Neil Armstrong Kimdir

Neil Armstrong, 5 Ağustos 1930 tarihinde doğmuş havacılık ve uzay mühendisidir. Amerika uzay programlarında görev almış NASA astronotudur. Ay' ilk ayak basan insandır.
Neil Armstrong Kimdir

Neil Armstrong Biyografisi

5 Ağustos 1930 da Amerika Birleşik Devletleri' nin Ohio eyaletine bağlı Wapakoneta' da dünyaya geldi. Purdue Üniversitesi'nde havacılık ve uzay mühendisliğinden mezun olarak Amerikan Deniz Kuvvetleri'nde pilot olarak çalışmaya başladı. Kore Savaşları'nda 78 saat uçuş gerçekleştirdi. 

1956 yılına gelindiğinde Janet Shearon ile hayatını birleştirdi. 3 çocuğu oldu. NASA' ya astronot olmak için başvurdu ve elemeleri başarıyla geçerek Gemini programına dahil edildi. Gemini 8 uçuşuyla ilk uzay seyahatini gerçekleştiren Arstrong, 20 Temmuz 1969 tarihinde Apollo 11 uçuşuyla Ay yolculuğu yaptı ve Ay' a ilk ayak basan olarak tarihe geçti.

1971 yılında NASA' da nayrıldı. 1979 yılına kadar Cincinnati Üniversitesi, uzay mühendisliği bölümünde profesör olarak çalışmıştır. 1985 ve 1986 yıllarında 2 sene Uluslararası Uzay Komisyonu'nda görev aldı. Challenger kazası sonucu kaza araştırma komisyonunun başkan yardımcılığına atanmıştır.

Son yıllarında kalp sorunları yaşayan Armstrong, 25 Ağustos 2012' de 82 yaşındayken hayata veda etti.

 

NeOldu.com / Özel Haber

İlgili Haberler