Nepal’de Gezilmesi Gereken Yerler

Dünya’nın en yüksek dağının yer aldığı Nepal’de gezilip görülmesi gereken bi sürü şey var. Gelip gördüğünüz zaman bu küçük ama birçok özelliği bulunan ülkeyi çok seveceksiniz. Nepal’e geldiğinizde mutlaka görmeniz gereken harikalar;
Nepal’de Gezilmesi Gereken Yerler

Dünyanın çatısı olarak bilinen, en yüksek noktasının bulunduğu Everest’in zirvesi Nepal sınırları içerisindedir. Oldukça farklı yapıları bir arada barındıran ve insanın nefesini kesecek doğa harikalarına tanıklık edeceğiniz bir ülkedir. İşte bu küçük ama birçok şeyi barındıran ülkeye geldiğiniz zaman görmeniz gereken başlıca yerler şunlardır;

Katmandu Vadisi

katmandu

Katmandu, Nepal’in başkentidir ve geldiğiniz zaman burada bulunan havaalanında iniş yapacak ve ilk olarak burayı gezme fırsatını yakalayacaksınız. Katamandu, oldukça yiyecek ve konaklama açısından uygun fiyatlar sunuyor.

Everest Dağı- Tırmanış/Trekking

everest dağı

Nepal’e geldiğiniz zaman birçok seçenekle karşılaşacaksınız. Everest dağına ve diğer olağan üstü doğa harikalarına trekking yapmak istiyorsanız, gittiğiniz zaman bu işle uğraşan bir çok şirketle karşılaşacaksınız ve Trekkingler 4 ile 30 gün arasıdır. Seçeceğiniz program dahilinde trekkingle bu heyecanı yaşayabilirsiniz. Hiç görmediğiniz hayvanları yakından görebilir, yüksek dağlara uzun uğraşlar sonucu tırmanabilirsiniz. Eğer heyecanı seviyorsanız mutlaka Nepal’e gelmelisiniz.

Pokhara

pokhara

Nepal’in üçüncü büyük şehri olan Pokhara trekking yapmak için başlangıç noktası sayılıyor. Katmandu’dan Pokhara’ya ulaşım 15 dakikada bir kalkan otobüslerle yaklaşık 6-7 saat sürüyor. Doğa harikalarıyla insanı büyüleyen Pokhara özellikle de yeşil doğası ve gölleriyle meşhur. Göl, orman ve huzurun birleştiği bir adres olan Pokhara gezilip görülmesi gereken yerler arasında yerini alıyor.

Chitwan National Park

chitwan parkı

1973 yıllarında Nepal’de kurulan ilk milli parktır ve UNESCO Dünya Kültür Mirasları listesinde yerini alıyor. Bengal kaplanlarının ve tek boynuzlu gergedanların yaşadığı son yerlerden biridir. Konaklama imkanlarının olduğu ve birçok güzelliği barındıran bu yerde doğayla iç içe, ömrünüzde göremediğiniz birbirinden farklı hayvanları yakından görme fırsatı elde edeceksiniz.

Budanın Doğduğu Yer- Lumbini

lumbini tapınağı

Buda’nın doğup 23 yaşına kadar kaldığı Lumbidi Budizm için en kutsal noktalar arasında yerini alıyor. UNESCO Dünya Kültür Miraslar arasında yerini alıyor. Dünya’nın birçok yerinde Budistler buraya gelip tapınak yapmışlardır. Burada hiçbir otel, restoran tarzı yerler bulunmamaktadır. Bu kasaba başkent Lumbini’ne 11 saatlik uzaklıkta yer alıyor.

Özetle;

Geleneklerin ve kutsallığın bütünleştiği Nepal’de farklı renklerden insan ve ömür billah görmediğiniz yapılar göreceksiniz. Hep aynı yerler görmek için hayal kuracak değiliz ya biraz da görmediğimiz yerlerin hayalini kuralım. Unutmayalım birbirinden farklı yapıları görerek hayal yapınız, dünyanız ve ufkunuz çok genişleyecektir.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.