Neden UV Korumalı Kontakt Lens Kullanmalısınız?

UV kontakt lensler, ultraviyole koruma özelliği ile geliştirilmiş olup zararlı ışınları engelleyerek gözünüzün UV ışığının maruz kalmasını engeller.
Neden UV Korumalı Kontakt Lens Kullanmalısınız?

Neden UV Korumalı Kontakt Lens Kullanmalısınız?

Görme problemi yaşayan kişiler gözlük ya da kontakt lens kullanmayı tercih etmektedir. Gözlükler bir çerçeve sayesinde Güneş ışınlarının göze yansıma açısını daraltsa da bazı lenslerde böyle bir durum tam olarak söz konusu değildir. Bu noktada üst düzey UV koruması sağlayan kontakt lenslerin üretimi devrim niteliği taşıyor. Güneş’in zararlı ışınları nasıl tenimizi yakarak acıya sebep oluyorsa, gözde de bazı etkilere hem kısa hem de uzun süreli sebep olmaktadır.

Gözde yanma, kızarıklık, ağrı ve sulanma yaratabileceği gibi gözün korneasında çizilmelere de sebep olabileceği gözlemlenmiştir. Bunların önüne geçmek için ekstra konfor sağlayan lensleri daha da ileriye taşıyarak, UV korumalı kontakt lensler üretilmiştir. UV korumalı lensler ile görüş açısı daha da netleşir üstelik göz hastalıklarının ilerlemesi de önlenmiş olur. 

UV Blokajı ile Zararlı Işınları Engelleyin!

UV Korumalı Kontakt Lens

Güneş ışınlarının yansımasıyla gözleriniz sulanmış hatta Güneş bakmayı geçin birine bakamadığınız durumlar olmuştur. Güneş’in yansıttığı UV ışınlarının belli bir kısmı insan teninde zarara sebep olduğu gibi en çok zarar verdiği yer gözlerdir. Göz en hassas ve en canlı organ olarak nitelendirilirken, görme yetimiz Güneş ışınlarıyla kısa süreli engellenebilir. Bu durumun uzun vadede oluşturabileceği hasarlar, göz doktorları ve Güneş bilimciler tarafından belirtilmeye devam etmektedir.

Güneş’in ısıtan bir kaynak olmasının yanı sıra çok güçlü bir yakıcı özelliği olduğu da unutulmamalıdır. UV ışınları gözle direkt temas ettiği her an retinanın ince tabakasında yavaş yavaş sıkıntılar oluşturabilmektedir. İlerleyen zamanlarda bu durumlar birikerek göz rahatsızlıklarına sebep olmaktadır. Bu sebeple UV blokajı bulunan lensleri tercih ediniz. 

Hangi Mevsimde UV Korumalı Kontakt Lens Tercih Edilmelidir?

UV Korumalı Kontakt Lens

Her mevsim Güneş’i görsek de en çok ısısını yaydığı zaman yaz aylarıdır. Yaz aylarında toprakla birleşen Güneş ışınları net bir şekilde tenimizi ve gözlerimizi hedef alır. UV ışınlarının göstereceği zararlar yanma, kaşınma gibi ani olabileceği gibi uzun vadede başka problemleri de beraberinde getirir. Fakat çoğu kişinin yanıldığı bir gerçek ise sadece yaz ayları Güneş’in zarar verdiği bir mevsim değildir.

UV ışınları farkettirmeden göz tabakamıza nüfus ederek, zarar verebilir. Bunların önüne geçmek için UV korumalı kontak lens, her mevsim kullanılmalıdır. Özellikle çocuk ve gençlerin ultraviyole ışınlara karşı daha hassas olduğu kanıtlanmış durumdadır. Bu sebeple gençlerin lens kullanımında UV korumasını tercih etmesi olası problemlerin önlenmesinde fayda sağlayacaktır. Gözünüzü koruyun, önleminizi teknoloji harikası ultraviyole blokajlı kontakt lenslerle alın.

UV Korumasıyla Dikkat Çeken Lensler

UV koruması normal lenslere göre gözün çeperinde geleneksel yöntemlere göre daha teknolojik bir koruma sağlaması için geliştirilmiştir. UV blokajlı lensler kornea ve limbus üzerinde tamamen kaplayıcı görevi görür, yüzeyden ya da açısal olarak girmeye çalışan periferik ışınlara karşı daha koruyucudur. Kornea üzerinden gözün arka tabakasına geçebilecek olan ışınların, geçişini engelleyerek normal kontakt lenslere göre daha fazla koruma sağlarlar. Üstelik UV korumalı lenslerin de oksijen geçirgenliği üst seviyededir bu sebeple konfor tam korumalı olarak sağlanır. 

Üst teknoloji yöntemleri ile üretilen bu kontakt lenslerin oksijen geçirgenliği en son teknolojiyle sağlanmıştır. Limbus ve kornea zararını en aza indirmek için ultraviyole ışınlarının yansımalarının bile önüne geçilmesi amaçlanmıştır. Kendi göz yapınıza ve numaranıza göre en uygun UV korumalı kontakt lensi doktorunuz ve optisyeniniz yardımıyla seçebilirsiniz. UV korumalı kontakt lensle, zamanın ötesinde bir görüş deneyimi yaşar, gözlerinizi korumaya alırsınız. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.