılı oyuncu 25 Mayıs 1980’de İzmit’te dünyaya geldi.
Nergis Öztürk Kimdir

Nergis Öztürk Biyografisi

Annesi öğretmen babası da elektrik teknisyeni olan ünlü oyuncu, Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü’nden mezun olmuştur. Aynı zamanda Bahçeşehir Üniveritesi’nde İleri Oyunculuk Bölümü’nde Yüksek Lisans yapmıştır. Sinemaya Hacivat ve Karagöz Neden Öldürüldü? isimli filmle başladı. Nergis Öztürk kendisi gibi oyuncu olan Cemal Toktaş ile evlendi.

Kızlar Yurdu, Körfez Ateşi, Barda isimli film ve dizilerde rol aldı. 2007’de yayınlanmaya başlayan Karayılan isimli dizide Sona karakterini canlandıran Nergis Öztürk, dizinin ardından birçok dizide rol aldı. 2009’da vizyona giren Kıskanmak isimli filmle yıldızı parlayan Öztürk, Seniha isimli karakteri canlandırdı. Filmde Öztürk’ün yanı sıra, Berrak Tüzünataç, Serhat Tutumluer ve Bora Cengiz yer aldı. Film, isminden de anlaşılacağı gibi kıskanmak üzerine. Filmde genç ve güzel kadının eşini aldatması ve eşinin kıskançlıkla cinayet işlemesini anlatıyor. Bu filmle Nergis Öztürk, Antalya Altın Portakal Film Festivali’de En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nün sahibi oldu. 2012’de vizyona giren, Yönetmenliğini yine Zeki Dermirkubuz'un yaptığı Yeraltı isimli filmde de rol aldı.

TRT’de yayınlanmaya başlanan Böyle Bitmesin isimli dizide Nisa Komiser karakterini canlandırdı. Bakanlık büyesinde yer alan evlilik danışmanlığı bürosunda çalışan Nazlı, Nisa ve Yusuf’un maceralarının anlatıldığı dizide başrolü Nergis Öztürk, Cemal Toktaş ve Yeliz Kuvancı paylaşıyor.

 

NeOldu.com / Özel Haber

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.