Negro Ne Demek?

Dünyada en çok aratılan kelimelerden birisi olan Negro kelimesinin anlamı nedir, negro ne demek? Bu yazımızda negro kelimesinin ne anlama geldiğini öğrenebilirsiniz.
Negro Ne Demek?

Negro Nedir?

Negro kelimesi Latince ve Yunanca kökenlidir. Avrupa dışında "beyaz olmayan" toplumlar için kullanılan negro Amerikalılar, Afrikalılar ve esmer Asyalılar için kullanılmaktadır. Karşınızdaki insanı aşağılamak için söylenen negro kelimesinin hangi topluluğa denildiği yerine göre değişmektedir.

Negro batıda esmer insanları anlatmak kullanılan genel bir ırkı anlatmak için söylenmektedir. Soğuk savaşta ortaya çıkan negro kelimesi ırkçlık karşıtı propaganda yapan sosyalist ülkerde diğer yandan insan haklarını savunan sosyalist ülkere karşı demokrasiyi savunan kapitalist ülkelerde gündem olmuştur. 

Negro Ne Demek


No To Racism Ne Demek?

No to Racism etiketi sosyal medyalarda popüler olan bir etikettir. Peki "No to Racism" ne anlama gelir? Bu kelime Türkçe'de "Irkçılığa Hayır" anlamına gelir.


Paris Saint Germain - Başakşehir Olayı Nedir?

Başakşehir Paris Sanit-Germain karşı karşıya geldiği UEFA Şampiyonlar Ligi H Grubu 6. maçında 4. hakem Constantin Sebastian Coltescu'nun Yardımcı Antretörü Pierre Webo'ya "Negro" diyerek ırkçı söylemlerde bulunmuştu. Yaşanan skandal olayın ardından insanlar negro kelimesinin ne anlama geldiğini araştırmaya başladı. Negro kelimesi İngilizce'de "zenci" anlamına gelir. Irkçı kişilerin kullandığı Negro kelimesi, insanlık dışı bir tabirdir.


Romanya Negro Ne Demek?

Negro kelime olarak "beyaz olmayan" anlamını taşır. Latin ve Yunan dillerinden türeyen Negro kelimesi Avrupa dışındaki "siyahi olan" toplumlar için kullanılmış bir tabirdir.


Negro Bisküvi Ne Demek?

Negro kelimesi sadece beyaz olmayan toplumlar için kullanılmaz. Siyah anlamına da gelen negro kelimesi bir bisküvi markasının adıdır. İnsanlar negro kelimesinin ne anlama geldiğini öğrendikten sonra negro bisküvinin hangi amaçla üretildiğini de merak etmeye başladı. Garip fakat Negro bisküvi markasının ırkçılıkla bir alakası yoktur.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.