Neden Özel Sağlık Sigortası Yaptırmalıyız?

Özel sağlık sigortası nedir? Özel sağlık sigortası neden yaptırılmalıdır? Sigorta uzmanı Özcan Topal'ın özel sağlık sigortası hakkındaki yazısı.
Neden Özel Sağlık Sigortası Yaptırmalıyız?

Toplumumuzda insanların öncelikleri iş, okul, birikim gibi konularda yoğunlaşmıştır.

Hayat standartlarımızı ve konforumuzu yükseltmek için en iyi arabalara sahip olmak en iyi evlerde oturmak, en kaliteli yemekleri yemek için harcadığımız çabayı sağlık konusunda da göstermemiz gerekmektedir.

Araçlarımız, evlerimiz, işyerlerimiz için sigorta yaptırma konusunda gösterdiğimiz hassasiyeti en değerli varlığımız olan sağlığımız için ne kadar gösteriyoruz?

Oysa bir insan ömrü boyunca çalışarak maddi birikim sağlamış fakat ciddi sağlık sorunları oluştuğunda kendi birikim ve ekonomisiyle bu sürece ne kadar dayanabilir?

Türkiye’de özel sağlık sigortaları alanında yapılan çalışmalar son yıllarda ciddi artışlar göstermektedir. Toplum yapısı bilinçlendikçe özel sağlık sigortalarına olan ilgi ve talep de artmıştır. Çünkü sigorta hem ülke ekonomisine hem de kişisel tasarrufa katkı sağlamaktadır.

Gelişmiş ve eğitim seviyesinin yüksek olduğu toplumlarda özel sağlık sigortası yaptırma oranının yüksek olduğunu gördüğümüzde ülkemiz için de bu oranın artması olumlu gelişme olarak değerlendirilebilir.

Peki Türkiye’de özel sağlık sigortasına neden ihtiyaç duyulmaktadır?

  • Özellikle kalabalık şehirlerde devlet hastanelerinin yetersiz kalması ve insanların özel hastanelere yönelmesi
  • Daha yüksek kalite ve konforda hizmet alma isteği
  • Yalnızca hastalıkta değil acil durumlarda ve kazalarda da gönül rahatlığıyla tedavi olabilmek
  • Olası ameliyatlarımızda poliçelerimizin tüm faturayı karşılaması
  • Hastaneye gittiğimizde tedavi olurken masrafları nasıl karşılarım düşüncesi olmadan, tamamen sağlığımıza odaklanma güvencesi.

Sorularınız ve bilgi almak için yorum yazabilirsiniz. Yorumlarınız sigorta uzmanı Özcan Topal tarafından cevaplandırılacaktır.

Sigorta Uzmanı / ÖZCAN TOPAL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
19 Yorum