Nenad Krstic Kimdir

Nenad Krstic, 25 Temmuz 1983’de eski Yugoslavya yeni Sırbistan’ın Kraljevo kentinde doğan basketbolcudur. 2,13 cm boya sahip olan basketbolcu, oynadığı takımlarda pivot pozisyonunda görev almaktadır.
Nenad Krstic Kimdir

Nenad Krstic Biyografisi

Nenad Krstic’in Kulüp Kariyeri

Nenad Krstic, basketbol kariyerine ilk olarak KK Partizan takımında 2001 yılında başladı. 3 sezon forma giydiği takımında ilk olarak Sırbistan Basketbol Ligi şampiyonluğunu sonrasında ise Sirbistan Kupası’nı kazandı. 2002 yılında NBA Draft seçmelerine katıldı ve 24. Sıradan New Jersey Nets tarafından takıma kazandırıldı. Sezona iyi başlamasına rağmen sakatlık yüzünde sezonun tamamını kapattı ve bir sonraki sezonda tam olarak kendini gösteremeyince takımdan ayrılmak zorunda kaldı.

nenad krstic boston celtics

NBA takımı New Jersey Nets’den ayrıldıktan sonra 2008 yılında Rus basketbol ekiplerinden Triumph Lyubertsy takımına transfer oldu ve yeni takımı ile 2 yıllık sözleşme imzaladı. 1 sezonluk aradan sonra Oklahama City Thunder takımı ile 2008 yılının son zamanlarında tekrardan NBA’ye dönüş yaptı ve 3 yıllık sözleşmeye imza attı. İlk NBA tecrübesinin yanı sıra Oklahama C. Thunder ile NBA’de kendini kanıtlama fırsatını buldu ve takımın en önemli oyunlarından biri haline geldi. 3 sezon takımı ile beraber geçirdikten sonra NBA’in bir diğer ekibi Boston Celtics tarafından takas yoluyla takıma kazandırılmak istendi ve Jeff Green’e karşılık 2011 yılında Boston Celtics’e geçti.

nenad krstic cska moskova

2011 yılında oynanılan sezonu Boston’da geçiren Nenad Krstic,  aynı içerisinde tekrardan Rusya’ya dönüş yaptı ve  ligin güçlü ekiplerinde CSKA Moskova ile anlaştı. Takıma geldiği ilk sezonda Euroleague finaline kadar çıktı ancak finalde takımı ile beraber kaybetti. 2014 ise takımdan ayrılma kararı aldı ve sezon sonunda 2014-2015 sezonun başında Anadolu Efes’e transfer oldu.

nenad krstic anadolu efes

Nenad Krstic’in Milli Takım Kariyeri

Krstic Sırbistan-Karadağ milli takım kariyerine ilk olarak 2004 Yaz Olimpiyatları'nda ve sonrasında da  2005 Avrupa Şampiyonası 'na katılarak başladı. Bunların yanında 2009 Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda da takımda yerini aldı ve takımın en önemli basketbolcularının başında geldi. 2010 yılının başında takım kaptanlığına getirildi. 2014 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda takımıyla final oynadı.

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.