Nelson Semedo Kimdir

Nelson Semedo, 16 Kasım 1993’te Portekiz’in Lisbon kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve Portekiz Milli Takımı’nda defansif pozisyonda görev alan futbolcudur.
Nelson Semedo Kimdir

Nelson Semedo Biyografisi

Nelson Semedo’nun Kulüp Kariyeri

Nelson Semedo, futbol kariyeri ilk olarak 2008 yılında yerel takım klasmanında olan Sintrense’de başladı. 3 yıla yakın bir süre burada oynadıktan sonra 2011 yılında as takıma davet edildi. As takımda sadece bir sezon oynadı ve burada gösterdiği performans sayesinde ismini duyurmaya başladı. Burada 26 maça çıkıp 5 gol attı.

                 Nelson Semedo

2012 yılında Portekiz’in köklü kulübü Benfica futbolcunun kendisi ile ilgilendiğini duyurdu. Her iki tarafın anlaşması sonucunda Bencfica’ya transfer gerçekleşti ve ilk olarak B takıma monte edildi. B takımda belli bir dönem oynadıktan sonra kendisini geliştirmesi için Fatima’ya kiralık olarak gönderildi. 2012-2013 sezonunda 29 maça çıktı. Sezon sonunda takıma geri döndü ve tekrardan B takım ile maçlara çıktı. 2014-2014 sezonun performansını her geçen zaman arttırarak 41 maçta 1 gol attı. Nelson Semedo, 2015-2016 sezonunda ise as takıma resmen katıldı. İlk haftalar itibariyle takımda yerini sağlamlaştırdı ve maçlara ilk 11’de çıktı.

Nelson Semedo’nun Milli Takım Kariyeri

Nelson Semedo, milli formayı kariyerinde ilk kez 2015 yılında Portekiz Milli Takımı’nda giydi. 2016 Avrupa Şampiyonası elemelerinde yer alan takımı ile sadece 1 maçta sahne aldı.

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum